SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
jonky: to jsem ani nevěděl, je to dost, ale určitě lepší než žádná možnost volby. Ta sleva je tedy ca 2.000 Kč, to taky není k zahození
Evita: k paměti píšou: "SPEEDTEC 200C umožnuje uchování, vyvolání a vymazání nastavených parametru. 9 pametí muže být použito uživatelem. Uchování, vyvolání a vymazání procesu nastavení je dostupné v progresivní nabídce SPEEDTEC 200C". Ale než lovit někde v paměti, můžu si změnit sílu materiálu, popř. maximálně drát, plyn, materiál, sílu
U typu 185 píšou, že je vybavený na drát 1,0, ale nevím co je tam jinak kromě podavače
jj, udělám si (když chci) 9 různých nastavení (počínaje sílou materiálu, nastavení tlumivky až po zahoření drátu) a pak zvolim v co dané situaci potřebuji..řekněme program 1 plechy, 2 jekly 3 silný materiály atd...
je to přehledný a pro někoho +
Editoval jonky (30-10-2016 15:25:39)
No, to je prima, to bych využila, a kdyby se ty paměti nechaly volitelně popsat, to by byla soda, jo a s tou čtyřkladkou to zas neberte tragicky, je to lepší na hlínu a trubičkovej drát, a kolikrát tohle použijete?...navíc to vypadá spolehlivě.
popsat to nejde, jen pod číslem..leda napsat na tabulku a tu mít vylepenou na deklu..časem stejně zapamatuješ jak prodavačky kód pečiva :-)
On tam má Lincoln uloženejch asi sto programů napevno, prej kvůli profikům. Když přejdou z jednoho typu mašiny na druhej, tak prostě jen nastavěj, že chtěj program 48 a maj tam to, co měli na úplně jiný mašině. Ale tak to je pravděpodobně na všech velkejch mašinách. Na tomhle je dobrý, že je to "jen" lepší hobby mašinka.
Těch 10 uživatelskejch pamětí je sice dobrejch, ale co si budeme namlouvat, zatočit knoflíkem a nastavit jinou tlouštku materiálu je rychlejší, než skákat v menu na uložený konkrétní parametry.
Jonky, ta 4kladka je super, ale obávám se, že se do 200C nevejde.
Soudím jen podle fotek na netu.
Už si skúsil aj elektródu ako to ide s ňou?
Ahoj, od doby co jsem koupil, jsem navařil asi 10cm sváru a jen MAG
Zkoušel jsem kousek sváru bazickou EB121 a parádní svár, zapálení bez problému.
Mimochodem, má sice horní mez 200A, ale po dovaření MAG jsem koukal na displej, kde se zobrazuje skutečný napětí a proud - a ukazovala asi 216A, jestli se dobře pamatuju. Pokud to ovšem nekecá.
Dá se to nějak nastavit, když vaříš třeba 2mm a 4 mm materiál, nebo na to slouží ta jemná doregulace v rámci synergie ?
Editoval BADMOPAR (19-12-2016 20:46:18)
BADMOPAR napsal(a):
Dá se to nějak nastavit, když vaříš třeba 2mm a 4 mm materiál, nebo na to slouží ta jemná doregulace v rámci synergie ?
Nevím, jak bys to chtěl speciálně nastavovat. Já bych nastavil tlouštku 3 mm, jel 2/3 ve čtyřce, 1/3 ve dvojce a koukal, co to dělá. Možná bych přidal, možná ubral, co já vím. Je to hodně o rukách. Ta jemná regulace funguje, ale to už musíš mít "navařeno", abys poznal, jakej má ten 1-2V vliv. Já spíš reguluju sílou materiálu, bud uberu, nebo přidám. Synergie funguje, ale mašina neví, jakej typ sváru zrovna děláš. Natupo dva plechy není totéž, jako koutovej svár těch samých plechů.
Nastavuje se víc parametrů, ale při změně síly materiálu stačí změnit v nastavení tento parametr, pak případně doladit. Zde je v příloze návod http://www.svarecky-elektrody.cz/lincol … ly/d-1815/
pafik1605 napsal(a):
BADMOPAR napsal(a):
Nevím, jak bys to chtěl speciálně nastavovat. Já bych nastavil tlouštku 3 mm, jel 2/3 ve čtyřce, 1/3 ve dvojce a koukal, co to dělá. Možná bych přidal, možná ubral, co já vím. Je to hodně o rukách. Ta jemná regulace funguje, ale to už musíš mít "navařeno", abys poznal, jakej má ten 1-2V vliv. Já spíš reguluju sílou materiálu, bud uberu, nebo přidám. Synergie funguje, ale mašina neví, jakej typ sváru zrovna děláš. Natupo dva plechy není totéž, jako koutovej svár těch samých plechů.
Já myslel jestli v menu neni třeba tlouštka materiálu A + materiál B, nebo jestli se to řeší tou jemnou doregulací.
BADMOPAR napsal(a):
Já myslel jestli v menu neni třeba tlouštka materiálu A + materiál B, nebo jestli se to řeší tou jemnou doregulací.
To je ptákovina, to musíš vyřešit nastavením mezi A a B a rukama
To by muselo být dvojité menu ve stroji a nastavit každé zvlášť pro A a B, hubice by musela dokázat identifikovat zda je přiblížena k A nebo B, dát info stroji, ten by to přenastavil + už by tedy také měl dokázat nastavit parametry pro přechod A-B
Už je to doma.
vítej v klubu :-)
Príma, založíme společnost . Já budu předseda
Vrásky na čele mi dělá jenom skutečnost, že jsem to koupil v sadě i s hořákem a nevim jestli mi nebude dělat problém bovden s 0,6 drátem. Nemá to už někdo odzkoušený ?
já mám jeden hořák pro 1.0 a 0,8 drát a problém to nedělá
Já to myslel tak, že jsem to koupil i s tim hořákem co k tomu nabízejí v sadě ( u toho je bovden na 0,8 - 1,0 drát ) a já mám drát 0,6, tak jestli nebude problém, že bude větší vůle drátu v bovdenu.
já do jednoho hořáku používám 0,8 na železo a 1,0 alu drát. Podle mě pokud nejde o hliník, mělo by to za běžných podmínek spolupracovat. Stejně nakonec člověk používá 0,8, tak proč to měnit dokud se nějaký problém neprojeví. Není tam bowden 0,6/0,8 ? Důležitý bude průvlak
máš kolo podavače na 6?
jonky napsal(a):
máš kolo podavače na 6?
Já to zjistil až druhej den, že to prodávají s nastavením na 0,8 - 1,0 drát (moje první co-čko totiž bylo 0,6 - 0,8). Tak jsem tam volal, omluvili se, že mi to nevyměnili už v krámu, když jsem kupoval drát a průvlaky. Domluvili jsme se, že uděláme výměnu poštou.