SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,
tak jsem dnes koupil LE 200C, rozbalil, nasadil vše kolem a hned jsem udělal dva sváry, nechal jsem to na mašině,
jen určil sílu materiálu a V (viz foto).
Vařeno pod CO2, drátem 0,8 viz foto.
Pod novým čmelákem je TO co jsem používal dodnes Hell Gude, ale dalo se...
Koupim ještě Mix, trochu se s tím seznámím a výsledky budou určitě lepší.
Kukla je ok.
Gratuluju ke krásnýmu stroji. Jinak ty čísla mi nějak nesedí :-)
Díky..čísla jsou z displeje...síla materiálu nastavena na 2mm a napětí
Dnes to otestuji v plném manuálu....a ještě něco pošlu, pokud bud zájem
Zájem by byl určitě, zase to je něco jiného než standardní Omi, KIT, Pico a Shark. Jaká je ta kukla, je v ní vidět opravdu o tolik lépe jak je ukázáno na e-shopu?
Na tento stroj jsem v PB koukal loni na zimu, ale už jsem to nestihnul do konce roku vyřešit, takže připravené peníze vyšuměly
Ta čísla (V) budou asi znamenat něco jiného
Editoval jees (28-10-2016 11:17:05)
Dle manuálu "seřízení napětí" ...
Kukla je cajk, nemůžu srovnávat např. s Speedglass a pod., ale výhled a samotný pohled na svařování je oproti kukle za cca 1300 úplně jinde...
Včera v noci jsem ještě dal pár sváru, trochu si s tím pohrál a musim za sebe říct, že s touhle mašinou je radost pracovat a jen totální střevo nepoloží pěkný svár (myšleno pohledově) a k tomu konečně slyším při práci toho čmeláka :-)...večer kouknu na manuální režim a odfotim pár svárů
Ta čísla znamenaj korekci proti nastavení synergií. Proti nastavení automatikou se dá změnit napěti ručně o plus minus 2V.
Skutečné napětí udávaj ty větší bukvičky.
Editoval pafik1605 (28-10-2016 13:48:44)
Neumím si představit oblouk při 0,9V. To co psal pafik 1605 je asi to pravé.
jj..zapoměl jsem napsat že to je nastavení v synergii
tak jsem pokročil, pro mě optimální (zatím) "poloautomatem" tzn. nastavim jen sílu materiálu a manuálně si nastavim jen dohoření a dofuk, o zbytek se postará mašina sama, to vše uložim a pak stačí jen vyvolat ...
Ještě to chvilku potrvá, než se do toho dostanu, ale zatím spokojenost veliká..maj to vymyšlený ty amerikánci
No,zkoukla jsem to včetně prospektů, a opravdu se mi to líbí.Má to rozumě skloněný panel, na montáže to má sympatický rozsah napájení, kdyby to mělo čtyřkladku a umělo puls tak by to byla za ty love špica.Tohle se Vám brzy zaplatí......
já toho moc nenasvařim (truhlář) ale je dobrý to mít po ruce, občas spíchnu něco k dřevu..určitě to není TOP ale pro pohodovou hooby práci dostačující...
Za ty love je to špica i takhle. Srovnatelný mašiny jsou za cenu přes 30 tisíc.
přes 30 stojí Picomig a ten má zase navíc puls, 4-kladku a možná trochu snažší (pokud můžu s návodu soudit) programy, na druhou stranu nemá ten program na CO + za ty peníze by mohl mít HF TIG. Ani nevím jestli Lincoln má program na CO, abych někomu nekřivdil
No, tak tady jste vedle, kde jste přišel na to že Picomig neumí CO2, to je všude základ. Chtělo by to si odzkoušet naživo, zrovna u tohodle veterána jste na to měl nejmíň 8 let času, hi, pořád je to špica,opravdu se tohle povedlo.Teď je to vylepšený, displej je zelenej, jiný kladky.A bude předělaný osvědčený Pico 160, větší konektory, dálkový ovládání, novej panel, jsem zvědavá na cenu.
Editoval Evita (30-10-2016 06:50:03)
Pěkná mašina
Jonky, gratuluji k parádní mašince. Můžu se zeptat na kolik tě vyšla a kdes ji pořídil?
Dlouho pošilhávám po něčem podobném. Picomig 180 Puls je favorit, ale moc drahý na domácí žvíkání..
Lincoln 200C se mi taky líbí jen se mi moc nezdá ta jednokladka. Má hnanou dolní i horní kladku? Nikde jsem to nenašel.
Taky je zajímavý PEGAS 200 MIG. Kluci ho tu mají..
Ahoj, díky....spodní kolo je hnané, vrchní je přítlak a pracuje dobře
Quick v Příbrami, s helmou bratru za 31.200 (registrovaný+sleva za sympatii :-) )
Evita napsal(a):
No, tak tady jste vedle, kde jste přišel na to že Picomig neumí CO2, to je všude základ. Chtělo by to si odzkoušet naživo, zrovna u tohodle veterána jste na to měl nejmíň 8 let času, hi, pořád je to špica,opravdu se tohle povedlo.Teď je to vylepšený, displej je zelenej, jiný kladky.A bude předělaný osvědčený Pico 160, větší konektory, dálkový ovládání, novej panel, jsem zvědavá na cenu.
myslím, že nejsem vedle, tedy pokud nepředělali programy, na čísté CO chybí. Jedině ještě že by to mělo na CO program, ale ne puls. Vím, že z nějakého důvodu mi řikali, že není dobré vařit jen s CO
Editoval jees (30-10-2016 11:31:05)
Tak jsem vedle, tímto se omlouvám. program na CO je, není puls. Ten je pouze na směsku a drát 0,8 u FE, a drát 0,8+1,0 u Al a CuSi.
Takže kdo nepotřebuje puls a zároveň nepoužívá drát 0,8, může pokračovat v CO (u typu 180, u 185 nevím)
U licolnu je volba svářet buď pod Co2 a nebo Mix, Mix nemám ale v týdnu objednám a porovnám..
Ten Lincoln vypadá fakt dobře, jediné proč jsme loni řešili ještě Picomig je občasné využití na hliník
Co se týče té absence čtyřkladky, pokud je dvoukladka kvalitně vyrobená/hnaná a používá se kvalitní drát, tak není problém s adhezí, pokud se nepletu :-)
O to asi nejde, my máme Gamastar a vaříme s ním s jednou hnanou kladkou taky. Spíš, když už se kupuje nový stroj, bylo by dobré, kdyby byla aspoň možnost připlatit za 4-kladku, pak už by si každý sám zvolil 4 kladky nebo cenu.
Těch 31.200 byla za stroj samotný + kukla, nebo set + kukla?
No, a to už jsme cenově u starýho Picomigu, jen o pár let starší.Nějak jsem u LE nepochopila ty paměti, má to kromě programu kde si navolím plyn, drát proud či tloušťku matroše, el.tlumivku ještě paměť kde si to vše pamatuje?Tohle u Picomigu není ,pamatuje si jen poslední nastavení v každém programu či metodě.Jo a puls v čistém CO2 nemaká, proto tam není program, ale nerez nebo hlína jedou dobře, jen měníte plyny.Krom toho to má dvoustěny, dole válečky na posun na montáže a teď zelenej displej aby se v kukle dal líp nastavit.Jo a výkonově je to stavěný spíš na tu 0,8, i když 1 mm drát to taky zkousne, hlínu berem 1mm....zdravím
na malej kempine mam tiež dvojkladku a nikdy nebol problem s nou a dostala aj najvačši šmejd činsky drot.
ten lincoln je dobry pomer ceny a kvality
Editoval tarzan (30-10-2016 14:06:37)