SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Atlan napsal(a):
Tryska do PT31 je nejaka tu s 0.9mm dierkou, len treba zisiti ci vojde do horaku
https://www.aliexpress.com/item/80pcs-L … st=ae803_5
Co nedobra?
Bourači jedině aliexpress ... + napsat prodejci ... ale moc bych to neřešil jestli nedělají jen jeden průmer....
na AG60 mají treba 0,9 40A
https://www.aliexpress.com/item/55pcs-W … st=ae803_4
super - dva sortimenty oba 0,9mm
Jugg: nekompatibilní s Parkside
Atlan: áno to by mohlo být ono!
Za 12E kupis iny horak a hotovo mozes pouzit ag60 trysky, ved som tu daval odkazy, to nikto mecita....?
Atlan napsal(a):
Za 12E kupis iny horak
ten Ag 60 řezák jak se připojuje k aparátu? Parkside má převlečnou matici M16x1,5.
Roz0beres horak zoberieš 10 a 14 kluc, povolis hadicu v horaku a nasrinujes na novy horal, zapajkujea 2 labliky k mikrospinacu a poskladas, hotovo.
aha, tento typ hořáku jsem nikdy neviděl rozebraný - čiže je tam šroubový spoj? Není to pájené jako u dospělých hořáků?
Tu je fotka ako vyzera vnutro horaku.
€ 7,33 36%OFF | Red PT-31 LG-40 Air Plasma Cutting Torch Head Body Mayitr Plasma Cutter Comfortable Hand Manual Welding Torch Tool
https://s.click.aliexpress.com/e/SnKYt72
Nechcete sa dvaja traja spojit zobrat ten balik s 200kusmi potom to vyjde na smiene peniaze link som daval v #10p
Ake ine 12mm to ma a 8mm tak isto. Dokoca pozeram ze aj ostatne rozmwry....
Okrem toho uz asi tak 3x tu bol linkovany rozkres dielov pre ten horak.... Tak si to vyguglite. A mozete porovnavat.
Jasne ze k dlhej dize ide aj dlha elektroda ale to v tej sade je.
A dlsia menej naha horak a elektrodu a teoreticky rovnejsi rez.
Editoval Atlan (23-02-2019 11:32:08)
Ja nechcem googlit , idem predajcovi horákom a kúpim na závity presne . Bol by som rád keby mi niekto poslal opotrebované diely . Pozerám jeden manuál a tam je písané do 15A diera 0.65 , 25A 0.8 , 40A 1mm ... Tak ta tryska 1,25 je len darček z LIDL :-)
Tak už jí mám taky.
https://postimg.cc/wtCXqX22
Tak jsem s tím dnes zkoušel trochu pižlat. Na tom řezáku je napsáno PT31 toho jsem si zatím nevšiml.
Pokud jde o připojení vzduchu tak Helmut Parxajd k tomu dodal samce na rychlospojku s kuličkami, já mám samici s dvěma válečky, tyhle dva systémy jsou kompatibilní ale ne vždy, trošku to foukalo, takže jsem Helmutovu odřízl a namontoval správnou.
Na fotce jsou hliníkové lopaty tl. 1.8mm to řízne jak nic, rychlost může být jakákoliv.
Pak podestový plech (slzičkový, píčaplech) tl.6mm se slzičkami 7, zkorodovaný. 30A nouproblema.
Zajímalo mne Hafnium po těchto cca dvou metrech řezu, je tam důlek cca 0,5mm, při provozu na 30A jsem si myslel že to snese víc. Je to hračka, funkční ale hračka.
Na krátký řezy dobrý.
Kompresor dvouválec, na výtlaku 250l (postavený na míru renomovanou firmou) Italský komponenty.
Postavený dle zadání - minimální váha a velikost ale výkon min. 250l. Stíhal foukat 6Bar a dokonce se při dlouhém řezu (80cm) vypínal.
Já mám kompresor ze Škody 706RT a v pohodě. Žádnou jinou plazmu jsem nikdy v ruce neměl, tak nedokážu hodnotit.
Jo a tu vzduchovou koncovku jsem taky měnil.
Editoval autocross (24-02-2019 19:19:57)
ihlan napsal(a):
Nechcete sa dvaja traja spojit zobrat ten balik s 200kusmi potom to vyjde na smiene peniaze link som daval v #10p
Nic proti, ale při ceně 60USD se bude platit CLO, DPH a proclení, náklady na předání mezi sebou. Pokud si to proclíte sami, tak vás stejně pošta skásne o 100 nebo 150Kč. To pak ta cena bude vypadat trochu jinak. A u balíku o takovémto obsahu je pravděpodobnost, že se to bude proclívat, dost vysoká.
Nejhorši u těch sad spotřebáku je že mají stejny počet elektrod a trysek, ale tryska se dá otočit takže se musí dokoupit další elektrody. Jen takový postřeh a zamyšlení.
Tak jsem koukal na Lidlshop a už jí nemají ani na stránkách. Prostě je pryč.
bourač napsal(a):
Tak jsem s tím dnes zkoušel trochu pižlat. Na tom řezáku je napsáno PT31 toho jsem si zatím nevšiml.
Pokud jde o připojení vzduchu tak Helmut Parxajd k tomu dodal samce na rychlospojku s kuličkami, já mám samici s dvěma válečky, tyhle dva systémy jsou kompatibilní ale ne vždy, trošku to foukalo, takže jsem Helmutovu odřízl a namontoval správnou.
Na fotce jsou hliníkové lopaty tl. 1.8mm to řízne jak nic, rychlost může být jakákoliv.
Pak podestový plech (slzičkový, píčaplech) tl.6mm se slzičkami 7, zkorodovaný. 30A nouproblema.
Zajímalo mne Hafnium po těchto cca dvou metrech řezu, je tam důlek cca 0,5mm, při provozu na 30A jsem si myslel že to snese víc. Je to hračka, funkční ale hračka.
Na krátký řezy dobrý.
Kompresor dvouválec, na výtlaku 250l (postavený na míru renomovanou firmou) Italský komponenty.
Postavený dle zadání - minimální váha a velikost ale výkon min. 250l. Stíhal foukat 6Bar a dokonce se při dlouhém řezu (80cm) vypínal.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … cn0553.jpg
Pan bourač.Aký ste mal nastavený tlak na redukčáku na tej plazme?Ja som skúšal okolo 4 bar,ale ten rez sa mi akosi nepodáva.Možno to bude aj rukami.S pálením plazmovou rezačkou nemám skúsenosti.
Poslušné hlásím, že s akcí v Lidlu se mi rapidně zvedl počet downloadů vodítka na PT31 ze thingiverse
tito napsal(a):
tryska se dá otočit takže se musí dokoupit další elektrody. Jen takový postřeh a zamyšlení.
je to přesně obráceně ale elektroda se opotřebuje většinou mnohem rychleji než tryska. Vypálí se díra do Hafniové špičky. Takže ten poměr je OK.
Po zácviku a při jen občasném bastlení není spotřeba dílů nijak extrémní. Chce to řezat podle nějakého vodítka (moje řezy jsou podle kusu prkna + svěrky).
Řezat jen podle namalované čáry na matroši chce fakt "pevnou ruku"
Ty poslední řezy mám při tlaku 5.9Bar na RV plasmy. Množství vzduchu určitě nad 200l/min.
Také sem přidám pár zkoušek, prvních řezů plazmou. Určitě to chce vodítko, bez vodítka je to hodně křivý. Tlouštka materiálu 3 mm, stav rezavý po x letech venku na dešti. Zapaluje v pohodě, horší je, že nevidím na řez v okamžiku řezání a tak nevím zda se prořízlo či jak řez probíhá.
V řezu to vypadá skoro rovně, povrchové obroušení do roviny je potřeba
ze spodní strany jsou okuje, ty se musí obrousit
Pro řezání nepravidelných tvarů přímo ideální.
Obrovský potenciál vidím v umístění řezáku do "plotru" a vyřezávání podle zadaného tvaru.
Nevíte, zabývá se někdo vytvářením takového polohovacího plotru? Je to defakto jednodušší úloha než při 3D tiskárně. Řídit řezání z PC nebo jednočipem. Největší problém je v jednoduchém zadávání řezaného tvaru.
Ty okujej zespodu jdou úplně snadno odseknout sekáčem nebo kladivem. Jelikož jsou to velice tvrdé oxidy, broušení jde velice špatně.Jole.
No to je fakt hrozný u 3mm by to musel být řez krásný