SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 19-11-2008 11:19:08

admin
Administrator
Registrovaný: 07-06-2006
Příspěvky: 1167
Web

Proč nabíječky a nabíjení?

O této rubrice jsme uvažovali již delší dobu. Definitivní rozhodnutí o jejím založení padlo poté, co se na Svarfóru objevil příspěvek o startovacích kabelech, který do této rubriky přesuneme. A úplně ta poslední kapka přišla od uživatele s nickem arno, který její vznik definitivně podnítil.

Takže proč nabíječky? Protože nabíječky (máme na mysli nabíječky zejména olověných startovacích akumulátorů vozidel) a startovací zdroje mají velmi blízko svou konstrukcí ke svařovacím zdrojům. I v nabíječkách se již objevují zdroje na bázi invertorové technologie. Prostě nabíječky - invertory si začínají razit svou cestu trhem. A startovací zdroje? Rozdíl mezi nimy a svářečkami je jen ve výstupním napětí. Ale i svářečkou se dá startovat (a startovacím vozíkem by zcela jistě šlo i svařovat, jen by to hodně špatně zapalovalo). Navíc některé svářečky mají vestavěnou nabíječku akumulátorů.

Jak je vidět z odkazů, věnujeme se nabíječkám a nabíjení již delší dobu na Svarinfu v samostatné rubrice, takže založení samostatné rubriky na Svarfóru je jen další logický krok.

Offline

 

#2 23-11-2008 05:59:41

magi
Člen
Místo: Třebíč
Registrovaný: 11-10-2007
Příspěvky: 55

Re: Proč nabíječky a nabíjení?

Ke stroji ZU-315 existuje dalkovy ovladac, ktery jej premeni na startovaci vozik. S uspechem pouzivame dodnes.

Offline

 

#3 05-08-2009 09:35:00

aldrtik
Člen
Registrovaný: 05-08-2009
Příspěvky: 13

Re: Proč nabíječky a nabíjení?

Zjistil jsem, ze pri beznem provozu baterii -auto, traktor uplne jedno v jekomkoli rocnim obdobi (kdyz nezapominam zhasinat svetla pri odchodu:-) vlastne nepouzivam nabijecku.
Proc? Pouzivam radu let aktivni (ze site napajeny) desulfator, ktery jednak sulfat zpatky prevede na kyselinu a houbove olovo a zaroven pri zvysene frekvenci pulzu dobije baterii.
Uvedena praxe  samozrejme neresi uvadeni baterie do provozu (formovani apod.), nebo obnoveni kapacity po nechtenem totalnim vystosovani - tady je dobra nabijecka na svem miste.

O desulfatorech treba na:
http://www.elektroworld.info/modules.ph … ;start=105

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče