SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s těmito svářečkami. Hledáme svářečku pro menší kovářskou dílnu. Nepotřebujeme nic zbytečně náročného, ale chtěli bychom kvalitnější a trvanlivější stroj. Děkujeme
Editoval TypekSipek (31-03-2016 21:11:42)
...ten stroj nevyzerá zle a na prianie ho vybavujú aj štvorkladkou (neviem či plne hnanou), ale dnes som bol v jednej strednej kovofirmičke a už roky používajú stále tie isté Formica ForMIG 189, 249 a 289 a mali tam aj pár kusov ETP (presné modely som si nezapamätal, ale porovnateľné s tými ForMIGmi a jediné, čo pána na tom ETP štvalo, že nemali 4-takt). Špinavé, zaprášené a podľa tvrdení s hanebnou údržbou im tie stroje makajú aj 10 - 15 rokov 8 až 16 hodín pracovnodenne a nevyzerajú, že by zajtra mali končiť.
Jeden jazdený ForMIG 289 som kúpil z druhej ruky aj ja, a vôbec mi nestísalo ritku obavami z budúceho vývoja, keď som to po odskúšaní vyplácal - sú to skutočne neskutočné držiaky!!!
...a to mám overené nielen v našej firme, ale stretávam sa s nimi celkom často. Dokonca mi ten zvárač (z dneška) tvrdil, že robil vo VW Bratislava a tam (neviem na akom oddelení) mali tiež Formicy akurát všetko s ramenom - údajne žiadny kábel nesmel ísť po zemi... ...ale karosáreň to asi nebola :-D
...v poslednej dobe sa však stretávam u našich menších kooperantov s RILONmi (invertorovými) a zakopol som už aj o LINCOLN ELECTRIC, v niektorých živnostníckych firmičkách som videl aj FRO KOVOPLAST, BILLIK, KEMPPI, MIGATRONIC a jeden sólo garážový živnostník ma prekvapil s FRONIUSom (z druhej ruky údajne za cca 6000,-€!), ale ruku do ohňa by som dal určite za Formicu... ...minule, sme riešili nejaké drobné opravy - stačilo poslať e-mail do Nitry a obratom prišli (po odobrení CP) na dobierku súčiastky typu: konkrétna strunka, hlavný spínač, konkrétna kladka, kolieska, retiazka fľaše, ventilátor - a to aj na staršie stroje - skrátka paráda...
P. S.: keď si to tak spätne po sebe čítam, tak vyzerám ako nacionálno-horlivý propagátor slovenských výrobkov :-D, ale pred kúpou toho ForMIG-u som pokukoval na svoje hobby použitie po OMI a Kühtreiberoch aj ja - ale v praxi som sa s nimi kupodivu ešte nikdy nestretol a jedinú istotu by som údajne mal iba v tom, že krajina pôvodu začína na "Č" :-D.
...to som sa tak rozkecal hlavne ako reakcia na:
TypekSipek napsal(a):
...Hledáme svářečku pro menší kovářskou dílnu. Nepotřebujeme nic zbytečně náročného, ale chtěli bychom kvalitnější a trvanlivější stroj. Děkujeme
...takže môj tip:
-Nové: Formica ForMIG 220, 260 alebo 320
http://www.formica.sk/formica/zvaracie- … paktne-ii/
-Použité: Formica ForMIG 249, 289 (tieto budú mať do takej dielne najlepší pomer cena/úžitok ak nekúpiš vyložene smolu)
http://www.micromega.sk/fm249.html http://www.micromega.sk/fm289.html
Editoval FF (01-04-2016 20:25:21)
Do kovárny určitě odbočku invertor by to asi moc dlouho nedával.Transtiga vyfoukávám tak 2x 3x do měsíce a vždycky se tam i přes pečlivé zaplachtování nějaký ten kovový spad(flexy,brusky,prach z výhně) dostane.
Za sebe můžu vřele doporučit klidně Variostarku z druhé ruky(317,357,447,457),nebo 3100 v novotě.
Caw tie zmieňované kuhtraibery nie sú zlé zvaral som z obomi sú to mašinky vpohode aj formica je dobrá etp sám vlastním na moje roboty doma vpohode stačí v dnešnej dobe pokiaľ kupis ktorú kolvek so spomínaných značiek tak určite neurobia chybu len výber takú ktorá ty vyhovuje .
Stránky: 1