SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak jsem si poněkolika letech spnil sen a do dílny jsem si konečně pořídil pořádnou mašinu . Je to značný rozdíl proti svařování trafem. Pomalu se seznamuju s nastavením. U trafa jsem otočil jedním přepínačem a bylo vymalováno. U tohoto stroje je to trochu složitější. Hlavně pořádně nechápu ovladač vedle ovladače posuvu drátu. Je k nastavení "odtavování drátu" - Pokud s tím máte někdo zkušenosti tak mi poraďte .
CLOOS Blue Line C-300
čtyřkladkový podavač
Ovladač odtavování drátu a posuvu drátu + přepínač 2T/4T
To je nastavení dohoření drátu po skončení svařování. Na malé proudy velké dohoření na velké malé. To zjistíte lehce sám. Když si necháte velké dohoření a budete svařovat velkými proudy, tak se vám může stát, že po dovaření se drát utaví až k průvlaku a naopak na malé proudy malé dohoření, tam zas bude zůstávat drát zavařen ve svaru.
Děkuji za radu, hned zítra to půjdu vyzkoušet .Jestli jsem to správně pochopil, tak čím větším proudem budu svařovat, tím víc budu otáčet doprava?