SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobry den zvaram bloky na Gileru 125 2T.
Zadreli motorku az tak ze praskol blok.
Jednu cast som vyzvarl a drzi pekne.
Druhu cast blizko vyfuku som zavaril a pri chladnuti mi vzdy utrhne zvar.
Hlinik som aj dochlazdoval autogenovym horakom aj som skusal strcit do popola, a nic
Predhrev je na 150•C, vazne neviem preco mi to praska.
Krasdny zvar pri chladuti zacne pukat a po chvili ho normalne utrhne
Bola to draha motorka a uz je to puknute este viac ako bolo....
Prosim poradte....
Pridvny material AlSi12
nieje to nahodou horcikova zliatina ?
No, hořčík, skuste do toho sváru praštit majzlíkem, když to odpadne,tak odbrousit a použít hořčíkovej drát.Svítí to do modra a spíš se to odlejvá, chce to čistý a odmaštěný jinak jsou v tom bubliny.Jsou z toho bloky motorových pil a spešl motory, neděste se , drát je poněkud dražší, zdravím
draha motorka ? tak preco to opravujes ako keby to bolo haraburda s kovosrotu pre dakeho cigana ??? hentake daco sa nezvara,druhy blok motora a hotovo,daj si otazku ci by si si ju osobne kupil ked vies ze bola hentak opravovana
opravit ide kadeco len treba vediet a chciet a mat naradie...
toto je moja motorka po strete s policajnou hliadkou /ich autom/ mala najazdene 3300km...
jedine s cim som potreboval pomoct bol vyvrt pre hydraul.napinak rozvodovej retaze.
inac vlastna dielna.
Já jsem to zavařil hliníkovou obalenou elektrodou, jde to. Toto jsou slitiny s hořčíkem, TIGem je to prakticky nesvařitelné. Hořčík začne hořet, poznáte to tak, že je oblouk zelený. Je to noční můra
Oprava: jedná se o zinek
Editoval pán volnosti (09-06-2016 22:32:27)
Dakujem za rady dnes som to zvaril, materialom ako ste mi poradili. AlSi5
Slo to pekne pomaly som dochladil autogenom a super drzi a funguje.
Este raz dakujem.
Editoval majo.0007 (10-06-2016 12:42:44)
No,tak to se omlouvám ,tohle opravdu nebyl blok z hořčíku, odlouplo by se to hned.
majo.0007 napsal(a):
Dakujem za rady dnes som to zvaril, materialom ako ste mi poradili. AlSi5
Slo to pekne pomaly som dochladil autogenom a super drzi a funguje.
Este raz dakujem.
majo máš prosím tě nějakou fotku výsledku?
Pro představu, jak to vypadá, když se napoprvé (např. kvůli přídavnému materiálu) nepovede.
To si všechno "kontaminované" tím AlSi12 poctivě vybrušoval?
Vzhledem ke slévárenské praxi se mi nechce věřit že by AlSi12 nefungoval se slitinou hliníku která se používá na kartery která většinou obsahuje 9-11%křemíku, čímž jako eutektická slitina má relativně předvídatelné chování.
Vzhledem k tomu že se vady odlitků běžně opravují AlSi 12 nevím v čem je problém? Jen mě napadá že ses těma pokusama naučil svářet a vzhledem k tomu že AlSi5 má o něco lepší slévatelnost to klaplo.