SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Ahoj chalani,
chcem sa poradiť. Zvažujem kúpu co zváračky a čo som pozeral zaujali ma tieto Esab Caddy Mig C 200i , Lincol electric speedtec 200c , Kemppi minarcmig evo 200, alebo Fronius transteel 2200 ale tá sa mi zdá už drahá. Využitie bude príležitostné, keď budeme niečo potrebovať opraviť / zavariť počas údržby (vlastním autodopravu). Akú by ste brali, nemám s týmto typom zvárania vôbec skúsenosti, ich výhody/ nevýhody. Ide koniec roka a potrebujem niečo do nákladov.
Každá rada cenná rada
Ani jednou z nich nic nepokazis. Bacha na Kemppi nema klasicke koncovky na horaku. Teraz kukam ze ani esab.
V praci mame jednu velku esab masinu a jej ovladanie ( atypicke externy display ) mi moc nesedi.
Co som zvaral v praci nieco pre prapravcov ( napriklad ohnute iveco ) Bolo ho treba spevnovat a tam uz bolo treba 1.2 drat a vyssi vykon.
Bocnice plecharina a nejake drobne opravy drat 0.8mm - 1.00 mm.
Pokail nemas na firme zvaraca a vsetci sa budu ucit tak ani jedna z masin vas nebude obmedzovat a pokial sa tomu nebude niekto trocha viac venovat ani nepride na hranicu tej masiny. Ci uz esab za 800 eur alebo Fronius za 2 tisicky.
Ta uvedená Kemppina má myslím hořák na pevno, ne?
varok napsal(a):
Ta uvedená Kemppina má myslím hořák na pevno, ne?
Aj ten esab....
Fronius ma zase "vlastny" konektor - nie EURO
Jhanco napsal(a):
....Fronius transteel 2200 ale tá sa mi zdá už drahá....... Ide koniec roka a potrebujem niečo do nákladov.
Pre uplnost kukni este aj ewm picomig
(kua, dnes som extra objektivny...
)
Ale ked kupis froniusa, odpises najviac ![]()
![]()
![]()
Editoval rcp (29-11-2019 23:22:47)
U toho froniuse jde dohodnout klasická eurokoncovka - aspoň mi to tvrdil "poradce" na veletrhu... Ber toho Froníka má v celku dost výhod když jsem ho okukoval... A dokonce nad ním stále přemýšlím... ![]()
Mně by nikdy nenapadlo, že by ta koncovka byla až takový problém. Jediné co mi na 2200 vadilo byl hořák co byl totálni základ .Já si vzal MTG 320i a mám klid. Když se do toho hořáku mrkneš tak uvidíš ,že je diametralně jinde než ty Binzely. Musíš také koukat co za své peníze dostaneš a ne jen barvu a cenovku. Třeba na vaření hliníku což jde mimochodem s přehledem potřebuješ opravdu odolný hořák.
transteel a picomig su spicka s tym nic nepokazis. z toho lacnejsieho asi minarcmig, rozdiel k transteelu je asi 600 - 700eu, ja som toto riesil a minarcmig sa mi zdal drahy na doma na chvilku zvarania rocne/mesacne, esab som myslim nevybral kvoli tomu ze nevedel elektrodu, speedtec som zamietol na zaciatku, uz neviem preco, nakonec som zobral rallymig od migatronicu, je to len 160a, vie elektrodu a zvara paradne, navyse na dvor na 230v s pfc viem zvarat vsade....