SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravíčko, pročetl jsem toho tuna spousta a nechal jsem se inspirovat než se zdlouhavě ptát tak jsem šel radši na kurz na TIG na nerez a hliník. Právě jsem pořídil TIG Selco Generic 382 a tady zjistil kde koupit Argon. Jen by mne zajímalo prodejce mě radil ať kupuje šedý elektrody, že jsou na všechno, já ve škole vařil všechno modrýma a byl jsem taky spokojen. Jaký dle Vás odborníků jsou takový nejuniverzálnější? Totéž jaký koupit dráty na nerez a hliník, já vařil pouze 1,6 a 2,4 a kde je kupovat nejlépe? Já jsem zcela začátečník v TIGu, ale moc mne to baví, dělám motorky, takže jsou to spíš tenčí materiály. Děkuji
Ja pouzivam na vsetko zlate elektrody a na hlinik zelene..
Já na ocel šedé, na hliník modré. Každá elektroda se trochu jinak chová a každý je nějak zvyklý/potřebuje trochu něco jiného. Nejlíp si jich pár kup a sám uvidíš. Pokud má v tvém okolí třeba pobočku Chobola, tak tam koupíš jak elektrody, tak dráty klidně na kusy. Takže nakup a zkoušej. Nikdo tu netušíme, co hodláš svářet.
Jako etalon je dnes šedá,která se dá použít na všechno. Na hliník mám i menší průměry
zelených od 1mm
děkuji moc za odpovědi, tak se stavím u Choboly a tam jak tak koukám koupím všechno, díky moc