SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
a klidně můžete oprubovat i zásuvku a zástrčku jak pasuje nebo ne
jao napsal(a):
Zájdi k nám na piwko a porovnáme si. Myslím toho Spartusa
Do Prešpurku pojedu až v září... Ale myslím, že tam nebudu mít možnost předvádět nějakou svářečku....
Kramlík? zástrčku jsem namontoval na klasickou zásuvku 16A, a po pár pokusech ok... Jinak co se těchto zástrček týká, tak se vyrábí i z části keramické, a ty vydrží o moc víc "A" než ty plastové (gumové)... Nevím teda jestli se dají sehnat u nás, ale v polsku ano...
Koukám ,že jste pokročili. Tak že každý kdo bude mít tento stroj ať si koupí v Polsku ještě padesát zásuvek a vždy si to tam kde bude svařovat přehodí. Jak jednoduché,že nás to ještě nenapadlo .To je jako ta reklama na globální oteplováni. Otevřeme všechny lednice světa.
Vezmu 100 metrů prodlužovák na konci plastovou zásuvku. Připnu Fronius 2200 a světe div se ono to jede v pohodě. Pozor to není pohádka to se opravdu stalo.
rellik: ak sa ti pri testoch nebude chciet vzdy z tych polsko/cinskych "ekologickych" zvaraciek prehadzovat koncovky, skus toto
https://www.elnex.cz/adaptery-redukce/1 … 15668.html
ale tych 42A? no neviem..
usmevne je, ze predajca na strankach bez problemu uvadza istenie 20A
to snad aby si to zavesil na trojfazovu zasuvku, ked chces poriadne zvarat
ale v tom pripade taka masina straca vyznam, to uz radsej tu vacsiu
https://www.naraditechnik.cz/domu/942-p … ntasy-400v
len by ma tak zaujimalo, ake asi maju rozvody v barakoch cinania? asi maju 400V/63A aj v obyvacke
Editoval rcp (18-08-2019 16:10:30)
no,tý vado, máme tu dostupný multifunkce,a tady se teď bude řešit jak to připojit do šťávy protože obchodníci z PL dodávaj jinýho samce, myslím že na vyžádání dodaj vše, jen je třeba je upozornit co požadujete,jinak ten bipuls mi silně připomíná Phoenixe před 15 lety, ale ten byl za jinou vatu.....hi zdravím
Já sice EWM moc neznám ,ale opravdu je Phonix na úrovni toho Bi pulse?
uz si videl jednofazoveho phoenixa? to prirovnanie asi trosku pokulhava
mne transpocket pripomina tryodinu zpred 30 rokov - mozem si ho zavesit na krk, ako reostat z triodiny a zvarat - ten transpocket pobezi aj na tom predlzovaku z reostatu.....
PS: nie som EWM guru, mozno som nieco prehliadol
Editoval rcp (18-08-2019 21:22:51)
Já tomu věřím bo Evíta se vyzná a ví o čem tady píše. Také to napsala jasně a zřetelně,jen já bych už asi EVM nechtěl
No ako to vyzera s testom toho BI pulzu? Netrpezlivo cakam co nam tentokrat cinania ponukli...
Recenze bude, ale momentálně na to nemám bohužel čas... V sobotu možná dám stručný raport z oceli a nerezu... Pak budu asi týden na Slovensku, takže nic a další víkend by to mohlo být komplet... Zatím jsem tam kde jsem skončil... Max jsem ověřil tu 0.8 drát. Jde nastavit u obyč oceli a nerezky. Hliník nabízí 1-1.2mm... Nicméně plně manuální režim případně korekce toho přednastaveného jsem zatím neobjevil...
Rellik napsal(a):
Mnozí z vás už si všimli, že jsem začal s testy svářeček a tím byl Polský Spartus. Jelikož ale svářeček bude víc, od levných až po ty dražší udělám toto téma, kde je budu postupně přidávat.
A začneme pěkně od začátku od nejlevnějších invertorových svářeček co se dají na trhu sehnat.
Takže jako první bude na řadě čistá čína v ceně 5900,- a to - Powermat PM-IMG-210S MMA/MIG/MAG
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … migmag.jpg
https://rellik.rajce.idnes.cz/Powermat_ … A_MIG_MAG/
https://drive.google.com/open?id=1NsRQm … jy46b8xMjP
EDIT: Ještě bych chtěl dodat, že nemám s žádným prodejcem nic společného a domluveného. Dělám to zdarma a ve svém volném čase se svým přídavným materiálem a plynem. Svářečky hodnotím dle sebe a pokud by byla opravdu některá špatná, tak dostane i takové hodnocení.
Ahoj, dotaz k tomuto testu, dnes jsem ji koupil, zatím jsem svářel jen trafem a poté invertorem, krátce na plněný drát a pak se dostal k tomuto. Dnes jsem si ji přitáhl domu a trošku mě zarazilo, že mi nefunguje regulace posuvu, jen volty. Na displeji se sice čísla hýbou, ale když koukám na drát, tak změnu nevidím. Nebo to funguje jen, když je zapálený oblouk?
Děkuji a omlouvám se za debilní dotaz
edit:
A ještě mě napadlo, když bych do toho chtěl cpát i plněný drát, musím něco měnit, nebo stačí posuv 0,8 a průvlak 1mm? Nikde jsem nenašel průvlaky 0,9mm
Editoval CharlitoCZ (16-09-2019 21:59:00)
A ktorú si to vlastne kúpil ?
jao napsal(a):
A ktorú si to vlastne kúpil ?
žlutou 210s
/ta powermat
Editoval CharlitoCZ (16-09-2019 22:45:35)
Plnený drôt má opačnú polaritu. So žltou neviem, mám červenú
Hoši, takže opět přidám něco do testů... Dnes jsem konečně dostal do ruky svářečku, která vyrazila dech i mě... Je synergická, umí puls, dvojitý puls, má ovládání i přímo z hořáku. Má LA tig a to i s pulsem, má MMA a to taky i s pulsem... Ukazuje správné hodnoty, a nestojí moc.
Zatím malá ochutnávka... https://photos.app.goo.gl/qJFYnFHHhuXLXwUw6
Zatím mé hodnocení i mého kolegy z práce, je naprosto 100%... Více napíšu až toho víc vyzkouším... Zejména teda hliník, ke kterému jsou v balení i "U" kladky...
Toto je paráda a asi to snese srovnání s EWM. Chtělo by to porovnat. Otázkou je vždy servis a životnost. Konečně může rcp a pat trošku zhlédnout k čemu je puls. Při svařování hliníku se výhody pulzu a dablpulzu projeví ještě zřetelněji. Kolik to zhruba stojí?
Sváry vypadají moc pěkně. I kdyz je to v pulzu, tak to je na velkou pochvalu. A píšete že mašinka ukazuje reálné hodnoty? Palec nahoru. Ne jako ten povl Powermat.
Editoval varok (22-02-2020 12:21:22)
ZDENÁL napsal(a):
..... Konečně může rcp a pat trošku zhlédnout k čemu je puls. Při svařování hliníku se výhody pulzu a dablpulzu projeví ještě zřetelněji.......
No daj!!! Uz sa tesim....
Toto je posrate DoDo s dvojkladkou a bez pulsu (zvaral samogin):
Predpokladam, ze fotografie vasich zvarov s pulsom a double pulsom budu aspon o triedu lepsie... mozno o dve triedy...... az sa mi konecne rozsvieti, a konecne uvidim ten rozdiel....
Cakam....
Ps: za 12 rokov spolocneho suzitia picomigu a svarfora som tu stale nenasiel ani jednu fotografiu "hlinikoveho" zvaru picomigom - s pulsom, alebo bez.... to sa za tie picomigy hambite? Ako si mam teda vybrat?
V hocjakej zvaracskej skole hadam nebude problem s dvoma kusmi hlinika - ak ano, mozem narezat a poslat postou.....
ZDENÁL napsal(a):
....... Kolik to zhruba stojí?
+/- 550€
https://allweld.pl/sherman-digimig-200-puls
Editoval rcp (22-02-2020 13:55:39)
Za mně je to lepší na fotce od RCP já jsem ty svoje fotky někde vyhodil ale také to tu někde bylo. Já jsem pulzem v životě nesvařoval.
Zdenal .......Já jsem sice hliník pulzem nesvařoval ale potřeboval jsem na svařováni te korby skoro 160 ampéru no a vzhledem k tomu že jsem valil metry svaru v
jednom zátahu tam by asi Picomic neobstal , zato rudý TS 2200 se stačil trochu zahřát
pat: na fotce od RCP je hliník, na mé fotce ocel...
Teď půjdu udělat ještě ocel s čistým Co2 a pokud vyjde čas, tak nerez nebo hliník... Jinak jsem měřil odběr proudu sítě u maxima co to dá na 0.8 drát (160A), tak odběr je +-16A... Takže pohoda... Mám to i na videu... https://photos.app.goo.gl/PysYBoSz7aAPfcyc8
Já přece vidím že máš ocel a že RCP hliník.Tady se psalo tak nějak všeobecně. Zase se řešil pulz a já jsem zastance svařováni bez pulzu. Samozřejmě u TIG je to jiná kapitola.
Nebýt Zdenala tak jsem i ticho ale co je to diskuze o názorech .Relíku není to o svařováni ,vím že vařit umíš. Také mi chodí koukat na svary a ptají se jak jsem to udělal Včera jsem vařil rozervanou nádrž z AL Scania. Majitel si vzal kuklu a to zase bylo otázek. No bude i sranda jestli po deseti létech svařováni si pujdu dělat základni kurz. Abych ještě neučil instruktora nevím jak jsou vyvaření.Je to o praxi a odvařených hodinách.
pat: Ty se hodně rád posloucháš, viď? :-)). A to nejen v tomto tématu.
Editoval JelMir (22-02-2020 19:55:58)
A je mě dobře slyšet? Když si přečteš byl jsem osloven
Další malá ochutnávka svarů v čistém Co2... 40-90-130-160A.. Těch 40A bylo spíš jen pro kontrolu ukazování hodnot svářečky. Tam nejde moc o svár, ale jak svářečka" kecá" nebo "nekecá". V tomto případě nekecá... Dělal jsem opět dvě videa naráz, kde je vidět sváření a zároveň měření... Od cca 90A už je to použitelné i pro materiály tloušťky 6mm (materiál k testování). Synergie funguje parádně. U oceli není třeba korekcí... Pokud by to někdo chtěl na bodování karosérií, tak i ty malé ampéry (40A) jede parádně. Navíc svářečka má funkci "spot" a ta je snad přímo předurčena na tuto činnost.
Tady alespoň fotky z testu s "céóčkem"... https://photos.app.goo.gl/e1V9GXbmBA43B1UA9
Videa zveřejním až je zpracuju a budu mít komplet ocel, nerez, hliník a tady možná i MMA a TIG... Zatím svářečku hodnotím na 90% užitné hodnoty. Což je snad víc než u Spartusu. Ještě uvidím jak si to poradí s hliníkem... Podle toho pak bude správné hodnocení... Takže to klidně může spadnout s hodnocením níž... Pokud bych měl hodnotit pouze svařování oceli a to jak v mixu nebo céódva, tak má svářečka hodnocení 99,8%
Editoval Rellik (22-02-2020 20:37:20)