SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 14 15 16 17 18 19
STROMO ma aj tento predajca na BAZOSI netreba to tahat z Madarska ak by to bola alternativa k DNIPRO prckovi tak super.
https://stroje.bazos.sk/inzerat/8245144 … a-250A.php
Editoval ihlan (11-02-2018 07:39:43)
Takže proběhl test Dnipra 210ky ve vinohradu. Přivaření nových matek na sloupky pro napnutí drátů na prodlůžkách o délce 75m (celkem 3 prodlužky 2,5ky) rutilka 2,5 a test 3,2 bazická na jekl. Mašinka potěšila jak váhou, tak bezvadným zapalovaním bez přilepení eldy.
Ten prodejce z Komárna má v nabídce i strojek 400A, 3,5kg. Jen to jištění 16A je utopie.
16A istenie je ok, utopia je udaj 400A pri 3,5kg
Se objevil nový model i s moderními tvary MMA-250DPFC, již označení modelu napovídá, v čem je inovace. Cena zatím neznámá. Já jsem již veškeré možnosti, jak sem anorektičku z UA dostat, vyčerpal. Škoda, moc se mi líbí a překupníkům napálenou cenu nezaplatím. Tak se poohlížím po něčem dostupném v podobné cenové relaci zde, co zvládne 2,5 eldu a kompletně s kabeláží okolo 3kg, na lítání po žebříku. Abych to mohl mít místo placatice v kapse u vaťáku:-)
zahajskej: jak se koncem ledna Ukrajinci hromadně vraceli z konce pravoslavných vánoc zpět do ČR, tak jsem požádal svého osvědčeného zedníka Vasila, aby mému dobrému kámoši Alešovi tu Anorexii taky dovezl. No a Vasil mi volal v průběhu ledna z UA, že už to Dnipro CAS 210 je v podstatě v doprodeji a sám prodejce v eshopu na UA mu říkal, ať si vezme jinou, prý podstatně lepší a výkonnější, byť asi o něco málo větší a asi i těžší. Nákupka na UA byla za 2400 Kč na naše po přepočtu, to samý zde za prodej, tj 1:1 . Tak ji vzal, kámošovi dovezl, ten je max. spokojen, ale já vůbec netuším o jaký model šlo, neb mě to logisticky zcela minulo. Případně dozjistím.
To je divný , UK prodejka byla kolem 1600,-Kč .
Aktuální cena je 2052 hřiven.
2052 Ukrainian hryvnias = 1587.5755 Czech korunas alebo 62.45 EURO zbytok bolo asi postovne a vsimne pre colnika
Editoval ihlan (01-03-2018 10:22:09)
jojo, tím 1:1 jsem myslel jen, že ten import byl bez Vasilovi marže, za nákupku, na české 2400 Kč, a invertor se jmenuje COBALT ISKRA PROFI a vypadá takto:
https://www.google.com.ua/search?biw=13 … 0B_U3-fM:.
Když už tahle anorektička jaksi vypadla, nebylo by možné doporučit něco podobného, tedy rozměrově a váhově, ale dostupného v našich končinách? Vím, že se u prodejců leccos vyskytuje, ale pokud není podloženo něčí osobní zkušenností, nekoupil bych. Koupě podobného strojku je u mě aktuální, protože jsem minulý víkend musel tahat JS-90tku na lešení z koz, jen abych zavařil něco ve výšce. A to se fakt nedá.
zahajskej, vsak bud chlap a kup aj ty raz nieco ako prvy.. . :-)
uz to tady bylo nedavno vcetne recenze, staci hledat "laston mini", prakticky za stejnou cenu a se zarukou v cr, pokud tedy nepozadujete premrstene papirove hodnoty jako 250A.
alebo pozret par stranok dozadu kde boli prave linky na ten LastOn ( co sa tu rozbehla blba diskusia ze noname cinan)
a FILEX ktory je rozmerovo aj vahou blizko obe sa daju vyskusat u predajcu v obchode. A verim ze v Brne na heslo
sa to da mozno aj naraz porovnat
Nebo MAGNUM POWER VIP 4000: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3345629.html
https://www.youtube.com/watch?v=F6To4iT5LeU
https://www.svarecky-velkoobchod.cz/Sva … -d8424.htm
https://www.elektrospaw.cz/products/sva … bt-magnum/
Editoval jry (22-03-2018 15:15:14)
Dneska sem vařil Dniprem (anorektičkou) oko ke skladovému kontejneru - aby šel natáhnout na nosič kontejnerů. Kulatina průměr 40mm. Traverza 200mm. Rozkyv, kouťáky a10 - na 2krát, na 3krát housenka.
Centrála 3kW se dusila. Odlehčoval jsem jí natahováním oblouku ale to je vaření naprd. Pak jsem vzal 6kW Hondu, i ta byla celkem v záběru. Baziky Oerlikon 2,5. Anorektička nemá displej a potenciometr jsem měl na cca 130A - což je subjektivně tak 110A (měl jsem 25m prodlužovák). Neměl jsem elektrody 3,15 ale ty by utáhla taky - potenciometr měl ještě velkou rezervu (210 ). Zatěžovatel jsem neřešil, jel jsem cca po 10 elektrodách.
Ty krátký kabely jsou naprd, musím jí vybavit aspoň 3metrovými, nosit to na rameni je nepraktické, spíš na zádech - a pomocníka aby to nastavoval (nebo nějaký dálkový)
Tak ja jsem dneska skoušel Dnipro 210 par skušebnich svaru rutilka 2.5 esab er 117 a bazická bohler 4.0 ,rutilaka celkem v pohodě bazicka bohler poťak na plno celkem špatně zapalovala a lepila se, ale jak se zapalila tak jela celkem normalně kamošovi ji dones do technického bazaru vratit stary děda ktery byl povolaním svařeč a svaroval na jaderné ellektrarne Dukovany když se stavěla rikal že to neni ono svařečce chybí hodstart a jak se mi elektroda přilepila horkotěžko jsem ji odlomil tak že jí chybí všecky vymoženosti modernich inventoru.. Kamoš ji měl do komise na prodej za 4000,- aby se prodala zda semi to drahé když se da koupit za 2000,- na Ukrajině..
Hotstart zvýší proud jen do velikosti max. proudu. Proto u eletrody o4 a nastavení nadoraz se nemůže nijak projevit. Navíc, si myslím, že tato svářečka není na elektrody o4, když na videu (ruském) z ní nedostal víc jak 110A. V praxi bude stačit, když za ty peníze a při té velikosti a váze bude vařit s 2,5 ev. 3,15.
Dnipro zatím vaří dobře. Má hodně slabý motorek ventilátoru, při práci venku při mírném vánku je slyšet jak jej vítr brzdí. Je to hračka, hračka která svařuje.
No včera s mojim Dniprom (DPK258) zváral zvárač s úradnými skúškami a vraj dá sa použiť. (Ja som to síce vedel ,ale je dobré keď to potvrdí aj nezainteresovaný človek,ktorý ani nevie o čom je reč)Síce použil len cca 10ks 2,5 elektród bázických a zváračka bola na slnku ,ale išla v pohode. Je použitelná a v tej cene fakt asi lepšie človek nenájde. Ako dlho vydrží neviem ,ale je to stabilná zváračka do auta. Jediné čo ma doslova (serie) je zbalenie do kufríka. (na to treba nervy neviem prečo nedali o 5cm väčší kufrík?) Nedá sa to tam naraz natrepať káble už pomaly lámem aj tak treba dva tri pokusy kým to človek zbalí.
zvladne dnipro centralu cea 4 kw? Mame zahradu v rodine kde není možnost el energie potřebuji opravit plot uhnite sloupky dat nové a převařit uchyty .mužu mit centralu cea o vykonu 4KW a pujčene dnipro 210 svou gamu 160 si zničit nechci nekde jsem zachytil , že dnipro funguje i na slabší centrale..
Nevím jak to slavné Dnipro, ale co jsem viděl invertory, tak i na menší proudy jely špatně nebo nejely vůbec na centrálách menších než 6 kW. Těch 6kW je podle mě minimum.
no ja som skusal Dnipro 210 - ku, teda robil som s nim na elektrocentrale Honda ktora mala 7kw ale bola trojfazova.. HONDA ECT 7000. Dobre sa sa este zvaralo s 2,5mm bazickymi esabkami.. s 3,2mm bol uz problem.. ale dnipro vydrzalo v pohode.. prispevok c.295 v tomto vlakne.. aj s fotkami..
Editoval vyrobca (06-05-2018 18:48:10)
varok napsal(a):
6kW je podle mě minimum.
pravda, a úplně stejné zkušenosti s Hondou jako vyrobca - a to jsme 300km od sebe
Treba si pozicat elektrocentralu s zabudovanou zvarackou-vacsinou do 160Amperov a je po probleme Ale 4kw centrala jednofazova poctiva by rutilku2 potiahnut mala
Stránky: 1 … 14 15 16 17 18 19