SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
sqad - s tym heliom to mozem vyskusat.. nejake mi este ostalo... Inak velmi dobre sa zvara s heliom hlinik metodou MIG. Prievar je tam perfektny a zvar vyzera tiez docela dobre. A hlavne je to rychla praca.
pat - chodia ku mne zakaznici z popraskanymi bicyklami, deravymi olejovymi vanami, a vobec vsetci co vedia ze zvaram hlinik.. no niekedy sa nezastavim.. ale pravdu povediac, su to vacsinou kamaradi, kamaratov ktori ma poznaju.. sem tam niekdo z netu, ze ma tu objavi..
Zdravím ve spolek, trochu bych chtěl uzavřít můj pokus se svařováním hliníku s DC svářečkou ( viz příspěvek č. 90). Objevil se tu dotaz zda jsem to zkusil zlomit a tak jsem to tedy zkusil :-) Svařenou pásovinu jsem rozřezal na 2 pásky o šířce 4cm. zkusil jsem v mikroskopu vyfotit svar :
pak jsem pásky zkusil ohnout v místě svaru každý na jinou stranu. u prvního pásku jsem svar namáhal na tah.
druhý pásek jsem namáhal na tlak - zde jsem očekával že se pásek rozlomí, což se i stalo:
následně jsem první pásek, který se mi nepodařilo zlomit, zkusil dát do svěráku a ohnout na druhou stranu :
závěr ať si každý udělá sám. A jen malá poznámka pro ty, kteří to budou zkoušet. Elektrody OK96.40 nenechávejte volně položené na vzduchu a oklepanou strusku hned zameťte do koše. Obal i struska velmi ochotně natahují vlhkost a co to dělá se železem nemusím jistě popisovat.
Editoval VladaP (12-07-2017 10:16:52)
Ahoj chlapi,má někdo zkušenost s touhle svářečkou,myslíte,že by to mohlo fungovat,tak jak má?
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7505123 … orakem.php
Porovnaj to stymto skoro ako dvojicky. BAZOS je predajca z centrum-naradi.cz to je v pohode nakup.
Zvaracka ALU dokaze zbytok je na zvaracovi
Editoval ihlan (15-07-2017 06:46:42)
najlacnejšia Tig zváračka na hliník?
Tak nejlacinější je si to nechat udělat! Nebo já jsem třeba domluvenej v jedný firmě že si tam můžu přijít a svařit hliník bo je to tak jednou za rok, udělám si to sám je to hnet a nechám jim tam zato peníze za poskytnutí stroje. Stejně to dělám u klempíře přijdu si kdy chci zakružím ohnu plechy dám jim tam nějaký drobný peníze a hotovo.