SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
predok nema plomby tie su len cez plechy
Já bych do toho nelezl. Co se týká HF, nemusí mít jiskřiště. U LA, lehce dotknout, pak pomalu oddálit, nejlépe přes hranu hubice. Jak jsem již napsal, AC může fungovat na LA, tedy bez HF.
Tak píšou tam že to HF ma ,že by si dělali jen srandu?
TIG DC PULS HF - bezkontaktní vysokofrekvenční zapalování pomocí ionizátoru v režimu TIG DC PULS
https://www.naraditechnik.cz/domu/940-i … er-fantasy
Koukal jsem na vaše obě videa a vůbec jste nemačkal to levé horní tlačítko funkcion. Co se nastavuje tím?
To je jen šipka doleva
Aha, tak nic.
Tam je to napsané, je to i v manuálu, v popisu toho, co svářečka umožňuje. Ale dále, v popisu funkcí nic takového není. Nikde jsem nenašel v manuálu (kromě toho přehledu) ani zmínku o možnosti volby způsobu zapalování oblouku. Pokud svářečka umožňuje volbu HF/LA, pak se to vyjasní, případně vyreklamuje. V předprogramovaných možnostech volby jsem také nic neobjevil pokud to bylo čitelné. Zkrátka jsem zvědavý, jak to dopadne a jaká bude skutečnost. Nechce se mě věřit tomu, že by tak v návodu kecali. Jedině, že návod byl napsán dříve než existovala svářečka.
Tak nejaky update bol som sa pohrat.
HF uz nehladam jednoducho tam neni.
Skusal som ten lift tig a moja stara COcka s tig dc funkciou sa mi zda ze startuje lepsie (mam v nej 1.6 elektrodu a vo WF 2mm tak mozno je to tym.
V 4taktnom rezime sa rozbehovy prud neda nastavit pod 50% hlavneho inac ten 4takt nejde - je to divne ale tak v manualy je ze rozbehovy prud musi byt minimalne 70% hlavneho takze asi sa nemozem stazovat.
Dal som dole ten prasknuty plast tak takto to vyzera pod nim ak sa v tom vyznate. (Musel som poriesit nejake ine veci takze az teraz)
Editoval PIT2019 (29-12-2019 22:37:49)
Neviem, ale fachowiec mi zacina hodne pripominat parkside performance
Nejaky cas sa snazi vybudovat si slusne meno (jet tig, ..) a potom to jednoduch takto zabije (trio, bipower,..)
Ja osobne by som toto nechcel ani zadarmo - nie len koli samotnemu HF-ku, ale ako citam tie osekane funkcie, rozsahy nastaveni, atd.
Startovaci prud minimalne 70%????? co to je?? Vsak to uz nemusim zhanat novu masinu, ale oprasim staru tryodinu....
Moj osobny vztah k tymto cinskym strojcekom je hodne negativny, ale ked tu citam v poslednej dobe tie skusenosti s roznymi powermatmi, triami, bipowermi a pod., tak sa len utvrdzujem v tom, ze dobre robim.
Nerad by som, aby to vyznelo skodoradostne, ale takuto krabicu si po tychto skusenostiach dobrovolne zadovazi uz len nejaky masochista....
O praktikach obchodnikov uz ani nevravim - ako by sa asi tvaril zakaznik, ktory si kupi mobil s wifinou a bluetoothom a po rozbaleni zisti, ze bluetooth tam vobec nie je a hlasitost len do 30%??????
To uz nie je o reklamacii, ale o umyselnom podvode.
Editoval rcp (30-12-2019 06:18:56)
A to jsem o ní taky přemýšlel, ale naštěstí se mi nelíbí vzhledově a mít vedle sebe dvě hnusný krabice?
Ale ona asi někde spadla ,tak kdo ví co se tam potentovalo
Třeba to má HF, ale pádem se uvnitř něco poškodilo(třeba upadl nějaký drát nebo pod.)
Takže HF to určite má, dole je iskrisko a privedené je na tlmivku do obvodu tými bielymi vodičmi v ochraných bužírkach. Skús ako to máš odokrité zápnut zváračku v AC stlač horák a musí sa dole v iskrisku iskriť. Iskrisko je dole tie dva mosadzné valčeky v tvare L zo skrutkami na vrchu každá, po stranách idú kúsok od každého tie biele vodiče
To HF je asi zapnuté stále, a tým pádom sa mohol poškodiť VN transformátor..
Editoval Hades20 (29-12-2019 23:05:44)
Nejak nevidim co ty myslis vedel by si to na tej fotke nejak v snipping toole zvyraznit?
No a preco to teda neiskri?
Je to opravitelne aj niekde na SVK ak by nahodov poliaci namietali ze som to mal reklamovat u prepravnej spolocnosti? Neviem ci som to neposral tym ze som to neotvoril este pred kurierom....
Editoval PIT2019 (29-12-2019 23:20:34)
1. Díky RCP za upozornění, to víš, to je ta "stařecká zkostnatělost".
Na fotkách je jistě HF. Pokud není nějaká finta na přepnutí HF/La, například skryté menu, to by měli říct od Fachowiec, tak reklamace.
Pozri, ja som tu bol asi uplne prvy kto tu kupil WF stroj. Ja som nahanal kuriera po meste a chytil som ho v nejakom podzemnom parkovisku kde som si prevzal stroj.. Krabicu som ani neotvaral.. Samozrejme ked som chcel stroj zapnut, tak sa mi to nepodarilo.. Vsak klasika.. padali mi dole 25A istice a stroj ani tuk.. Vsak som to tu niekde cele popisal.. Kedze to tu vtedy nikto nepredaval a kupoval som to priamo z polska. Tak som to odkomunikoval s poliakmi a stroj siel spat do polska. Platil som len prepravu hore dole.. Stroju samozrejme nic nebolo.. Len tie istice boli akesi naprd..
hmm.. kto uz dnes pred kurierom, ktory sa tak ponahla ze Vam nevyda ani doklad o zaplateni otvara krabicu a ide skontrolovat ci nie je obsah poskodeny? Ja si na to vzdy spomeniem az ked je kurier za volantom a odchadza..
a to mam kamosa kuriera, ktory vravi ze pri preprave dokazu pokazit aj betonovu kocku..
Editoval vyrobca (29-12-2019 23:32:14)
Opravitelne to urcite je, ak to ozaj nieje chyba v software ale sa len pokaslalo nieco tym padom. Nový stroj v zaruke... napisat im mail co sa ako stalo a poslat im to naspet na reklamaciu
HF je asi zapnute stale bez moznosti vypnutia a padom sa poskodilo... skus ju este zapnut teraz bez predneho panelu stlac horak ako by si isiel zvarat a sleduj iskrisko a okolie ci to nahodou nehadze to HF niekde do kritu napriklad alebo podobne
Editoval Hades20 (29-12-2019 23:45:45)
Len pridavam moju skusenost s WF. Jedna zvaracka od nich mi prisla tiez poskodena (plastovy kryt). Zistil som to samozrejme az po rozbaleni v dielni. Napisal som maila do fachowca a za cca 2-3 dni som mal postou druhy plastovy dekel. Poslal som im len fotku.
No fotku a maila som im poslal uz aj ja hned druhy den ako som to rozbalil takze uvidime co odpisu. Najskor asi 7dmeho mozno az ten dalsi tyzden v kazdom pripade dam vediet. Este pojdem teda skusit dat dole ten plast a zapnut obluk na AC, ak tomu rozumiem spravne malo by to v tom iskrisku hadzat iskru stale aby pri prepinaci z + na - nezhasol obluk? Ak je to tak a AC bez iskriska nefunguje (ako pisal Zdenal) a pokial pri ac uvidim ze to tam iskry tak potom uz len software zostava ako mozna chyba. Zajtra to pozrem dnes sa mi uz nechce do tej zimy.
mam taky dojem, ze pod tym zelenym plosnym spojom vidim klasicke VN trafo ciernej farby ake sa davalo do starych CRT televizorov.. skus sa pozriet na jeho vystup a mal by si najst to iskriste " Ionizator"
Zajímavé téma ...
HF zapalování tam samozřejmě je.
Ale nastavovat to nepůjde. Prošel jsem si stránky Fachovce a jasně mají uvedeno pouze HF zapalování ve všech režimech bez dalších možností. Tudíž nebude co nastavit.
Že to nefunguje, je na reklamaci.
A že to nas.re, to víc než chápu - já si takhle koupil WF Ultra JetTig loni "pod stromeček" na svoje domácí hraní a těžko bych rozdýchával reklamaci v tomhle čase. Naštěstí vše OK.
Zajímalo by mě, jak u téhle mašinky (a jestli vůbec) bude fungovat pedál ?
Editoval tor47h (30-12-2019 11:41:11)
ok to som si neuvedomil ze tam ten lift tig neni... ale ok keby slo len HF tak to prezijem, ale nejde... ale to by vysvetlovalo preco sa mi zda ze lift tig tam nefunguje a preco to startuje tazsie ako moja migova zvaracka ktora ma lift tig.
Na pedal som sa pytal pred kupou, vraveli ze sa funguje len treba prehodit koncovku na ten 5kolik co to ma. Ale kedze ho nemali prave skladom tak som ho neobjednaval inac by som ho mal. (dufam ze to bude fungovat ked ho dokupim)
Skoda, nemal som vymyslat a zobrat jet tig II.
Editoval pit2000 (30-12-2019 12:14:03)