SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Chcel som povedat nieco ine > pre hobistu/chalupara urcite nie je potrebna masina za niekolko tisic €. Na druhej strane je absolutny nezmysel tvrdit, ze nejaka cinsko/polska masina sa vyrovna profi stroju od froniusu/ewm-ka/kemppi/lorch-u/atd. s pokrocilymi funkciami, ktore ulahcuju zvaracovi pracu
Je to proste nezmysel... ina kategoria... miesaju sa hrusky s jablkami.......
Editoval rcp (18-09-2019 23:19:13)
Uff
Tak o tom žádná. Mne, už ako hobbystovi ani na kvalite a ani na pohľadovosti až tak nezáleží, aj keď snaha je. Ale ako zákazník budem od dodávateľa vyžadovať oboje. A to sa naozaj dá dosiahnuť len profi náradím. Len to stojí peniaze a čas, kým to človek časom zistí.
mozno by nebolo odveci keby stepanh hodil nejake info otom ake znacky ficia vtom netherlande..
okrem zelenej ktoru tam asi preferuju aj my sa nieco mozeme dozvediet no nie ....
Ozaj je teraz nieco lacnejsie a lepsie ako JET MINI predsa len idu vianoce
naskytla se mi dobra koupe... a nahodou byla zelena, ale ne z Lidlu
foto, info by nebolo?
a casom nejaka recenzia......
Ve Valašském Meziříči vyrostla u firmy Diamant co vyrábí bazény obrovská hala. Budou se tam vyrábět nerezové bazény. Bude zajímavé čím to vybaví pán Lukáš se tady příjde určitě také informovat
RCP k těm obrázkům v příspěvku 49. Souhlasím s tím, že by to nešlo takhle svařit s nějakou čínou. Ale s tou co má Rellik, Výrobca, nebo já by to jistě tak šlo. Také souhlasím s tím že je rozdíl ve svářečkách do výroby a hobby. Ale je segment svářeček, které nejsou ani do výroby ani hobby. Jsou určeny so dílen, kde nejedou v jednom kuse ale dle potřeby a jejich využití je tedy menší, ale muásí nabídnout většinu běžných funkcí. Drahá mašina by se těžko vyplácela. Mě by zajímalo k těm vzorkům: Na prvním obrázku je myslím v pravo nahoře pokus bez pulsu? Otvory byly vrtány před svařením, nebo po? Jak jste foukali? Ty díry jste zalepili? Ta velká je dost blízko okraje. Použili jste silikonové zátky, nebo něco podobného?
Je třeba si uvědomit ,že když zrovna nepotřebuješ svářet hliník stoji mašinka u Froníku půlku. Jinak jsem přesvědčený že nic nevrtali a jedná se o výpalky a neřešili druhou stranu jinak bych jen volně položil nerezový plech na zakrytí otvoru . Já jsem nedávno trochu rozhodil vedení když jsem předvedl svar na hliníku s Alfou 200 všichni tvrdili že to nejde. Ono to jde ale třeba po svařováni nezůstane na wolframu krásna kalota jako u Froníka musíš ji znovu brousit.Take je to problem při přerušení svařováni a jeho dalšího napojení. Ale to lépe napíše RCP já ani svářečák nemám. Svařuji Tigem sedm hodin denně no snad bych si ten základni kurz zvládl udělat?
Vidíš pate, já jsem si automaticky představil, že to bude v polohovadle s vododovnou osou. Že by to mohlo být svisle mě nenapadlo. Na hliník používáš jaké elektrody?
Já používám zlaté ale v poslední době jsem také hodně používal WC tak že šedá. Bavíme se tedy automaticky o tigu? Bo jsem se také hodně navařil MIGem tam používám ALmg .ALsi se mi motal je hodně měkký. Eldou jsem vařil je tomu asi třicet let tak že pravěk.
Jinak bych řekl že je to v polohovadle svisle s přídavným materiálem. Mě zase nenapadla ta vodorovná osa ale možná RCP překvapí a zdělí že to dal na stole jen tak naostro a místo přídavného drátu se škrábal na pozadí
polotovary su vypalky z plechou a trubky (3D laser) - kolecko bolo palene aj s dierami, dost natesno - aby tam nebola ziadna medzera
nie je to nic tlakove ani kriticke - ak mam dobre info, su to kryty na nejake trubice - bezne to robia z hliniku, ale ked to ma ist na more, maju problem
skusali to lisovat aj do plechu, ale nieco sa im na tom nepacilo - tak s tym prisli k nam, ze ake by to bolo, keby to bolo zvarane - preto tie vzorky
hore vlavo je zvarany s pridavnym materialom, bruseny - tato alternativa sa nepaci nam - vela prace
hore vpravo je len nastehovany - to sa urcite nebude pacit im
dole su dve zvarane bez pridavneho materialu, rozdiel je akurat v tom, kolko bol plech zapusteny v trubke - pri tak tenkom materialy sa to sprava rozne
nic sa nefuka, prievar nie je pozadovany - prave naopak - chcu to mat vo vnutri ciste
je to zvarane rucne na polohovadle - polohovadlo sa da preklapat - ale ja som to mal natocene presne takto (vodorovna os), a horak cca na "2-hodinach"
ako som uz pisal, tak bez pridavneho materialu a v pulse 1Hz
FAMATER> este si neskusal fialove wolframy E3? ako sa ti pozdavaju?
PAT> skoro si to uhadol, az na to pozadie
Editoval rcp (21-09-2019 19:36:49)
rcp.. nevím jak sem dávat fotky... Ale je to Migatronic Omega2 400 advanced...
První dojem je úžasný.. můžu porovnat jen s EWM 300.. a toto je lahoda.
podla nazvu sa to da dohladat, napr. http://shop.migatronic.cz/hlavni-oddele … ced2?=1232
to asi cina nebude....
A co tak to porovnat stym lastonom MIG-195V ked uz su vedla seba ...
obrazky sa davaju cez volbu v menu "moje obrazky" tam kliknes a mas toto
Editoval ihlan (21-09-2019 20:36:44)
Ten Laston svoje na stavbě určitě taky udělal.. i když se mu moc nelíbí jít nad 50% výkonu.. Ale dále porovnávat ty dva je asi nefér
Za týden či dva dám vědět jak se mi líbí... delal jsem s ní jen dneska a seznamuji se
Stepanh ..... dobrá volba také jsem po ni pokukoval.Kdy bych nechtěl na 220 volt byla by to přesně ta Omega pulse. Bych řekl ,že ta mašinka je hodně povedená.
Gratuluji
Děkuji moc..ano myslím že budu spokojený. Dnes si musím pohrát s nastavením a udělám zas kousek prace na kterou přes týden není klid
pat napsal(a):
Stepanh ..... dobrá volba také jsem po ni pokukoval.Kdy bych nechtěl na 220 volt byla by to přesně ta Omega pulse. Bych řekl ,že ta mašinka je hodně povedená.
Gratuluji
nechce sa my hladat - v akom cenovom rozpati sa tie omegy predavaju (nove) - napr. ta stepanh-ova 400-vka?
rcp napsal(a):
podla nazvu sa to da dohladat, napr. http://shop.migatronic.cz/hlavni-oddele … ced2?=1232
to asi cina nebude....
Máme v práci pětistovku, ta poslední půlrok byla 2x v servisu... Kvalita u všeho je 50/50... Buď to půjde dlouho bez závady a nebo to sem tam půjde do servisu... A je jedno jaká je to značka, neznačka... Jak to říkal ten rusák v Armagedonu: "Americké technologie, Ruské technologie, všechno je to Taiwan"...
RCP, když jsem se o nich dověděl ze stránek Binzelu, tak jsem 3kls koupil na zkoušku a jevily se mi o něco lepší než modré. Ještě jednou děkuji, za typ.
RCP jsem se díval a tak jak to má on je to za 145 000 a jak mě už jistě znáš já bych to bral bez chlazení hořáku bo na běžné svařováni a na jeklíky je to nad hlavu. Staré VLSP315 jsme honili na jiné proudy a chlazeni se zase tak moc neřešilo. Ano je dobré když máš na to využití. Tady v N J máme i fabriku Hanon dělají se tam chladiče kolega tam ted dělá a prý každé druhé chlazeni pouští vodu.A to mají rudou špičku. Ale i tak jsem mu už říkal že bych si jedno zatoulané chlazení od něj odkoupil .Zatím jako podstavec bo krom těch velkoobjemových van z AL jsem to nikdy nepotřeboval.Tak co když to bude hubičku pujdu do toho.
Jinak Rellíku ....to máš pravdu s těmi opravami já sám jsem dal do opravy tu MW2200 došel jsem do Ostravy k mechošum na dílnu tedy moc dobře vybavenou a dali mi to dohromady chlapi kterým těch mašin přejde přes ruce tisíce je to rutina a o tom to je na nějaké značky už jen kontejner
RCP jo a tu cenu mám s těch stránek co jsi tady psal. Mám ještě registrace tak se mi zobrazí ceny. Víš že jsem také nazelenalý
Famater napsal(a):
RCP, když jsem se o nich dověděl ze stránek Binzelu, tak jsem 3kls koupil na zkoušku a jevily se mi o něco lepší než modré. Ještě jednou děkuji, za typ.
Mne sa tiez tak pozdavaju - modre som nikdy nepouzival - mal som cervene, sive a zlate - a tieto fialove E3 sa mi zdaju najlepsie...