SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Neodolal jsem a už kolega veze ze své krajiny :-))
Ty kabely jsou jak píše Bourač, ale kostra je dost krátká a kabely jsou nepoměrně masivní vzhledem k té svářečce typu ledvinka... pro zavěšení na krku značka ideál, ale jinak v praxi trošku omezující.
Asi si pořídím další sadu, lehčí, ohebnější, 2x5 metrů, normálně koupím v KV elektro modrý a červený vodič-licnu max 25 mm2 s normální tloušťkou izolace (dobrá ohebnost) , a pak to bude opravdu univerzální stroječek na heftování
Nevíte jaké napětí naprázdno má nejmenší model 210 Sab?
U modelu Sab 250 a 250 s displejem to je 65V.
Kdyby mohla dorazit i jedna anorektička o 30km jižněji od Doks, vůbec bych se nezlobil Jaksi nejsem schopen najít někoho, kdo by mi to dotáhl dříve než na konci listopadu.
#152 kabely volit zásadně gumu. PVC nevratně poškodí každá kulička. Kleště a kostru si podle koncovek
nikdo nesplete.
Speciální gumové kabely pro svařování mají také jinou strukturu jádra, než klasická Cu lanka - mají více pramenů, jinak uspořádaných a jsou znatelně ohebnější, měkčí.
Nechápem jednu vec! Prečo tak bažíte za touto značkou Dnipro, aj keď je zjavné, že to má neduhy, je to vyrobené údajne v Číne, Ampére ukazuje úplne inde, ako je nastavené, blbne displej a ďalšie veci, ktoré časom isto zistíte sami!! Za to, že je to malé?! Časom zistíte, že investícia sa neoplatí...PS: to je čiste môj názor
Harley1 - s tvým názorem sice nesouhlasím, ale udělám vše pro to, abys ho mohl prezentovat.
Zařízení je určitě vyrobené v Číně, to ale neznamená automaticky špatnou kvalitu. Čínský výrobce ti vyrobí při patřičné serii přesně takovou kvalitu, jakou si přeješ a jsi ochoten zaplatit. Koho zajímají ampéry? Svářeče určitě ne, ten si nastaví mašinu tak, aby mu to svařovalo podle jeho potřeby. A jaká čísílka ukazuje nebo neukazuje nějaký displej kolemjdoucímu zvědavci, kam jsou natočená nějaká točítka, je svářečovi úplně jedno. Ano, je to zřejmě malé a dobře přenosné zařízení, které se domácímu kutilovi dobře používá. Jestli se takové zařízení vyplatí, nebo ne, je kutilovi srdečně jedno, protože je to i jeho zábava a hobby. Víš kolik třeba stojí modelaření? Tušíš, kolik stojí třeba pořízení lítadla a letová hodina létání na ultralightu? A co skákání z letadla na padáku? Nebo vybavení a činnost radioamatéra. Prostě u svého hobby nepočítáme s tím, že by se nám nějaká investice vyplatila, hlavně, že nás to těší.
A DNIPRO si určitě nebude pořizovat profi svářeč na výdělečnou činnost. Ten si prostě pořídí kvalitní profi zařízení s perfektním servisem. Pokud ne tak to není profi svářeč, který si váží své profese. Pokud se práce týče, tak nikdo nejsme tak bohatí abysme si kupovali levné hobby přístrojky.
Este doplnim cena DNIPRA je okolo 65e ak ti to Voloda dotrepe s prepracenim 2 opravene branky ti vratia investiciu.
Dalsia vec DNIPRO chcel kazdy kvoli tomu ze je male a lahke trepat sa daleko s 5-12kg bednou vs 2kg pohodicka...
Tie ampere idu vyriesit nalepkou alebo otocenim hmatnika kusok dolu a bude klud aj ked clovek zvara na inom stroji
a ten obluk nieje dobry tak sa to doladuje. Opat plati skusenost je neprenosna treba si ho chytit do ruk budes mat iny pocit
harley1 napsal:..... je to vyrobené údajne v Číne,....
Inu, co už dnes není vyrobeno v Číně.
harley1 napsal:....Ampére ukazuje úplne inde, ako je nastavené, blbne displej a ďalšie veci......
Čína, co po nich chtít, ale zlepšují se. Někdy údaje stačí jen orientační. Svářeč je hlava otevřená, zvykne si.
harley1 napsal:..... Časom zistíte, že investícia sa neoplatí...
Třeba se někomu investice zaplatí hodně rychle. Ostatní alespoň ušetří.
harley1 napsal:......PS: to je čiste môj názor
Vždyť proč né, já jsem si na mnoho věcí musel názor opravit tak rychle a radikálně, že někdy mám problém rozlišit, který názor momentálně zastávám a proč a který jsem opustil. To je právě to kolečko kvalita-cena-návratnost a podobně. Každý má v té množině svou pozici jinde a proto i jiný pohled na věc. A tak to má být.
kolega sa dnes pochvalil silnejsim modelom
https://stroje.bazos.sk/inzerat/7735590 … arukou.php
mimo to, ze blbne displej (nezobrazuju sa prostredne segmenty na ciselniku) - tomu na domace zvaranie nic nechyba
paradoxne neblika, ako sa stazovali dalsi majitelia tohto modelu na internete
displej aj tak nezobrazuje skutocny zvaraci prud
ako test vyvaril tri 4mm elektrody v rychlom slede za sebou, az to nevydrzal istic na stene - verim tomu, ze ta masinka by dala aj viac
Editoval rcp (02-10-2017 21:05:25)
někdo se ptal na napětí na prázdno, na fotce to není moc vidět, na štítku j 65V. Kolik je skutečnost netuším (nemám to čím změřit)
Editoval bourač (02-10-2017 22:43:37)
ihlan: už jsem objevil jeden nedostatek: pro některé přispěvovatelky to má krátký popruh
Niečo podobné som už videl aj na ebay
http://www.ebay.com/itm/IGBT-ZX7-200MIN … Swe0NZw4oo
A nebo tady : http://www.ebay.com/itm/250-Ampere-Mini … SwgiRZw6m~
Ten Zojan má uváděné napětí naprázdno 90V, dobré.
A proč zrovna chci tuhle anorektičku? Váha, velikost, cena. Se svým céóčkem, nebo trafem na žebřík nevylezu. S tímhle jo. Proč Dnipro? Protože není nic, co by bylo v těch mnou uvedených třech parametrech. A za další, prostě se mi líbí ta velikost a že ta hračka podle již šťastných majitelů svařuje.
Tuson SVK130 má napětí naprázdno 100v a psal tu někdo že s basickýma elektrodama to nevaří takže na zapalování nemá vliv pouze napětí naprázdno
Aby se to dalo vzít vážně, tak by musel popsat přesně co mu to s bazickýma dělá, nebo nedělá, tedy jaký je rozdíl ve srovnání s jinou svářečkou. Je to jako kdyby někdo přišel k lékaři na otázku na co si stěžujete odpověděl: je mi blbě. A co vám chybí - je mi blbě stojí to za h^vno.
Problém může být zapalování nebo stabilita oblouku. Na tyto věci nemá vliv jen napětí naprázdno, ale i nastavení dostatečné doby antisticku,
záleží na poklesu napětí při sváření (doba mezi pulzy, nebo jednotlivými fragnenty sinusovky a velikost indukčnosti),
dále taky záleží na tom, jak s proudovým zatížením zdroje klesá toto napětí naprázdno (mám vyzkoušeno, že pokud má svářečka pomocný zdroj vyššího napětí, impedance tohoto zdroje, např zdvojovače napětí by měla být pod 20Ω, čím méně tím stabilnější oblouk). Je lepší, pokud má tento zdroj posun fáze oproti silové části.
Proto pokud se nastaví větší proud, je oblouk stabilnější – doba mezi pulzy je kratší, vyšší proud vlivem indukčnosti nepoklesne na kritickou hodnotu proudu, kdy je na oblouku příliš malé napětí pro bazickou elektrodu, a kdy se přeruší oblouk.
Já bych sázel na to, že zpětná vazba invertoru není vhodně nastavena a může vyvolávat oscilace.
například z napětí naprázno 90V , jak klesne na pracovní napětí oblouku, tak tam nezůstane a prokmitne třeba hlouběji do nízkého napětí, kdy už se oblouk neudrží. A ty oscilace tam udělá třeba několikrát a tam pomalu, že oblouk stihne zhasnout.
Jsem ten co psal o sv130-k a baz. elektrodach, bazicke elektrody jsem v obchode prodavajicim kusovky nakoupil ruzne znacky i prumery. Zkusim to laicky popsat - chova se to tak, ze kdyz vezmu rozpeti proudu uvadene pro dane elektrody tak pri nizsich hodnotach se elektroda v okamziku skrabnuti doslova v pikosekunde prilepi, skoro mam pocit jakoby se spicka magneticky pritahla, jakoby zadny antistick nefungoval, pri vyssich proudech se sice neprilepi ale spicka elektrody pri skrabnuti doslova vybuchne az kulicky kovu a obalu litaji na metry daleko. Zrejme tim, ze se spicka pri zazehnuti oblouku prakticky odstreli tak se vlastne oblouk zas okamzite prerusi. A pri strednich proudech je to serie prilepeni stridana vybuchy, zkratka nelze udrzet oblouk. Totez to delalo profesionalovi 30let praxe. Protoze vim, ze bazicke jsou vice haklive na cistotu materialu tak jsem jeste povrch cerstve vybrousil ale nemelo to vliv. Ale jak jsem psal s rutilkama ruznych znacek nevim co je prilepena elektroda a to i na necistem materialu, oblouk si jen tise bzuci. Porad nevylucuju, ze mam vadny kus tak nechci tvrdit, ze je to vlastnost stroje. Elektrody sice nebyly presusene, ale byly nove a z prave otevreneho baleni, i kdyby byly nektere spatne tak urcite ne vsechny ale chovalo se to se vsema (bazickyma) stejne (blbe).
Opravdu by bylo dobré popsat, jak se ta svářečka při bazických elektrodách chová. Jak se to projevuje "bazickýma elektrodama se nedá svářet". Oblouk se těžko zapaluje, Po zapálení zhasne, než se elektroda zahřeje těžko se dá udržet oblouk, při malých proudech se elektroda zničeho nic přilepí atd. Pokud to s rutilkama jde, tak by svářečka nedokázala "vyhovět" odlišnostem elektrod bazických. (jaké to jsou odlišnosti? vyšší napětí naprázdno, kapkový přenos, navlhavost. ) Pokud je tu takovýto soud, bylo by to dobré přesně popsat. Jde o to, aby se zbytečně neškodilo nějakému výrobku, který ve skutečnosti nemusí žádnou vadu mít.
nechci poskodit zadny vyrobek, jak jsem prece psal vubec to nemusi byt vlastnost modelu ale kusu, proto jsem se pri prvnim prispevku do diskuse ptal jestli ho nekdo ma a jakou ma zkusenost. Taky je fakt, ze jsem amater a neumim to popsat lepe. Na druhou stranu splnuje me hobby pouziti a tak jsem celkem spokojeny a jak uz nekde v diskusi zaznel nazor - u takovych hobby stroju to vlastnost byt muze.
Vypadá to na vadný kus, jako kdyby tam nebyla výstupní tlumivka (nebo měla zkrat), nebo vada v regulaci proudu (špatně nastavený Arc Force), ale připadá mi to divné, že se to neprojevuje u kyselých nebo rutilek, nebo taky?
s rutilkama uplna pohoda, kysele jsem zatim nemel. Take jsem vyzkousel ruzne znacky (lincoln, sider i nejake noname ciny) a vse vpohode. Jak budu mit cas jeste tomu dam sanci a zkusim za idealnich podminek, presusit, cisty novy material atd. Jeste dodam, ze polaritu samozrejme dodrzuju spravnou a predpokladam, ze prohodit ji naopak nez udava vyrobce elektrody (na zkousku ze zoufalstvi) je blbost.