SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, chystám se dělat zábradlí na balkón a hledal jsem na netu inspiraci... Osobně se mi zalíbil tento styl zábradlí:
zdroj
Chtěl bych asi něco podobného, možná v trochu jiné barvě. Ale nejsem si úplně jistý, jak ten ornament (lepší výraz mě pro to momentálně nenapadá), vytvořit. Nevypadá složitě, je efektní, ale od pohledu nevím. Měl by někdo tip nebo radu? Případně poradíte? Díkec
Kupit hotove, a pozvarat. Zeby v PL mohli mat.
Něco podobného prodávají na stránce Umakov
Při ruční výrobě velice drahá záležitost. Kroucený hranol by ještě šel, ale ten košík je docela pracný. To, co je na obrázku, je strojní imitace kovářské práce. Hranoly jsou vyrobeny kováním do zápustky, košík kroucením a tlačením ohřátých kulatin přivařených v pouzdrech. Po opískování lak. Vše je pak zasazeno do Jacklů.
Už jsem viděl v Německu velice podobný výrobek z plastů.
Tady je asi každému jasne ,že to kováře nevidělo . Jsou to svařené polotovary a ještě na takové domáci urovni.
Pokorny96 - https://www.umakov.cz/sisky/c-1527/ co hrdlo raci.. za super cenu ktorej svojou pracou nemozes konkurovat..
vyrobca objednal jsi někdy leštěnou nerez od Umakovu? Mám obavu v jakém stavu to dojde. Cena je dobrá mám tam dobré slevy ale nerez jsem ještě nebral. Jinak to železo je také v Polsku v Castoramě nebo jak se to píše vidíš to tam fyzicky a cena také dobrá. Když to vidíš na stánkách mužeš se rubnout ve velikostech na to bacha . Jsou tam celé regály výkovku.
V Umakove kupujem akorat komponenty co sa neoplati vyrabat a motory Nice.. Vsetko ostatne kupujem od inych predajcov.
Editoval vyrobca (05-11-2017 16:58:43)
Já zase kupuji Came a pantíky ale poslední dobou mají na chemickou kotvu ty velké kapsle jako že musíš vrtat vekou díru a to mi hodně vadí
Ahoj pozri stranku: https://www.kovian.sk/E-shop/?gclid=EAI … gI0kfD_BwE
Veľa malých predajcov berie materiál od nich.
Jako vždy a u všeho...jeden až dva dělají, zbytek radí
Nechci se nikoho zastávat, ale kdo ze zdejších přřispěvatelů montoval někdy něco podobného? Při takové montáž ve větší výšce je každá ruka dobrá. Pád takového kusu materiálu by nadělal dole hodně škody. Na obrázku dva zábradlí usazují a šroubují k podpěrám a jeden drží zábradlí na místě. Jestli ten čtvrtý je šéf, nebo helfr, který podává každému do ruky, co zrovna potřebuje, asi nezjistíme.
Proč to píšu? Protože soused o dva baráky vedla si montoval před měsícem na balkon sám nové zábradlí ve výšce pouhých tří metrů nad terénem. Jeden díl mu spadl a těžce zranil jeho vlastního psa, vlčáka, v ohrádce pod balkonem. Psa už nemá. Ani nechtějte vědět, kolik ho stálo utracení.
jirkati - s kamosom som robil montraz asi 80 balkonovych zabradli do vysky siedmeho poschodia na jednom panelaku.. Bolo tam lesenie, a pod nim behal moj pes a strazil vercajch.. :-) Inak na taku montaz stacia v pohode dvaja ludia.. viaceri si uz musia zavadzat..
Editoval vyrobca (16-04-2025 00:06:44)
Však s lešením je to jiná činnost , neporovnatelně jednodušší .
montovat balkonové lešení s využitím lešení je holý nesmysl,
maximálně tak při rekonstrukci kdy si majitel nepřeje pohyb dělníků v jeho bytě.
Jinak pouze jako bezpečnostní prvek - pokud tam lešení je např pro omítkáře nebo zateplovače.
Máte splněno přispěvovatelé? Syna splodit, strom zasadit, dům postavit?
Bourači, provokatére, mám splněno. Syny mám tři, dceru jednu, vnoučat šest, pravnoučata čtyři, stromy a keře zasazeny už několikrát, dům (řadový) postaven vlastníma rukama - jeden. A teď se pochlub ty.
Taky splněno. Teda pokud se počítá kompletní rekonstrukce 150 let starého domu jako stavba. Stromů několik tisíc.....brigáda na průmce:-). Syn jeden.
Já jo , dva syny , 2x barák , jedna rekonstrukce tak , že jsme museli na kolečku ten původní po kouscích odvozit a vestavět jiný , stromů zasazeno nepočítaně .
1. strom, 1. syn, 3 domy
Tak jste se kluci pochlubili,teď ještě přidejte, kdo ho má většího a pak zase mužem diskutovat o svařování
Jole, tak přidej něco na téma zábradlí.
Jo, nejblbější práce na nerezovém zábradlí je jeho kompletace v exterieru,když je potřeba spojovat části svařováním. Častokrát jsem byl nucen sáhnout po ner.elektrodách. Počasí je sviňa a moc nepomáhá.
Nezvyknem sa sťažovať na počasie pretože čo nevieš ovplyvniť Ťa nesmie rozhádzať,ale deň čistiť náradie od blata je o tiež ničom a samozrejme každé mimo ideálného počasia zdržuje. A dvaja stačia na takéto práce tretí zabáva a štvrtý už len zdržuje to mám na mysli pôvodnú montáž zábradlia z príspevku 11