SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dokáže multifunkční svářečka, co umí MiG, MaG, TiG, MMA nahradit tři svářečky , z nichž každá je určena speciálně jen na tu jednu technologii?
Říká se, že co je multifunkční, je na nic...
Já potřebuju vařit MMA a COčkem, nevím, jestli koupit multifunkční, nebo koupit svářečky dvě, jednu na MMA, druhou na COčko
Moc díky za případné názory
Uvažuju o téhle Alfin Pegas 200 MIG Man PFC
Dodo67 napsal(a):
Trochu to rozpitvaj čo a kde chceš s jednotlivými mašinkami zvárať,či to chceš ťahať po teréne - po stavbách alebo iba v dielni? Potom sa dá viac poradiť.
MiG/MaG hlavně na karoserie automobilů.
MMA-všechno možné
Určitě budu potřebovat brát svářečku s sebou i do terénu. Ale každý den ji používat nebudu.
Podle me je potřeba si říct co s tím budeš dělat.. Klasika je ze Co-cko je na dílně a s elektrodou se svari hlavně v terénu. A pak asi nebudeš chtít tahat na rameni 13ti kilovou multifunkci.. A TIG, ve většině případu pouze naskrabem a to je skoro k ničemu.. Asi by byla úžasná multifunkce MIG puls a AC/DC TIG..
RV napsal(a):
Podle me je potřeba si říct co s tím budeš dělat.. Klasika je ze Co-cko je na dílně a s elektrodou se svari hlavně v terénu. A pak asi nebudeš chtít tahat na rameni 13ti kilovou multifunkci.. A TIG, ve většině případu pouze naskrabem a to je skoro k ničemu.. Asi by byla úžasná multifunkce MIG puls a AC/DC TIG..
Je to jak píšeš, CO-čko bude na dílně a MMA bude i v terénu. CO-čkem svařování karoserií a MMA různé zámečnické věci.
A TIG, ve většině případu pouze naskrabem a to je skoro k ničemu-tím chceš říct, že to multifunkční svářečka moc TiG nezvládá?
Takže radíš koupit:
jednu svářečku jenom na CO
druhou svářečku na MMA/TiG
Chápu to správně?
DÍKY
Né, když je multifunkce za pár korun, tak by bezdotykové zapalování HF svářečku zbytečně prodražilo, proto se používá náškrabové, což je v podstatě něco jako elektroda, prostě se musí škrábnout o materiál, aby se zapálil oblouk.
Tady na foru některé multifunkce hrozně chválí, ale asi jdou dobře hlavně ty MMA a MIG/MAG.
varok napsal(a):
Né, když je multifunkce za pár korun, tak by bezdotykové zapalování HF svářečku zbytečně prodražilo, proto se používá náškrabové, což je v podstatě něco jako elektroda, prostě se musí škrábnout o materiál, aby se zapálil oblouk.
Tady na foru některé multifunkce hrozně chválí, ale asi jdou dobře hlavně ty MMA a MIG/MAG.
Tak to je asi stejně nakonec lepší koupit dvě svářečky
1) TiG/MiG/MaG
2)CO2
1:Tig/MMA
2:MAG/MIG(to je to Co2)
kdybych na to měl koupil bych si Trans Process Solution.
https://www.youtube.com/watch?v=RdrzcyI5YEg
Spis tri:
1.MMA-malinkej lehouckej invertorek
2.Solidni MIG/MAG
3.AC/DC TIG
Co jsem koukal v práci, tak i invertory, které mají MMA i TIG mají obě funkce už na dost vysoké úrovni. U nás mají převážně Kemppi Minarc TIG, nebo někteří živnostníci Kuhtreiber 1900HF.
Jestli se chcete karosařinou živit, asi bych zvolil nějakou svářečku na to jakoby přímo určenou.
Editoval varok (06-02-2016 16:09:17)
Odpoved je tezka uz jen proto ze strasne moc zalezi co a na jake urovni a s jakym nasazenim hodlas svarovat.Pokud nepotrebujes (ani do budoucna)svarovat hlinik tak Ac/Dc tig nepotrebujes.Pokud nechces resit Argon a nepotrebujes Tig(kazdopadne s Hf) tak z toho vychazi multifunkce Mig/Mag Mma a tech je na trhu vic nez dost.Jasne jako vaha je u multifunkce vyssi ale ty ji budes tahat po stavbach a po montazich asi ne takze ji moc nebudes resit.Pokud Tig potrebujes tak ten spis jako jednoucelovou masinu s Hf a nastavitelnym pulzem (zase ale jen v tom pripade ze ji uzijes.Stejne vetsine lidi vystaci na cernej multifunkce mag/mma mag na slabsi veci a mma na silnejsi veci a dalsi materialy(diky flexibilite a dostupnosti elektrod.Pokud to jsou masiny na uziveni tak vetsinou co metoda to stroj.
Ja tiez v najblizsej dobe budem kupovat dalsie 3 fazove invertorove Co-cko a pacia sa mi tie od poliakov www.magnumpolska.pl
Editoval Joe66 (06-02-2016 15:30:15)
Ládes napsal(a):
1:Tig/MMA
2:MAG/MIG(to je to Co2)
kdybych na to měl koupil bych si Trans Process Solution.
https://www.youtube.com/watch?v=RdrzcyI5YEg
tak tomu říkám stroj! best!
nechcem nic hovorit ale lorch mal te technologie zvladnute podstatne skor a dovolim si tvrdit ze aj lepsie ako fronius akurat nema dotykovy display ktory vidim ako obrovsku nevyhodu pri praci v terene osobne mi ten horak pride nechutne tazky a nemotorny zvarat snim cely den nadhlavou tak mi ruky odpadnu nehovoriac otom ze je pomaly neohybny ako kus drotu cenovo si myslim ze lorch vide lepsie ako fronius ale tym som si neni isty
hmm, na mě tu zůstal ten zděděný Picomig 180 puls a zatím jsem něco podobného nenašla, kdyby to ještě umělo ac-dc Tig to by byla bomba, máte pravdu že LCD není na montáž vhodný, jinak to plně nahradí jak eldu, Tig, a především Mig-Mag, když někam jedem taháme jen jednu bednu.....kolikrát nevíte jaká metoda bude vhodná...Lorch není ještě tak universální, neumí puls, snad příští generace.
kenz007 napsal(a):
nechcem nic hovorit ale lorch mal te technologie zvladnute podstatne skor a dovolim si tvrdit ze aj lepsie ako fronius akurat nema dotykovy display ktory vidim ako obrovsku nevyhodu pri praci v terene osobne mi ten horak pride nechutne tazky a nemotorny zvarat snim cely den nadhlavou tak mi ruky odpadnu
nehovoriac otom ze je pomaly neohybny ako kus drotu cenovo si myslim ze lorch vide lepsie ako fronius ale tym som si neni isty
Kdybych měl pobočku Lorchu v podstatě za barákem pak bych měl nějakej na dílně.Holt tady máme Froniky-a s tím co jsem měl možnost vyzkoušet a co mám v dílně spokojenost,takže nemám důvod laborovat.S tou váhou hořáku je to o zvyku.Moje jednoruční kovací kladiva mají mezi 2,5-3,5kg a jsem schopný dělat s nimi i celkem jemné práce.S lehčím to jde taky,jen se u toho cítím jaksi nesvůj. Samozřejmě nepřetržité svařování třeba půl dne je u mně spíš výjimečné(musím si nejdřív ty díly svarku vyrobit a připravit)
evita jasne ja som myslel vetsie stroje nie prenosne prtave picomig je super ale do prace by mi urcite nestacil kedze tam pouzivam dost casto 290az340A
lades jasne to chapem ja som len chcel poukazat na to ze fronius nieje az tak super a najlepsi mas pravdu na tu vahu by sa dalo zvyknut ale to ze ten horak je neohrabany na to sa neda zvyknut hlavne ked musim v nepristupnych miestach zvarat tam je kazdy mm dobry a nie taka opacha velika
mam Mahe a ta zvara fajne aj ceočkom aj elektrodami, ale tiga som si radšej kupil zvlašt lebo ak je tam aj tig čo mam, tak ten je len škrknutim - to som ani veru ešte neskušal
Z finančního hlediska je lepší jeden stroj,ale fakt je,že tahat větší a těžší multifunkci neni žádnej med,navíc pokaždé oddělávat kabely a cívku,aby to bylo lehčí,to taky nebavi,takže záleží,jak často se bude dělat na výjezdu.Mám šikovný lehký MMA a dodatečně jsem koupil CO2,kupodivu multifunkce byla i výhodnější,takže mám vpodstatě jedno MMA v rezervě.Ale stále si pohrávám s myšlenkou,zkusit samoochranný drát do CO-čka,přepolováni u mě jde velmi jednoduše.S poloautomatem se mi vaří podstatně pohodlněji.Ty multifunkce typu MMA x CO2 jsou dobrý,začal by jsem dnes tím a až kdyby to plně nevyhovovalo,tak dokoupit samotné MMA,prodělat na tom moc nejde,pokud se neusiluje o Tig.
Jen doplním-mám nový model jasica a ve výběru tehdá uvíznul ještě pegas.Na doma zlatý.
Stránky: 1