SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#51 22-12-2014 11:00:20

LFT
Člen
Registrovaný: 22-08-2013
Příspěvky: 42

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

S největší pravděpodobností bude vadný právě ten N-kodér. Na měření je to obtížnější než měřit potenciometr. Můžete použít logický analyzátor nebo si postavit jednoduchou pomůcku z LEDek. Výstupem koderu je N-bitova kombinace. Tyto součástky musíte ve Vašem případě měřit v přechodu mezi kroky, kde s klasickým V-metrem nic nezjistíte, protože musíte vidět všech N výstupů současně.

Editoval LFT (22-12-2014 16:39:33)

Offline

 

#52 22-12-2014 12:10:36

pt.kbely
Člen
Registrovaný: 26-12-2011
Příspěvky: 808

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Nedávno jsem jeden enkodér opravil - ale nejednalo se o svářečku, typ už nevím. Chvíli fungoval, pak nic. Nejdříve jsem myslel, že bude zaprášený fototranzistor. Ze zadu jsem vydloubl kryt,( šlo to dost špatně) pod ním byl přístupný malý tišták, kolečko s fototranzistorem a LED vidět nebylo, tato část byla tedy dobře chráněná před prachem, z tišťáku vedly drátové vývody k vývodům LED, pod lupou nic vidět nebylo, ale pod mikroskopem byl krásně vidět studeňák na spoji jednoho páru drátků k té LEDce. Ten můj enkodér funguje na principu stejném jako točítko počítačové myši - kolečko se dvěma kružnicemi okýnek, výřezy jsou poposunuty, tak se pozná, na jakou stranu se točí.
napájení + a -, dva výstupy s obdélníkovým napěťovým výstupem proti zemi (oproti sobě jsou posunuty, pokud se točí je na osciloskopu vidět impulzy).
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3495_enkoder.jpg

Offline

 

#53 22-12-2014 17:42:50

cipisek32
Člen
Místo: Brno
Registrovaný: 05-09-2007
Příspěvky: 302

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Tak mi to nedalo a v Neděli jsem to rozdělal . Všechno jsem vyčistil a zjistil , že je to opravdu nkoder . Ta hřídelka je vyběhaná a je na volno . Zatím to musím nechat tak . Proud nastavím i když třeba z 60A nastavuji 100A a při 70A skočí 30A . Ale zatím se stím dá pracovat . Bohužel označení je asi ze zadu a bez pájení se nedá zjistit . Vypadá takhle
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/142_pre24_foto.jpeg
Jen nevím kde takový sehnat .
Ještě tak bokem  se tu někde popisovala nějaká třebíčská svařečka . Tu co mám já 170 La tak je provedena slušně . Čidla nejsou jen přilepena na chladiči  a cele zpracování je solidní . Mám ji už dost dlouho tak neví jestli se prostě zkazili .

Editoval cipisek32 (22-12-2014 17:44:41)


Kitin 170LA

Offline

 

#54 22-12-2014 18:15:56

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1266

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Tento N-coder je o co kvalitnejsi ... Ze je Bourns , made in Mexico a je pouzivany tak isto Yellow zvarackach , len to ludia chcu ako nahradny diel dialkovemu ovladanie digital stupnici ... Blue made in Trebic is China manufaktury ...
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/2028_41788.jpg

Editoval atishajn (22-12-2014 18:25:18)

Offline

 

#55 22-12-2014 18:43:49

cipisek32
Člen
Místo: Brno
Registrovaný: 05-09-2007
Příspěvky: 302

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

No kde ho mají ? U nás jsem ho nikde nenašel ?


Kitin 170LA

Offline

 

#56 22-12-2014 18:52:43

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1266

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

cipisek32
A je to isto ten N-coder ?  Ked das dva tlacitka , tak jednym nebo druhym vis krokovat Stupnici  +nebo - . Maji ho napr. farner  ECW1J-B24  levneji nez u akoby vyrobce svarecich stroju ... oni radeji novy modul , ako N-coder prodat .

Editoval atishajn (22-12-2014 19:09:19)

Offline

 

#57 22-12-2014 19:13:38

cipisek32
Člen
Místo: Brno
Registrovaný: 05-09-2007
Příspěvky: 302

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Jaký tlačítka ? To jako místo ncoderu?


Kitin 170LA

Offline

 

#58 22-12-2014 19:20:29

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1266

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Ano ako misto N-coderu , ked to vis zapojit a vyskouset . a tam ti to nebude skakat , tlacis tacitko a krok hore nebo dolu ...

Offline

 

#59 22-12-2014 19:24:58

cipisek32
Člen
Místo: Brno
Registrovaný: 05-09-2007
Příspěvky: 302

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

V tom gme jsem našel jen tohle http://www.gme.cz/p-re24-p532-089
Jen nevím kolik kroku má origo . Ale teď stejně nemám čas . Konečně mam volno tak dělám resty .


Kitin 170LA

Offline

 

#60 22-12-2014 19:27:02

pt.kbely
Člen
Registrovaný: 26-12-2011
Příspěvky: 808

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Ten můj vypadal úplně jinak, po zadání označení jsem našel jak obchod, tak i schéma zapojení. To označení je dost důležitý, může být různá hřídelka, jiné pracovní napětí a jiný počet pulzů na 1 otáčku, může mít i více výstupů než pouze dva, různé mechanické varianty.
Ty levné jsou např zde: http://pselectronic.cz/s1629-rotacni-enkodery.html nebo http://www.vo.gme.cz/cz/index.php?page= … 84&p=1

Ten obrázek co jste sem dal tak nebude s LED a fototranzistorem, ale pouze s mechanickým kontaktem. vypadá jako P-RE30S  (30 značí počet pulzů na otáčku) :
http://www.vo.gme.sk/_dokumentace/dokum … -087.1.pdf
nebo
http://www.didaktik-gm.sk/produkty/2666 … ce/p-re30s

nebo vypadá jako P-RE20S  (20 značí počet pulzů na otáčku) :
http://www.vo.gme.sk/dokumentace/532/53 … -086.1.pdf
Dřív je mněly v gme.cz, dnes se asi už nikde neseženou, jedině je nahradit něčím podobným.

Offline

 

#61 23-12-2014 09:40:46

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 2725

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

V optimálním případě by měla stačit jen mechanická oprava. Třeba dotěsnění hřídelky, aby se neklinkala a nepřidávala pulzy třeba sama otřesy svářečky.

Offline

 

#62 23-12-2014 11:31:16

cipisek32
Člen
Místo: Brno
Registrovaný: 05-09-2007
Příspěvky: 302

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

No ta oprava neví jak bych to zvládl . Origo je mechanickej a ten odkaz co jsem dával je taky i sedí pulsy 24/ot . Jen nevím napětí , ale +- 5v by mohlo sedět .


Kitin 170LA

Offline

 

#63 23-12-2014 13:00:53

Slayer85
Člen
Registrovaný: 26-08-2014
Příspěvky: 125

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Tak s tou voltáží není nic snažšího, než si půjčit nějaký multimetr a proměřit big_smile

Editoval Slayer85 (23-12-2014 13:01:08)


Kutil/konstruktér/technolog/svářeč (lepič) samouk big_smile
KITin 165 MMA + WIG

Offline

 

#64 23-12-2014 13:25:46

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 1789

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Jelikož jde o logickou elektroniku, tak tam určitě víc než 5V nebude. Ono totiž celé zapojení s obvody je na 5V. Tak bych řekl že je víceméně jedno jaký se tam dá ten kodér, všechny musí splnit 5V zátěž, pod kterou pracují klopné obvody...


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, Pegas 200 MIG Man PFC
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz

Offline

 

#65 23-12-2014 16:43:16

pt.kbely
Člen
Registrovaný: 26-12-2011
Příspěvky: 808

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Do opravy toho levného mechanického bych se taky nepouštěl, ten optický měl podstatně solidnější mechaniku a taky byl dražší, asi za 1500kč a  měl složitější dopravu.

Offline

 

#66 23-12-2014 16:54:55

pt.kbely
Člen
Registrovaný: 26-12-2011
Příspěvky: 808

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

ECW1J-B24 co navrhl atishajn je taly zde  http://pselectronic.cz/k5108-255-enkode … c0024.html  Max. prac. napětí: 350V AC   Max. pracovní proud: 10mA  má tedy kvalitnější kontakty, ale asi nebude mít v sobě odpory jako,  http://www.gme.cz/p-re24-p532-089    - ten má v sobě odpory 4k7. Ale záleží jak je to zapojený ve svářečce, což nevím.

Offline

 

#67 23-12-2014 19:58:51

cipisek32
Člen
Místo: Brno
Registrovaný: 05-09-2007
Příspěvky: 302

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Protože mě jeden kolega požádal o foto 170La tak dám jen to co mám . Teď už to rozdělávat nebudu .


čidlo

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/142_img_20141221_084207.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/142_img_20141221_084219.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/142_img_20141221_084131.jpg

Editoval cipisek32 (23-12-2014 20:03:35)


Kitin 170LA

Offline

 

#68 11-01-2015 13:39:57

nnntomas
Člen
Registrovaný: 11-11-2014
Příspěvky: 14

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Zdravím cipisek32,

jak jste spokojený s 170 TIG LA , jak jí máte dlouho? Poruchovost? Také o ní (případně o její slabší verzi 150 TIG LA) uvažuji ale přemýšlím i o žluté konkurenci Omicronu Gama 1700LA (1500L).

Díky

Offline

 

#69 11-01-2015 16:38:44

hrnous
Člen
Registrovaný: 06-01-2013
Příspěvky: 199

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Očividně to má naprosto stejný pajšl jako GAMA 1700l akorát toto není smd.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gama 1500A PFC, Gama 1700L PFC na vánoce 2013-TNZ TT142 na vánoce 2014-TNZ TT142 na vánoce 2017-Tara 181 jenom pro radost smile

Offline

 

#70 11-01-2015 17:36:31

cipisek32
Člen
Místo: Brno
Registrovaný: 05-09-2007
Příspěvky: 302

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

nnntomas : jsem s ní spokojenej , zatím žádná porucha . Jak ji mám dlouho nevím cca 5-6 let .


Kitin 170LA

Offline

 

#71 13-01-2015 12:18:02

Barbucha
Člen
Registrovaný: 13-01-2015
Příspěvky: 4

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Zdravím vespolek, měl bych dotaz ohledně KITin 150TIG La. Sice mám  nemší COčko, ale ne všude se s ním díky velikosti dostanu. Takže na snadě je řešení invertor na MMA / případně na TIG, jako bonus /. Docela mě " uschvátila 150kaTIG. A samozřejmě napadla myšlenka COčkové nástaby podavače do ruky na kabel.... atd, nebudu rozebírat podrobnosti konstrukce COčka. Otázka jest však jiná a základní na kterou jsem nikde na foru / nevylučuji možnost že jsem slepý a pro stromy nevidím les / nenašel jednoznčnou odpověď.  Je intertor KITin 150Tig La principielně použiztelný na COčko? Prosím, máte někdo s tímto nějaké zkušenosti? Děkuji

Offline

 

#72 13-01-2015 19:19:46

Ládes
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 04-12-2009
Příspěvky: 1776
Web

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

barbucha:Jedná se o MMA/LA Tig zdroj.Pokud však nějak dokážeš(možná to u invertorů jde nějak jednoduše samodomo-nevím) změnit charakteristiku oblouku na plochou vhodnou pro MIG-MAG pak by to asi šlo.Jen jestli nebude levnější rovnou koupit mašinku co to umí už v základu,třeba Pegas 160 od Alfain,Picomig,nebo Jasica 160.


Fronius VST 357-2 +AW 5000;Fronius TT 3000W +TTW 3000P,KITIN 150LA;

Offline

 

#73 13-01-2015 20:53:03

Barbucha
Člen
Registrovaný: 13-01-2015
Příspěvky: 4

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Ládes napsal(a):

barbucha:Jedná se o MMA/LA Tig zdroj.Pokud však nějak dokážeš(možná to u invertorů jde nějak jednoduše samodomo-nevím) změnit charakteristiku oblouku na plochou vhodnou pro MIG-MAG pak by to asi šlo.Jen jestli nebude levnější rovnou koupit mašinku co to umí už v základu,třeba Pegas 160 od Alfain,Picomig,nebo Jasica 160.

Jo,jo, díky za odpověď. Můj dotaz byl okamžtý nápad a po přečtení ostatních diskuzí na toto téma jsem asi tak stejného názoru. Myslím, že domo předělávka by nemusel dopadnout zase až tak moc dobře. Nehledě na to, že na řešení tohoto problému v tomto záběru nemám ani chuť ani čas, zvláště pří naprosto nejistém výsledku. Nepotřebuji prskačku, ale svářečku. Představa prasklé neprovařené traverzy spadlé na hlavu společně s několika metráky / v tom lepším případě / stavebního materiálu mě naprosto nenaplňuje uspokojením. Děkuji

Editoval Barbucha (14-01-2015 00:38:14)

Offline

 

#74 14-01-2015 00:14:48

Juggernault
Člen
Místo: Karlsbad
Registrovaný: 19-12-2010
Příspěvky: 816

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

což připojit to jde asi bez problému ale diky jiné regulaci MMA>A a MIG/MAG>V nebo také CC/CV ....constant curent / constant voltage je to nepoužitelné. (odzkoušeno na Kemppi kde to přepnout lze také) pak se stáva s MMA svářečky+podavač drátu (Mig/Mag nebo hlavně Spool GUN  ) jen příšerná prskavka což dokazují i videa na YT.
Pokud zdroj umožnuje změnu  MMA na Mig/Mag doplnění podavače drátu (spool gun) už je detail .


Chtel bych nějakou hobby svářečku do garáže na smrkání prahu u auta a nejaký výfuk ale rád bych aby stím šel i nerezový a možná taky hliník a kolejnice vařit. Cloos MC3 333 ,Kemppi Minarc Evo 150,Cut60 ,Powwel 130P,
Na prodej:Powcon 400A,

Offline

 

#75 14-01-2015 13:33:24

Honza007
Člen
Místo: Český ráj 294 11
Registrovaný: 10-12-2011
Příspěvky: 2275

Re: KITin 150 TIG LA Kühtreiber

Barbucha napsal(a):

Zdravím vespolek, měl bych dotaz ohledně KITin 150TIG La. Sice mám  nemší COčko, ale ne všude se s ním díky velikosti dostanu. Takže na snadě je řešení invertor na MMA / případně na TIG, jako bonus /. Docela mě " uschvátila 150kaTIG. A samozřejmě napadla myšlenka COčkové nástaby podavače do ruky na kabel.... atd, nebudu rozebírat podrobnosti konstrukce COčka. Otázka jest však jiná a základní na kterou jsem nikde na foru / nevylučuji možnost že jsem slepý a pro stromy nevidím les / nenašel jednoznčnou odpověď.  Je intertor KITin 150Tig La principielně použiztelný na COčko? Prosím, máte někdo s tímto nějaké zkušenosti? Děkuji

Ne nelze !!! Zde již mnohokrát vysvětleno! Bavit se o tom dál je jen ztráta času.


Jak šel čas KS250 Triodyna WLSP315 Unimig 400 Trafo po dědovi, invertor telvin,gama,autogen a dalsi.Dnes Migatronic Pilot2400 Flex330 Alfa-in 350 a 250 plazma Cebora Fronius 1400 Speedglas 9100XX a doma pro radost BWIG 180 BSP-40 WMP 200 s  AEK 024
Prosím než se zeptáte nebudte líní HLEDAT www.google.cz  http://cs.wikipedia.org  a hlavně používat mozek wink Lidi nebuďte líní přemýšlet a číst.

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS