SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Atlan
No ale to čo píšeš sú staré známe veci pre každého v tomto vlákne. A pre istotu, chcem len tak jemnučko upozorniť, že nikde som ani len nenaznačil, že by som tú mašinku chcel kúpiť (sám vlastním takmer 6x drahšiu mašinku, ktorú však stále považujem za úplný základ).
Ale troška tragikomické mi príde to prehadzovanie hnoja v tomto vlákne. Tým rozumiem omieľanie aj tebou spomínaných faktov, ktoré sú každému jasné na tomto fóre – veď už aj papierové parametre sú jemne povedané slabé. Príde mi to ako také kotkodákanie babiek na ulici o columbovej žene Alebo čo ste čakali 200A na 100% za 99e???
No ale je už aspoň čiastočne zodpovedaná tá jednoduchá otázka, či by s ňou nejaký šikovnejšie víkendový zvárač vedel privariť upadnutý pánt dverí od chlievu napríklad...
Ale ešte raz, je mi úplne jedno či tá zváračka je úplne nepoužiteľná, alebo nie. Možno štýl mojej komunikácie vo vás evokuje dojem, že túto debatu beriem vážne. Ale nie je to tak. Len som bol skrátka zvedaví na praktickú skúsenosť nejakého fundovaného človeka na túto mašinku. Mňa na jednej strane napríklad prekvapilo už aj to, že za tú cenu tá „zváračka“ vôbec funguje (podáva drôt, drži relatívne stabilný oblúk)... Ale na strane druhej – zatiaľ nič z toho čo som kúpil v lidl nebolo vyslovene nepoužiteľné. Niektorá veci sú síce silne o kompromisoch, ale +- slúžia svojmu účelu. Takže až také prekvapenie by to nemalo byť, ale pre mňa je neuveriteľne, že za tú cenu je vôbec možné dačo vyrobiť
Welda napsal(a):
Mimochodem už se těšíš na prolety? Ještě to není na pořadu dne, ale už se to blíží.
No já jsem tak nízko, že prolet je při každém větším oteplení. Spíš se těším, až bude teplé počasí déle, takže poprvé v novém roce půjdu do včel.
huat napsal(a):
Teraz kukám na video toho nového trafáku z lidlu.Má to len prepínač 75 a 100A. https://www.youtube.com/watch?v=qYAvVn_5TPU
Preskočte na 8 minútu videa predtým je to nezaujímavé.
ked som videl to video tak som sa zasmial a to že zapalenie oblúku prebieha v podobnom duchu na mojom inv. gude 140 a to som pridal jeden kondenzátor podla návodu čo som tu nasiel . záhada je že zo začiatku to zapalovalo oblúk dobre ale akousi záhadou sa vrátilo vsetko do starých koľají ... elektroda zaprská a prilepí sa . asi riadi zmámim zvyk je železná košela . len na okraj.
To vies kondiky starnu a cinske aj skoro odchadzaju.
Nejaku gude 140 mam a funguje dobre. Ano biem ze je tam miesto na kondik ale este som nemal cas doplnit a nejako sa mi nechce kedze to zvrara.
Editoval Atlan (04-03-2018 09:14:52)
S chuti som zasmial Trieska do toho ako datel do betonoveho stlpa.
12:30min - Datel cerveny v skafandri
Editoval ihlan (04-03-2018 09:44:27)
Atlan napsal(a):
To vies kondiky starnu a cinske aj skoro odchadzaju.
Nejaku gude 140 mam a funguje dobre. Ano biem ze je tam miesto na kondik ale este som nemal cas doplnit a nejako sa mi nechce kedze to zvrara.
no aj mne zvára ale problem je zo zapálením oblúku . ak sa podarí ho zapálit tak jednu eletrodu potiahne naraz bez problemu . ked som pisal o probleme do gude tak mi odpísali :Ak je vada na doske, tak ta sa mení ako celok cena opravy cca 115,-€ s DPH + preprava. tak som to riskol s tým kondíkom a zo začiatku sa to zdalo že je to OK ale asi už nie je .tak si našetrím na nejaku gamu alebo kitin uvidím , ale tolko peňazí do toho neinvestujem .
Editoval slimakmato (04-03-2018 09:54:19)
Zdravím všechny.
Možná se bude někomu hodit, na youtube se objevila "recenze" na Parkside PFDS 33 B2
https://youtu.be/0liPudfe2UI
Nahodou tvoja recenzie.
Tipi a mas to, z prvej ruky drahe a na figu. Hold niektory nerozoznanu prd podla tvaru a farby. Ale musia domnho strcit palicou a najlepsie ochutnat.
To heblo na ihlanově videoklipu už je přehnané. Nebo ne? Když koukám na ten hodně silně rezavý stolek, myslím si o tom svoje.
ˇˇIhlanovoˇˇ video: nemá rukavice, má špatně ukostřený svařenec, svařuje na 3x1,5mm prodlužováku, kdoví jak dlouhém, nemá ZK a jak už tady kolega podotkl, má rezavou lavici. Podle tohodle videa bych si netroufl hodnotit, za takových podmínek, žádnou svářečku, jedno jestli modrou, červenou, zelenou, žlutou, bílou nebo odřenou.
Atlan, môžeš mi prosím ťa vysvetliť prečo sa do mňa navážaš? Akosi nerozumiem tvojej reakcii.
Lebo x ludi povedalo, ze to nebude ziaden zazrak a ty si tu stale omielal ze to treba otestovat. Tak to mas s testom.
Fakt som toto povedal?! A nepovedal som náááhodou to, že mi príde komické, že sa tu ľudia vyjadrujú k niečomu čo videli len na obrázku? Navyše k niečomu, čo je už z toho obrázku evidentné, že to teda nebude žiadne terno (cenu a tech. parametre už radšej ani nespomínam)?
Aby som žil s tvojou analógiou - povedal som len, že mi príde zbytočné tu dookola omieľať to, že prd smrdí, keď každému súdnemu je to jasné. A že teda keď už má niekto potrebu sa k tomu vyjadrovať, tak by to mohol robiť niekto, kto tento prd "zažil" na vlastnú kožu (alebo lepšie povedané vlastný nos ).
A k tomu "testu". Myslím, že presne ukazuje to, že tá mašinka robí (alebo nerobí) presne to čo sa za tú cenu dá očakávať. Dokonca by som povedal, že to (ne)robí o niečo lacnejšie ako porovnateľné gude, alebo jednopeklo
Nechces lacnejsia len 3mesiace sa trapil
https://stroje.bazos.sk/inzerat/8709909 … rkside.php
ale tento predava LIDL trafo este aj so ziskom
Editoval ihlan (23-06-2018 06:23:15)
ihlan napsal(a):
...len 3mesiace sa trapil .....
moze si za to sam, kupil si zvaracku domov do garaze za 100€ a nezaplatil si vo zvaracej skole zaskolenie prip. uradnu skusku.... takze si to nevie spravne a "normovane" nastavit a svojim nezodpovednym konanim ohrozuje seba a okolie. teraz to preda na bazosi, nech seba a svoje okolie ohrozuje niekto iny. urady by mali zakrocit.
ak by zasiel do zvaracej skoly, dnes uz mohol varit traverzy niekde v chemicke, alebo jadrovej elektrarni
sorry, ale nemohol som si pomoct ......
Editoval rcp (23-06-2018 06:46:57)
ihlan napsal(a):
S chuti som zasmial Trieska do toho ako datel do betonoveho stlpa.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … _datel.jpg
12:30min - Datel cerveny v skafandri
Uzasny uspavac hadu, musel jsem to pustit zrychlene a potom se pobavit u nasledne youtubem doporuceneho https://www.youtube.com/watch?v=IIK-M5ryHYY
Takze pre velky zaujem tento rok prisly na SK trah hned 3 modely v jednom tyzdni
http://lidl.akcneletaky.sk/letaksh/12684/22/
inak problem zaradit lebo CO2, Invertor a dvihli cenu toho 49.90e trafa na 55eur holt hranate madlo a skrina stoja viac
alebo ze by to ALU vinutie premotali na Cu ?
Editoval ihlan (07-07-2018 21:50:07)
Aj na bazoši nejak zdražela https://stroje.bazos.sk/inzerat/8714344 … -120A1.php
Ahoj, koukám, že je to tady samej profík, já jsem naprostý amatér. Zajímalo by mně, jestli tím, co teď budou mít v Lidlu (PFDS 33 B2) https://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?articleId=15099 svařím: děravej plot, trubky a kari síť na psí kotec, pant na bráně, když se mi urve, opravím gril, když se urve třeba noha, konstrukci na pařníček na zahrádku a podobně. Očekávám i odpovědi ať se do toho neseru, když to neumím, ale už se mi příčí otravovat sdmdesátiletýho souseda zámečníka. Věřím, že mi tu někdo odpoví i normálně.
Děkuji
Ahoj. Jeden dva zvary s tým urobíš , ale napríklad na takú kari sieť na keterec kde sú desiatky zvarov to je slabé. Bude tá zváračka neustále prehriata. Je to absolútne minimum čo asi môže byť. Prakticky použiteľnú mig zváračku kúpiš už za cca 300e + 100e za regulátor a flašu co2. Ak nechceš tolko minúť , tak si radšej kúp invertor na elektrodu. Okolo domu postačí.
Svařovat určitě bude, koneckonců je to svářečka. Je to podobný dotaz, jako jestli mobilem za 280 Kč se dá telefonovat. Co na to odpovědět?
Thomash - jasne ze sa s tym strojcekom da zvarat.. je na to piamo urceny.. Len podotykam ze by sa pri zvarani nemali zdrzovat mladistve a malolete osoby aby si nebol obvineny z ich zlej mravnej vychovy pri pouzivan hanlivych a neslusnych vyrazov, dalej ma napada ze po pouziti toho strojceka budes mat velky respekt pred tymi, ktori vedia urobit zo zvarackou pekny zvar, a niektori clenovia tohto fora budu v tvojich ociach po prezreti ich fotodokumentacie Bohmi... :-D
Editoval vyrobca (10-07-2018 14:00:04)
Zdenek: Ale rozdil je v tom, ze ten mobil se po dvou volani nebo SMS nevypne a neceka pul hodiny nez zase posles jednu SMS a cekas znova...
Jinak to supr ceocko z lidlu prodava nekdo na sbazaru za 1900,- s popisem jako nove malo pouzite... Takze to prodava taky nekdo, kdo si myslel, ze s tim bude vesele svarovat...
Je to tak. Navíc, s tímto strojem se prakticky ani nedá učit svařovat (pokud to už neumíš) - po pár minutách se vypne a může se dost dlouho ochlazovat, než se zase dá použít. A ty časy pro svařování se budou stále zkracovat. Doporučuji si něco našetřit (řádově od 3000 nahoru) a zajít třeba k Chobolovi pro nějaký levný invertor, tam ti i poradí.