SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, lepiči a svářeči,
jen tak na začátek, kdysi jsem měl průkaz na plamen a i na elektriku. V práci jsem dělal v zámečnické dílně a od té doby uteklo hodně času, vše mi propadlo, ale nepotřebuji to.
Vlastním doma RTB s usměrňovačem, invertor KITin 150 Tig La s možností TIGu a CO2 nějaký Partner 150A co má čtyři polohy výkonu z Bau... na kterém jsem předělal hořák, ale už dosluhuje. Chci si koupit lepší převozitelný CO2 s MMA (bonus TIG), bohužel z fóra nedovedu rozpoznat čemu dát přednost a s čím jste spokojeni. Na fóru a opravdu podle opakujících se dotazů nejsem jediný kdo tápe, až na výjimky, ve výběru. Rozhoduji se u značky Magnum 208 ALU Syn, a další podobné "klony" jestli to tak nazvat v pořadí 190, 200, 210syn, 207, 205, mám brát synergy nebo raději manuál? Další značkou v hledáčku je Technomig, Weldman, Powermat a podobné svářečky okolo200A při 60% a také pro svou cenu Shark 250Y, ale ten má nižší A. Občas vařím i materiály síly okolo 12 mm. Ještě jsem pokukoval po Pegasovi 200A a po Kowaxu 250A LCD, ale pro moje občasné využití zbytečně drahé, neživím se tím.
Prosím o zhodnocení případně doporučení svářecího stroje.
Děkuji hezký večer.
Dobrý den, nepíšete kolik peněz jste schopný obětovat, jaké proudy potřebujete na MAG a jaké na MMA. Weldman neznám, ale Powermat asi ne. Je to taková marketová značka. ten Kowax možná ano, nemám tu svářečku, ale co kotouče do flexy, drát do svářečky a kukly co tady chválí asi možná dobré mašiny.
Třeba ten Magnum tady někdo má, ale už si nepamatuji kdo, tak zkuste pohledat.
Mám magnum 205l a som plne spokojný. Dnes by som volil 208 alu syn.
Mám Weldman MIDI MIG220 a Magnum MIG 208Alu Syn. Obojí super. Weldman neumí trubičkový drát, zato vaří suprově i s 0,6 drátem (vyvařeno 5kg cívka) a cca 50ks nerez elektrod 2,5mm. Magnum umí skoro všechno a po počátečním nastavení, výlet, dohoření, plyn, tlumivka atd., stačí už jen nastavovat sílu plechu. Menu je přehledné a intuitivní. Používám ho na větší vaření s 0,8 drátem (vyvařeno 5kg cívka za víkend) a balík elektrod 3,2mm. Už jsem objednal i SpoolGun na vaření hliníku, a hořák tig překopu z Telwinu co mi zbyl po svářečce.
Všechny odbočkový svářečky šly do světa.