SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
málo vzduchu
Díky, přidam na vzduchu a uvidíme. Nastavení bylo z výroby, 25A a vzduch asi 4,5 bar.
Asi som mal malý tlak vzduchu 4 bar.Ten rez bol dosť široký možno práve preto že bol nízky tlak vzduchu a tým pádom som musel mať menšiu postupovú rýchlosť horáka.Chce to skúšať,skúšať,skúšať.
Nie som si istý ale myslìm si že pri ručnom rezaní nemôžeš nikdy dôjsť na limit tej plazmy nikdy nedodržíš takú istú výšku no s prípravkom dajme tomu že áno ale čo ten posuv aj na tom veľmi záleží na tlaku vzuchu aby bol stále rovnaký nekolýsal a ešte na čistote toho vzduchu hlavne vlhkosť je tam toho dosť ale na ručné pálenie za takú cenu... niet čo riešiť
#133 Bourači máš pravdu napsal jsem to obraceně. jednou za čas musím z číny objednat jen trysky abych dorovnal počty. A ty izolačni kroužky a obaly neodchazeji skoro vubec.
pacho napsal(a):
Nie som si istý ale myslìm si že pri ručnom rezaní nemôžeš nikdy dôjsť na limit tej plazmy nikdy nedodržíš takú istú výšku no s prípravkom dajme tomu že áno ale čo ten posuv aj na tom veľmi záleží na tlaku vzuchu aby bol stále rovnaký nekolýsal a ešte na čistote toho vzduchu hlavne vlhkosť je tam toho dosť ale na ručné pálenie za takú cenu... niet čo riešiť
aky tam mas vzduch kolko ? /aky kompresor/ na tvojej plazme ty ? Pali ti to paradne co som kukal.
bourač napsal(a):
elektroda se opotřebuje většinou mnohem rychleji než tryska. Vypálí se díra do Hafniové špičky. Takže ten poměr je OK.
Někde jsem tuším četl (na fóru), že u těchto (PT31) hořáků elektrody vydrží méně, než u ostatních lepších značek. Mám stroj s hořákem Trafimet A81 a i když se mmi ten hořák nezdá moc dobrý, elektrody se opalují jak se zdá méně, než tyto "otáčecí". U A81 se mi např. vypaluje materiál na konci otvoru trysky a pak jde oblouk šejdrem a začne podřezávat. To u této lídlovky, kde byl tvar otvoru pofidérní hned z výroby, podřezávala hned.
Zato se dá bez problému pěkně táhnout tryskou po materiálu.
To si A81 líbit nenechal. Nevím, zda tam nebyly ještě jiné mě neznámé faktory (nahromaděný roztavený materiál apod.), ale když jsem se jednou nechtíc dotknul tryskou plechu, bylo po ní (vypálená díra jako vrata). Nechápu to. Princip konstrukce hořáku je u obou velmi podobný.
Při objednávání svářeček mi moc štěstí asi nepřeje. Lídlovku jsem si objednal přes shop a poslali mi asi nějakou vrácenou z reklamace. Pytlík s hořákem byl znovusvařený a hořák použitý. Nevím jestli by fungovala, protože jsem se do ní kounul, ještě před zapnutím. Objevil jsem uvolněný pin konektoru a "časovanou bombu" v podobě kapky cínu mezi vývody koncových tranzistorů.
Ani ta slavná Emílie není žádná hitparáda. 16.1. jsem posílal dotaz. Po nějakém urgování jsem vykomunikoval dva modely strojů, poslal jsem tedy peníze. 5.2. zazvonila u domu přepravní služba. Ještě že jsem byl doma, protože číslo zásilky pro sledování ani avízo jsem neměl. Přiveli dva stroje, přičemž jeden byl zcela jiný (namísto TECNOMIGU 200GD poslala Magnum MIG 204 ALU). Asi evidentně omylem, neboť v magnumu byla obálka s fakturami na tento stroj a i jiné zboží od jejího dodavatele pro ni. Po mailu a dvou telefonátech mi nabídla, že přijede kurýr pro vyzvednutí a pošle původně objednaný.
14.2. kurýr ode mě vyzvedl magnuma a v současné době stále toužebně očekávám původně objednaný tecnomig.
Přátelé a co si takhle připlatit za českou světovou špičku?
https://www.alfain.eu/z26090-homer-plasmacut-39
Ale no tak... 16500 neni si priplatit ale radne prirazit.
super napad s horakom na pevno + ten vykon , za tie prachy fakt pecka.
+/- rovnaky peniaz a neporovnatelny rozdiel - takmer dvojnasobny vykon:
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1012152 … -profi.php
A na "domacich" darmozracov sa mozem vysrat.....
Homer bude asi tak domaci, ako vietnamec na trznici
Pripadne:
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1012154 … -profi.php
A este mam 4000 v kapse
Rellik nejaku tusim testoval s dobrym vysledkom, ja mam doma asi 6rokov 90 amperovy starsi model a tiez sa nemozem stazovat..
Editoval rcp (27-02-2019 17:48:39)
Pripadne za 290E berlan, 6900czk
https://www.bergland24.cz/svarecky/plas … ter-bps40/
Ale radsej niwco na 3f napr cut60
Editoval Atlan (27-02-2019 17:52:44)
Tu "Alfu" jsem dal jen pro pobavení, to si může koupit jedině magor.
tak potom to uz dava zmysel....
A meral vobec nielto slitocny prud tej lidl plazmy?
Můžu to změřit
Neodpal si merak. Ma to zapalovamie HF kom
A to ten měřák může zničit? Jestli jo, tak na to asi kašlu.
Scela jistě to zničí měřák (digitální), pokud ho připojíš do okruhu s elektrodou. Při práci s polovodičovýma součástkama je snaha se vyhnout elektrostatickému výboji a zde je uměle vytvořen výboj o napětí kV, což polovodičům bohatě ke smrti stačí. Navíc bych se nedivil, kdyby k oblouku zapáleného u elektrody se zapálil i oblouk uvnitř měřáku.
Pro představu jak se dá vytvářet zapalovací napětí pomocí cívky z auta se mrkněte na:
http://www.soloelectronica.net/circuito_a_t.htm
Proud by se musel měřit zprostředkovaně a napětí by bylo ještě větší oříšek. Tak opatrně.
Editoval Charon (28-02-2019 22:29:57)
Používat na měření A jedině klešták.
ani to ale není jisté
Samozřejmě druhá osoba až po zapálení oblouku.
Když si uzemní řezaný kus (třeba i na hromosvod nebo nějaké vodivé potrubí v zemi), dá se klešťákem bez nebezpečí změřit proud zemnicím kabelem od řezačky. Dá se i připojit zemnicí svorka třeba přes 1m Cu drátu průměru 2mm a na tomto drátu pak rychle (než se ohřeje) změřit napětí. Při 40A by na něm mělo být 0,228V. Přesnost by měla být dostatečná.
Uz je toho plny youtube ale tento to celkom dobre natocil
https://www.youtube.com/watch?v=rRAZVSudNtw
inak spomina ze je to rovnake ako Berlan BPS40 a ked budete hladat spotrebak pouzite klucove slova prave ten berlan
Bourac tu mas spotrebak od ceskeho predajcu
Na youtube je aj rozbalovacka od miestneho clena ale tam sa dozviete 2x ze ma chripku ale nic o rezani.
Editoval ihlan (02-03-2019 08:57:16)