SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 9 10 11 12 13 … 23
Video jsem nenatočil, a to o kterém jsem psal nemám uložené. Vozíček je použitelný, kružítko po povolení dvou šroubků a nandání jedné podložky též. Akorát to vše vypadá dost nestrojírensky. Nejsme v USA (sorry Franku), když toto někdo z čechů nezvládne... ano kružítko je po vybalení nepoužitelné.
https://www.youtube.com/watch?v=2y-ICmuIX7s cca 6. minuta a dále. 16podložka je místo izolepy. Neviděl někdo poháněná kolečka vozíku hořáku přes diferenciál, aby se v zatáčkách neměnila řezná rychlost?
Editoval KMU1 (03-03-2020 09:52:07)
Discovera napsal(a):
Jestli někdo chce spotřebák asi 50ks trysek a elektrod a něco málo keramik na PT31 v niklu s PRŮMĚREM TRYSKY 0,9mm tak můžu poslat....smrdí mi to ve sklepě už asi rok
Ahoj, je to ještě volné? Měl bych zájem o ten spotřebák.
Dobrý den, jetli je spotřebák pořád volný jaká by byla jeho cena?
Děkuji
Discovera: Beru,psal jsem ti do
e-mailu adresu.Dik
Editoval KoHy (13-03-2020 12:46:44)
Konkurence se cenově snaží:https://www.svarecky-obchod.cz/46931-pl ... aNEeVsDh5M
Váhám zda koupit z Lídlu či Gude. Je tam nějaký rozdíl? Výhoda z Lidlu je že Lidl mám 16km a při řípadné reklamaci nemusim nic nikam posílat.
Zdravím mám dotaz ohledně hořáků když použiji dlouhé trysky vše funguje při použití krátkých to nechce řezat nevíte kde by mohl být problém
Mám dojem že problém bude v dĺžke tých trysiek. Tie kr
shaolin napsal(a):
Mám dojem že problém bude v dĺžke tých trysiek. Tie kr
V čem konkrétně mám závadu hledat
Každý hořák má nějak tvarovaný prostor kudy prochází tlakový vzduch. Ten prostor je vytvořený tak, aby došlo ke spolehlivé ionizaci na plazma ve vytvořeném oblouku. Pravdou je, že některé typy hořáků s jinými než určenými typy trysek, elektrod a hubic odmítají spolehlivě pracovat. Hodně důležitá je vzdálenost mezi středovou elektrodou a tzv. tryskou. Navíc se některé nekvalitní elektrody rychle vyčerpají.
Už máte pilotní oblouk?
https://www.youtube.com/watch?v=2xfRAUaMfsI
j.bill napsal(a):
Už máte pilotní oblouk?
https://www.youtube.com/watch?v=2xfRAUaMfsI
To by stálo za vyzkoušení...
Příští týden opět v krámě, už teď na e-shopu za 4t.
Prosim Klimbika nebo ostatni majitele, co k tomu pouzivate za kompresor ?
Běžný, jednoválcový olejový kompresor 8 bar se vzdušníkem 24 l Příkon (W) 1500. Ale je to na hraně. Řezání probíhá spíš stylem, chvíli řežu chvíli čekám na natlakování. Kompresor nestíhá dodávat dost vzduchu při řezání a tak se odebírá z nádrže víc než se doplňuje.
Chce to dvojválcový kompresor, větší nádrž tě nespasí.
Kompresor s 24litrami je zrejme fakt na hrane.
Ale maly jednovalec valec olejovy 50l (nezalezi na znacke) zvlada kratke rezy (tj 30-40cm v pohode)
Existuju modely ktore maju 10bar (nie iba 8bar) cize natlacia trosku viac.
Ale uz olejovy DVOJvalec s minimalne 50l (BT-AC 50) bude stacit na takmer vestko.
pripadne pripojis dodatocny 50l zvlada aj male pieskovanie.
Ak kupujes svoj prvy kompresor urcite chod do minimalne 50l a 10bar idealne 2VALEC olejovy!
Este taka finta ktoru mi poradil clovek ze trosku mu odpustis aby bezal dofukoval a potom rezes aby sa nezapol
pocas rezania niekedy ta narazova spicka od kompresoru na blbom rozvode a 16A vie neprijemne prekvapit.
Ak je to len trosku mozne vyhnut sa kompresoru typu monoblock kde je motor rotor spojeny s piestami
Kompresor kde je pumpa a motor spojeny remenicou je lepsia volba co sa tyka upgrade a oprav.
monoblok neopravis rozbratie a zlozenie je defakto len cez ceny servisnych dielov a to je 70% ceny kompresoru
Pod mojim prispevkom mas linky hned prvy je stavba kompresoru
edit: update odstavceky a zvyraznene. Pafik kompresor sa do spalne nedava ked tak niekde bokom
Editoval ihlan (30-07-2020 12:46:37)
ihlan: navíc ty monobloky bývají o 10dB hlučnější, než klasické s převodem. Což je určitě i tím, že monobloky mívaj 2800 otáček a klasiky polovic.
Dva bezolejové kilowatové kompresory, jeden s 5l vzdušníkem, druhý bez, takový kufřík. Spojené je to přes rozdělovač vzduchu a spec. hadici samec-samec s vloženou vodovodní zpětnou klapkou, aby se vzduch nevyfoukával přes zastavený kompresor bez vzdušníku.
bezolejový kompresor vydrží prd-má pomerne malu životnost,škodí mu špinavý vzduch,nevydrží dlhšiu prevádzku. Olejový je vhodný nízkootáčkový,teda zvlášt motor a kompresor-nevýhoda vysoká cena-ked si nezložíš svoj. Monoblok je cenovo výhodná ponuka,ale- má zlé chladenie 1 ventilátor na všetko,čo vedie k problémom ako rozviest chladiaci vzduch. Pre výrobcu je to skvelá vec,nízke výrobné náklady a vyšší výkon-malé valce menej materiálu,vysoké otáčky vyšší výkon. Monoblok je vhodný len na hobby použitie,hlučnost je vdaka vysokým otáčkam vyššia a životnost podstatne nižšia. Problémom je i vysoká teplota výstupného vzduchu-nemá chladič,takže sa voda zráža až v zásobníku,čo vedie k tomu,že použitie bez odlučovača je nemožné-plazme to ale možno vadit nebude. Taktiež vysootáčkové kompresory nejaký ten olej tlačia,čo nízkootáčkové nerobia-len ked už su opotrebované.Vyrábali sa i monobloky na profi použitie,ale boli velmy drahé,tak sa prestali vyrábat. Orlík vyrába monoblok s polovičnými otáčkami -1400 ale je velmy drahý a málo výkonný.
Monoblok splašíš ani nie za polovičnu cenu,ale ako základ musíš okamžite kupit kvalitný regulátor s odlučovačom. Tie regulátory,čo sa dávaju na tie čínke kompresory su len na okrasu. Pokial nechcete použit kompresor na pohon náradia,striekanie a podobne a chcete ho výlučne len pre plazmu-prípadne ofukovanie,dohustovanie pneumatík,postačí i dvojvalec so vzdušníkom 50l rýchlobežka,eventuálne možno i jednovalec-to je ale otázne.
Editoval Brembo (04-08-2020 20:11:47)
Dekuji Vam moc. Do tvorby se asi zatim poustet nebudu, hlavne z casovych duvodu, ale mam jasno jak vybirat.
Nebo v nejhorším jednoválec rychloběžku, ale na 50L nádobě a ty silnější s motorem 1,8kW. Mívají trošku vyšší výtlak a tu 50L nádobu rychleji nafouká. Takové mají třeba Scheappach nebo někdy Lídl. Ale samozřejmě je lepší dvojválec a převodovaný.
Plazme veľmi vadí vlhkosť vzduchu
pacho napsal(a):
Plazme veľmi vadí vlhkosť vzduchu
Asi proto má Lidl-plasma odlučovač kondenzátu?
Stránky: 1 … 9 10 11 12 13 … 23