SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Pozeral som ten Magnum Mig 205 L a vyzerá zaujimavo. Kde si ho zohnal?
Editoval harley1 (20-09-2016 16:28:37)
http://eshop.zvarsito.sk/index.php?id_p … er=product alebo ešte lacnejší model
http://eshop.zvarsito.sk/index.php?id_p … er=product
Ten menší 190 ku mám ,mig to zvára celkom dobre ale na elektrodu zabudni nedá sa udržať oblúk a elektroda pri zapalovaní vyskakuje z držiaka.
Invertor neznamená že je zváračka na elektrody.Je to technologia napájacieho zdroja kde sa na úpravu prúdu a napätia nepoužíva klasický transformátor ale elektronické obvody.
Elektródu som skúšal iba keď som ju kúpil. Ešte som v dielni ,tak som si to teraz zopakoval. Správa sa to podla mňa tak ako má ,oblúk zapaľuje a aj horí bez problémov.
K tomu Sherman MTM 251 pisu ze ma HF pri tigu, este som to neskusal kedze k nemu nebol tig horak a musim ho pozhanat (ale uz som niekde cital ze to funguje pochybne). Zatial ale prve dojmy: velke ako krava, to som fakt necakal, navod velmi ubohy, displeje ukazuju hodnoty iba pocas zvarania co je teda dobra hovadina ktora ma prekvapila a fakt som necakal ze to nejaky genius takto navrhne a vyrobi... Tak neviem musim si to este poskusat zatial som sa hral len chvilu a neprisiel som zatial na spravne nastavenie, zatial vela prskania a nepekne zvary...
Robi G napsal(a):
Elektródu som skúšal iba keď som ju kúpil. Ešte som v dielni ,tak som si to teraz zopakoval. Správa sa to podla mňa tak ako má ,oblúk zapaľuje a aj horí bez problémov.
Možno tá 205 je lepšia alebo je chyba v mojej mašine.
huat napsal(a):
Ten menší 190 ku mám ,mig to zvára celkom dobre ale na elektrodu zabudni nedá sa udržať oblúk a elektroda pri zapalovaní vyskakuje z držiaka.
Nezdá se mi, že by byl nějaký důvod, aby kombinovaný MIG/MMA/TIG DC invertor vařil MMA hůře než čistě MMA invertor. Ta technologie je v podstatě stejná. Takže bych to viděl na nějaký problém se strojem, jeho nastavením nebo MMA kabely. Vyskakování elektrody z držáku je snad mechanický problém, řešitelný během pár minut výměnou držáku.
Včera som sa trochu pohral s magnumom.Eldou 7018 priemer 2mm aby som vôbec zapálil oblúk tak som musel nastaviť 90A , na 2,5mm EB50 130-140A to už mi vyhodilo istič C16.S rutilkou 6013 to dopadlo podobne.Stejne to zváralo dajako čudne akoby pulsovalo alebo kolísalo napätie.Ešte predtým som dal dole kryt stroj prezrel a vyčistil.Na motore podavača som našiel jednu prebytočnú skrutku.
A má ten Magnum HOT START? V dnešní době to už má skoro každý invertor, ale nedávno jsem svařoval jedním, který ho nemá, nebo nefunkční a to byla hrůza. Ale proud podle mě dost vysoko. Těch 90A možná tak na tu 2,5ku eldu, i tak je to dost vysoko. Na 2mm stačí kolem 65-70A. Ale záleží na poloze svařování.
Tých prúdov som si vedomý.Neviem či to má hotstart manuál k tomu nebol ,našiel som len polský v ňom sa nič takého nespomína( pokial som to pochopil správne).
huat:to co popisujete se mi zdá velice podivným chováním pro kompletní řadu výrobků.Tohle nedělalo ani "modré trafo z Hornbachu"kterým jsem známému lepil sloupek u plotu(nadával jsem jako pohan-zlatej Kitin).Rachotilo a hučelo v tom nehorázně,svou práci to však odvedlo a že by vypadla elda z kleští se taky nestalo.
Jedna věc je zapalování a druhá je jek to vypadá po zapálení. při svařování. Při 90A na eldu pr2 to po zapálení vařilo jako by byl proud správný, nebo moc veliký?