SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdar lidi,
měl bych dotaz ohledně ohýbání trubek o průměru cca 40mm a tloušťky stěny 2mm...Nedávno jsem koupil ohybacku Jesan Xotr. .jenže trubka se mi z jedné strany bortì a z druhý placati a nakonec z toho zbude takovej šrot (opravdu nepouzitelny ).. Je možný ze mam proste spatnou ocel? ? Nebo co myslíte vy ?? Díky..
Musíš mít silnější stěnu trubky, nebo trubku vysypat pískem a trochu zhuntnit, pak se nebude bortit.
Jasný o tomhle už jsem slyšel. .jenže když z toho máš stavět celou bundy tak nic moc .. není rozdíl na jaky díře to ohybam? ? Hned poslu foto ohýbačky
Mělo by to bejt odstupňovaný dle kopyta. Pro to největší jsou ty nejvzdálenější díry a postupně ke středu. Když jsem zvolil díry blíž ke středu, tak mi to tu trubku taky deformovalo. Ono pro nejlepší výsledky to stejně chce vysypat a nebo to nechat naohýbat rovnou na trnový NC ohýbačce. To je pak jinej fofr, pokud máš navíc víc ohybů, tak ti to krásně udrží rovinnost a zborcený to není nikde.
Mám podobnou ohýbačku jako ty, akorát moje pamatuje Šemíka, když byl ještě hříbě...
Editoval Jimmys3 (11-02-2016 16:33:14)