SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zkusím tedy založit nové téma čistě jen pro tuhle svářečku. Koupil jsem ji asi před měsícem v obchodě Maxtechnika za 6290,- kč. Svářečka je určena pro svařování MMA, MIG/MAG a TIG Lift Arc.
Součástí svářečky byly hořák MB15 4m. kabely se zemnící svorkou a držákem na elektrody. Ty jsou dlouhé odhadem 1,5m. Svářečka je krásně lehoučká, malá, takže přenášení není problém. Kladky na podavači jsou pro dráty 0,8 a 1mm, podavač je kovový. Na předním panelu jsou 3 potenciometry, jeden pro MMA, TIG a dva spodní pro MIG/MAG. Potom je tam tlačítko pro zavádění drátu. 2 displeje, ale jak už psal jinde p. Rellík, tak ukazují špatně, no škoda. Jinak svářečka svařuje moc pěkně, zkoušel jsem ji teda zatím jen s čistým CO2.
Obrázky jsou zatím stejné jako jsem dával v tématu Recenze levných svářeček, snad se nebudete zlobit.
Něco málo jsem zkoušel posvářet, zatím jen takové zkoušení na zbytcích materiálu. Plech asi 4mm.
Tady jen takové housenky na kousku plechu, různé proudy.
Tady kouťáček. Taky plechy asi 4mm, proud kolem 125A, tedy podle displeje svářečky. Není to samozřejmě tak pěkné jako dával p. Rellík, začátek mi trošku kuckal, pak jsem to trošku poladil.
Editoval varok (20-04-2019 08:19:05)
Gratulace. Svary jsou pěkné. Koutový svar, až na začátek, je také perfektní. Za takové svařování se nemusíš vůbec stydět.
Děkuji. Jsou ale dost převýšené, to asi bude tím čistým COčkem, že? Jinak to seřídit nejde, pak už mašina začne kuckat. Ten začátek se omlouvám, bylo moc drátu, trošku jsem ubral a bylo to super. Za ty peníze luxus. I při delším svařování to jede krásně plynule, když se to dobře seřídí. Můj bývalý Bimax tak zvláštně houpal na posuvu. Tak nevím jestli to dělal přímo posuv. Trafko jsem dal zvlášť malé jen pro příslušenství a dělalo to pořád.
První úprava asi bude odstranění té hnusné vnější propojky. Jen nevím kde by se dalo sehnat kousek měděného pásku tl. cca 2mm, šířka cca 15mm a délku do 100mm.
kousek měděného pásku tl. cca 2mm, šířka cca 15mm a délku do 100mm
Zemnící pásek s auta,používá se na el.spojení motoru a karoserie.Děláš karosářskou-tak bys to měl vědět.
Ne, ty na autech jsou pletené z tenkých drátků, takové pletence. Já potřebuji plný plech. Nebo jsem takové na autech zatím neviděl.
Někde u klempířů nebo se podívám v práci v uterý ale tam máme asi 4 nebo 3 plech měď
16 na 4 mají tady http://www.alms-brno.cz/kategorie/22-me … ce-ploche/
Možná by poslali i krátký kus
Stačí opravdu jen tl. do 2mm. Ty co tam jsou mají možná i jen 1,5mm, změřím to. Teoreticky by stačil i kousek káblu s 2 očky. To by ale muselo být alespoň 16mm2 a ten kousek(asi 100mm) by byla asi špatná manipulace.
Vydrž do uterka do večera podívám se v práci co se tam kde válí Případně pak pošlu v obálce snad to projde jako dopis
Dobře, zatím děkuji.
Nechci zakládat nové téma, vlastní někdo podobnou.. 230t ? Těch 10 A nehraje roli ,jen krabice je více plastová.
A proč nechcete zakládat nové téma, když je to o jiné svářečce?
Varok ukaz ako to zvara v MMA aspon dve tri nejake elektrody a napis ci to ma aspon ANTISTICK
Varok preco si TMZ nezalozi svoju temu lebo je jednoduchsie sa pytat tam kde ludia citaju
a nemoze uz zalozit lebo taka tema je https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?pid=138054
ale nenechaj si zasrat temu inym modelom nerobi to dobrotu...
Editoval ihlan (23-04-2019 02:36:33)
Aha, toho tématu o 230 jsem si nevšimnul. Proto jsem mu to psal. Schválně jsem založil tohle téma, ať se píše o této mašince a neplete se to mezi ostatní. Když někdo bude psát o něčem jiném, ale souvisejícím s mašinkou 220 mi nevadí. Ale psát o jiné?
Nebo se mohl ptát v tom neutrálním tématu Rellíka o recenzích svářeček.
Elektrody vyzkouším.
Varoku, když už jsi založit tohle téma, nemohl sis aspoň po sobě přečíst typ té svářečky? Je to otázka tří vteřin.
Pokud ale máš opravdu PM-AMG 220t, pak se omlouvám.
Edit.: pokud tady dá někdy někdo vyhledávat tuto svářečku správně označenou, nic by mu to nemělo najít.
Editoval Zdenek11 (23-04-2019 11:03:22)
Pánové já to tu psal protože je stejný výrobce... , možná i stejná "střeva" , a pravděpodobně jen jinší "krabice"
Zdenek11: Omlouvám se, má to být IMG, opravím to, jedtli to půjde.
Máš to u mne doma poslal sem ti mejla přes forum
Tak mi ten nápis nejde přepsat. No stalo se.
Moc to rozpitvavas - nahlasit prispevok prvy a admin/moderator sa o to moze postarat
Nechápu. To mám napsat panu Jirkati? Nebo jestli mohu poprosit takhle, jestli by to přepsal v nadpisu na IMG místo AMG?
kua, kto by nechcel AMG? snad akurat varok - ten chce IMG ....
sorry za offtopic, ale nemohol som ....
rcp: To já bych rači ING...
varok: kdyžtak mi na mejla postni nějaké info se s(ne)pokojeností svářečky. Upravil bych případně recenzi...
Vidím ,že svářečky powermat taky podražili ...o nějakou stovečku.
I kdyby stály 7000,- kč tak pořád pěkná cena. Vždyť je to multifunkce. Sice má i své mouchy, ale.....
Včera jsem zkoušel jen tak režim MMA a svářečka mile překvapila. Použil jsem elektrody 2,5mm a proud okolo 85A. Materiál kousek plechu asi 4mm.