SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#51 15-05-2019 08:12:11

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2466

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

To je asi nesmyslná honba za náklady. Bajonet na koax s vývodem na plyn přece něco stojí. Že to tak nikdo nedělá, co na tom. Já to také nechápu. Koupit set a ono to nepasuje!


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#52 17-05-2019 14:07:34

Ucen
Člen
Registrovaný: 11-05-2019
Příspěvky: 11

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

masinu poslali na reklamaciu ale nasiel som nieco taketo
TIG TECNOTIG 205 AC/DC PULSE MMA IGBT IDEAL za 420€.
https://www.elektrospaw.eu/Zvaracka-TIG … -d8427.htm

oplati sa to do toho ist viete niekto co to je za znacku ?
som len kutil a nepotrebujem to na nic profi len sem tam pozvarat nerez a mozno aj hlinik.

Offline

 

#53 17-05-2019 14:12:16

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 2160

Re: Gama 1500HF nefunguje tig


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O

Offline

 

#54 17-05-2019 18:13:57

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1282

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

Učen , reklamácia je neoprávnéná , bude ju treba zaplatit ... :-))) je to na rozhodnutí predajcu ako sa rozhodne , lebo predajca ty dal nesprávný horák k tej mašine . Len predávat a neviečo čo ktomu dodat , horák z China je trebás už iný ako by mal byť , len akciu robil na predaj ... Keby si priplatil , mohol by so mat fukčné bez reklamácie u zástupcu ...

Offline

 

#55 17-05-2019 20:22:06

Ucen
Člen
Registrovaný: 11-05-2019
Příspěvky: 11

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

atishajn napsal(a):

Učen , reklamácia je neoprávnéná , bude ju treba zaplatit ... :-))) je to na rozhodnutí predajcu ako sa rozhodne , lebo predajca ty dal nesprávný horák k tej mašine . Len predávat a neviečo čo ktomu dodat , horák z China je trebás už iný ako by mal byť , len akciu robil na predaj ... Keby si priplatil , mohol by so mat fukčné bez reklamácie u zástupcu ...

To nech si vyriesia s vyrobcom/servisom ja som objednal set ktory mal byt funkcny, ze to neslo s tym horakom co dodali je ich problem nie?

Offline

 

#56 18-05-2019 08:54:00

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 2012

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

Ucen: Pokud to byl set, tak jo, je to jejich problém... Reklamace v pořádku...


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

Offline

 

#57 18-05-2019 13:02:04

Ucen
Člen
Registrovaný: 11-05-2019
Příspěvky: 11

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

Ked tak nad tym rozmyslam mozno, ze aj vyrobca tam zabudol dat prepojenie ked to varokovi funguje, lebo podla recenzii na heureke ma zvaracka.eu velmi dobre hodnotenie spokojnost zakaznikov takze pocitam, ze to nebude prva zvaracka co predali na to aby tam dali nespravny typ horaka. Uvidume ci poslu iny horak alebo to bude fungovat z koncovjy na plyn.

Editoval Ucen (18-05-2019 13:09:50)

Offline

 

#58 18-05-2019 13:45:49

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 2160

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

Predajcu hodnot az ked to tvoje fnukanie skonci najlepsie ked si nieco skusis kupit u vygogleneho elektrospawaka.
Nebudem sa zastavat predajcu ale uvazuj ak to mal eshope dlhsie ako set a chodilo to a OMI zmenilo model
a on to mal stale ako set a nikde predajcu neinformoval ze pozor nove modely to uz maju inak tak to pri tomto predaji uz zistil.
Mozno dopredaval zasoby ktore to mali este postarom a teraz chytil novy kus a fuk je z toho normalne KAUZA... big_smile

Boze no vymeni sa horak takto pojde stroj tam a stroj naspat ako v kocurkove stacilo len vymenit horak
uvidime co budu za problemy ked zacnes zvarat tongue

Editoval ihlan (18-05-2019 13:48:43)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O

Offline

 

#59 18-05-2019 14:09:07

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 1631

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

ihlan napsal(a):

Boze no vymeni sa horak takto pojde stroj tam a stroj naspat ako v kocurkove stacilo len vymenit horak
uvidime co budu za problemy ked zacnes zvarat tongue

vyvrtat dve diery do medenej pasoviny a dorobit prepojku by bolo este jednoduchsie ako kupovat novy horak - samozrejme nie teraz, ked je vsetko este v zaruke

Nech sa stara predajca ....


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#60 18-05-2019 15:11:26

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 2160

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

preco citujes ako trubka ked pises hned podomna sa bojis ze utece moj prispevok ako tie prispevky cerveneho samana big_smile?
Ja som sa len nemohol pozerat ako 2-3dni nevedia odskusat jeden blby obluk a pomaly rozrezu kabel aby zistili ze nemaju 2 droty na spravnom mieste.
A teraz riesia ci je reklamacia opravnena alebo nie sak pockat na reakciu predajcu a nie ho takto poskodzovat..
a siel som dokolien ze sa tu clovek snazi 2 roky na nieco upozornit a kazdy si vygoogli espaw a ide nakupit big_smile

Editoval ihlan (18-05-2019 15:18:21)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O

Offline

 

#61 18-05-2019 17:54:14

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1282

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

Pravda je taká , že reklamácie boli od zváráčov z priemyslu , ktorý fakčia viac ako 8-hodín denne ... A pre to sa ten prepoj zrušil , kvoli bezpečnosti ... Neexistuje také ako ten prepoj , ktorý je na Mínus a  zemnenie pri MMA  podobne . Zvárači zabúdali káble prehododit , a Wolfámovka bola len náhodná kostra , ktorá iskrila ...

Offline

 

#62 18-05-2019 19:11:14

varok
Člen
Registrovaný: 20-11-2009
Příspěvky: 4670

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

No já bych tuhle mašinku do tvrdých podmínek někde ve fabrice netahal, i když jsou asi i takoví. Pro hobby využití je podle mě ta koncovka super, i když taky to není bůh ví jak špičkové řešení. Klasické TIG hořáky jako měli chlapi u plynařů kde jesem dělal na Kuthreiberech Kittin 1900HF jak tady popisujete jsou pro lidi, kteří potřebují často měnit metody TIG a MMA. Stejně to musíte tak i tak přehazovat. Hořák má bajonet, který je zapojen na - pol, kostra jde na + pol. Musíte ještě zapojit hadičku pro ochranný plyn a konektor od tlačítka hořáku. U řešení té Gamy jak jsem popisoval a ostatní. Prostě jen zašroubujete tu integrovanou koncovku a připojíte konektor od tlačítka. Kostru dáte do + polu a zapojené.
Nevím jestli je někde plomba, já jsem si žádné nevšimnul. Otevřel jsem po koupi kryt a propojky si všimnul. Tazatel mohl udělat to samé, otázka na 5 minut.


Omicron GAMA 1900L HF; Powermat PM-IMG 220t.
NEJSEM ELEKTRIKÁŘ!!!

Offline

 

#63 18-05-2019 19:47:13

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 1631

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

varok napsal(a):

...............Klasické TIG hořáky jako měli chlapi u plynařů kde jesem dělal na Kuthreiberech Kittin 1900HF jak tady popisujete jsou pro lidi, kteří potřebují často měnit metody TIG a MMA. Stejně to musíte tak i tak přehazovat. Hořák má bajonet, který je zapojen na - pol, kostra jde na + pol. ...............

som si spomenul na tiga na triodyne... big_smile

tam sme menili len kostru za horak a naspat - na pluse boli stale klieste na elektrodu, ktore sluzili pri tigu ako kostra big_smilebig_smilebig_smile

vtedy moc bajonety nefrcali....

Editoval rcp (18-05-2019 19:53:44)


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#64 19-05-2019 11:24:03

Zdenek11
Člen
Místo: kousek od Brna
Registrovaný: 23-02-2010
Příspěvky: 1856

Re: Gama 1500HF nefunguje tig

atishajn napsal(a):

... A pre to sa ten prepoj zrušil, kvoli bezpečnosti ...

Jo, tak tohle má logiku. Při tom propojení je vlastně na skříni svářečky holý vodivý vývod se svařovacím napětím, kterého se dá při nastavování proudu běžně dotknout. Při uzemnění svařence na + , pokud na něm mám ruku, by to mohlo kopnout. Asi to neprošlo nějakým předpisem.

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS