SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
hledám někoho z Prahy, kdy by byl schopen mi pomoct svařit konstrukci z kovových jeklů. Případně odkaz na nějakou firmu v Praze která to dělá. Nemám vůbec představu jak se něco svařuje, co je k tomu potřeba a kolik by to stálo. Jedná se o mojí maturitní práci a potřebovala bych to co nejdřív.
Prosím kontaktujte mě na e-mailu: marie.trajerova@hotmail.com nebo tel. 775 040 367
Předem děkuji za odpovědi.
škoda že nejsem z Prahy, jinak bych přijel na Václavák na Babetě
maturuješ z čeho že v tom je sváření a přitom vůbec netušíš jak se svařuje?
To může být pouze jediná strojírenská technologie, nebo technologie
taky jsme se to tam učili , ale před 35 lety
Pomalu vybírám synovi školu a koukam že na strojarne se učí
z předmětů hlavně IT technologie a na Elektro školách jak by
smet. No oni ty stroje budou stejně dělat sami.... otázka je proč se učit
svařování ????
Editoval milosak (14-04-2016 11:31:30)
milosak:Proč?To je jednoduché.Někdo kdo to neumí, ví o tom kulový-sváry viděl jen na obrázku společně s nic mu neříkajícími údaji o proudu, napětí a rychlosti posuvu),ten to tu mašinu sotva naučí.
To je pravda, ale ten co to neumí, bude tomu co svařovat umí, dělat šéfa.. S dvakrát takovým platem...
Tazz napsal(a):
To je pravda, ale ten co to neumí, bude tomu co svařovat umí, dělat šéfa.. S dvakrát takovým platem...
jj měl jsem šéfa, měl nějakou strojnickou školu a byl z něj ing ,když mě občas hodně sr..l
a chtěl dělat něco po jeho tak jsem mu s rádostí říkal ,,jednou mi to ukaž a stokrát to po tobě zopakuju" Ještě že mu to nikdy neklaplo
Milá Maruško ,kdybys sem dala nějaký plánek (pokud to není tajný)nebo ilustrační foto tak by se dalo posoudit jak je to pracný, a třeba by se někdo našel nebo by tě nasměroval na vhodnou osobu.
Tak já mám opačnou zkušenost. Jako mladý ing. jsem nastoupil do podniku, kde byla velmi dobrá nástrojárna- stavěli se tam celé jednoúčelové stroje ap. Tak mě jeden soustružník (velmi dobrý) také zkoušel. To co´s nakreslil se nedá udělat a t p. Netušil, ža na soustruhu umím dělat. Tak jsem mu na to řekl, já ti to ukážu, ale ty to pak uděláš za třetinu času, protože máš tu svou mašinu v ruce. Tak se také stalo. Hned jsem u řemeslníků získal autoritu. To, jestli technik umí se pozná už na výkresech podle kótování. Kdo zná, jak se to bude vyrábět, tak kótuje podle postupu a pracovník pak nemusí nic dopočítávat.
len tak mimochodom ona potrebuje nieco zvarit. Mozno drziak na obraz alebo pod tortu
nepisala nic otom ze jej maturitna praca je odbor zamocnik/zvarac
Ak to potrebujes rychlo najdi si nejakeho Zamocnika, Klampiara zvaraca
http://www.zlatestranky.cz/firmy/Říčany … strukcí/1/
http://www.avizo.cz/katalog-sekce/remes … alita=0000
Ked posles co to ma byt/nacrt povedia ti cenu lebo to moze stat od 5e-20e alebo aj 100e zalezi od narocnosti/casu a materialu.
Editoval ihlan (15-04-2016 20:46:26)
fmodel napsal(a):
Tazz napsal(a):
jj měl jsem šéfa, měl nějakou strojnickou školu a byl z něj ing ,když mě občas hodně sr..l
a chtěl dělat něco po jeho tak jsem mu s rádostí říkal ,,jednou mi to ukaž a stokrát to po tobě zopakuju" Ještě že mu to nikdy neklaplo
Asi na strojárně nedával pozor nebo mu hlava nedávala technologické postupy(nebo chyběl a zapomněl se to doučit).
maruška:ono bez náčrtu nebo plánku se to nedá nacenit ani přibližně.
Editoval Ládes (15-04-2016 20:44:22)
Ládes napsal(a):
Asi na strojárně nedával pozor nebo mu hlava nedávala technologické postupy(nebo chyběl a zapomněl se to doučit).
No problém byl spíš to že jeho tatík byl v jiné velmi velké firmě vysokým stranickým funkcionářemn
Už zase plno prázdných řečí. Kdybyste radši místo těch úvah, dělajících ze vzdělaných lidí blbce, poradili té dámě, co vlastně má nejdříve udělat, jak má takový náčrt aspoň v základě vypadat. Já si například svého vzdělání vysoce cením, protože vím, kolik námahy a dalšího celoživotního vzdělávání mě to už stálo a ještě určitě stát bude. A v tom mě žádný stranický funkcionář ani zleva ani zprava určitě nepomůže.
jirkati napsal(a):
Kdybyste radši místo těch úvah, dělajících ze vzdělaných lidí blbce..
Ze vzdělaných lidí blbce neděláme, ale z pochybně vzdělaných povýšených blbců nám to prostě nedá.
Marušce jsem v šestém příspěvku psal co je potřeba ,zatím bez reakce.
Maruška se asi už neozve ..... tak jsme si aspoň poklábosili ))
souhlasím s fmodelem.Beru když si někdo udělá inženýra a postupně získává byť "přihlouplými dotazy" zkušenosti z praxe,ale ne když mi nafoukanej "spratek"(já mám VÚT co máš ty-kdo je víc)přifrčí s výkresem na volně kovaný výrobek kótovaným v desetinách.Když s ním proberu vyrobitelnost a nevyrobitelnost,návrh úpravy pomocí brusu kategoricky odmítá,stejně jako výrobu z jeho pohledu drahé zápustky(která by mu zůstala pro případnou další výrobu).Pak mě nemůže nenapadnout vtip jak sedí 2 ing u oběda a jeden druhému povídá:"Člověče Franto už týden mě hrozně bolí břicho,ale když si vzpomenu jakej já jsem inženýr tak mám strach jít k doktorovi."
Zrovna minulý týden jsem dělal nezávislý odhad výrobních časů na konkrétní výrobek na kterém jsme se 3 +- shodli.Pak dojel inžynýr,všechno to "zepsul",že ho nezajímají časy příprav,ale jen čistě výrobní čas pro CNC pětiosé centrum(tohle mělo být na klasice).Ovšem platit hodinovou sazbu pro CNC už se mu nechtělo,proto se obrátil na firmu disponující klasikou.
Editoval Ládes (17-04-2016 11:24:07)