SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim...vyrabel nekdo prosim opernou desku k brusce?rady,info jaky materiam jste pouzili atp.,foto pro inspiraci? dekuji potreeboval bych nejake rady abych si vyrobil sam k brusce
Máš občanku? Asi ne, co?
zahajskej napsal(a):
Máš občanku? Asi ne, co?
Mám narozdíl od tebe
zahajskej Dobře ty. Jednomu kolegovi při podobné příležitosti jsem suše sdělil : ,,Ty máš taky v uchu visačku,, Chvíli trvalo než mu to došlo, na pracovní úrazy nedošlo. Jo a v tomto případě se domnívám, že příspěvky 2 a 4 mimořádně nejsou offtopic. (Připouštím, že se mohu mýlit)
Editoval Welda (02-10-2020 12:17:09)
Musíš do opery.
Kua senior! Operne divy spravidla nevyzeraju ako dosky - prave naopak - v plucach su dobre vyvinute....
Editoval rcp (02-10-2020 14:47:28)
keby niekto nepochopil prispevok 6 a 7 , treba si znova pozorne precitat prispevok 1
ja som volajaký zmetený ....
První otázka je naprosto nesrozumitelná. Naopak druhá otázka je zcela konkrétní a přesná. A ten zbytek .... jak píšu, su taký zmetený....
pafe to nic, to jen chce večer pojíst něco vtipné kaše. R2D2 chtěl opěrnou desku, ale protože nepoužívá diakritiku, vyšla z toho deska operná. OPERA a OPĚRA je trochu rozdíl, že. Takže pro tu první musí borec zamířit kam? Inu do OPERY. Póóóňjal továrišč..
Editoval Welda (02-10-2020 18:03:25)
R2JTB
nepíšeš, či tá deska má byť ku kotúčovej, alebo pásovej, alebo vibračnej,
alebo jedna deska za hubičku by tu bola.
Nechapem, preco sa tu este nezaregistroval aj carodejnik z krajiny Oz
alebo to bolo z krajiny kôz?
EDIT: OZ je "operacny zosilnovac", to je jasne!
Editoval rcp (02-10-2020 22:37:49)
rcp napsal(a):
kôz?
co máš furt s těma kozama? Je to v každým tématu
Dneska sem chystal kozu na demontáž + montáž šoupat Js500 ze velmi stísněných prostorů.
Za 14 dnů dám foto poctivé kozy. Bohužel jen jedné
jao napsal(a):
R2JTB
alebo jedna deska za hubičku by tu bola.
Přesně. Ta otázka je naprosto mimózní; to je jako bych se ptal, jaký si mám koupit auto.
OK1IN: Jo kdyby v maštali....
bourač napsal(a):
rcp napsal(a):
kôz?
co máš furt s těma kozama? Je to v každým tématu
Dneska sem chystal kozu na demontáž + montáž šoupat Js500 ze velmi stísněných prostorů.
Za 14 dnů dám foto poctivé kozy. Bohužel jen jedné
Rozměry a foto?
pafik1605 napsal(a):
jao napsal(a):
R2JTB
alebo jedna deska za hubičku by tu bola.Přesně. Ta otázka je naprosto mimózní; to je jako bych se ptal, jaký si mám koupit auto.
OK1IN: Jo kdyby v maštali....
Je to kotoučová stolní...
Myslíš čelnú, alebo dvojkotúčovú ?
Ide hlavne o bezpečnosť. Nastavovanie medzery medzi kotúčom a doskou by mala byť samozrejmosť. No a potom nastavenie sklonu dosky voči kotúču je už doplnková. Materiál je ľubovolný, doska sa neopotrebováva. Treba myslieť aj na smer odletu odbrúseného materiálu (požiar, bezpečnosť).
Štít na brúske často zavadzia, používam Uvex okuliare. Plast je odolnejší voči teplotám a zostáva priehľadným. Špony na ruke sa dajú vydržať, ale značkové tričko ti to určite prepáli
jao napsal(a):
...Materiál je ľubovolný, doska sa neopotrebováva...
Ale ano, opotřebovává!
Editoval davor (03-10-2020 17:33:50)
R2JTB napsal(a):
Rozměry a foto?
pocuj aku skolu mas za sebou nejaku strojarinu ked tuzis stale po tych kotach ? makro-ekonom asi nebudes..
vcera som mal chut ti poslat toto ale na zakladku asi nechodis tak som ti to nedal
Tie iskry na tom videu mu odletuju dohora? - to bude nejaky NG model.... to si treba postavit - na brusenie prienikov trubiek to bude uplna bomba!!!
Pripadne nabrusit sekeru na to drevo, co uz je ulozene tym zdvihacim zariadenim na tej koze....
Editoval rcp (03-10-2020 19:22:54)
Vyráběl-několik,ale takhle blbě se může ptát s prominutím jen nějaký "pitoma co práci vidí jen z kanclu a cestou do kantýny".Samo že záleží na možnostech celé konstrukce.(šroub zrovna v těch místech z postnuté fotky být nemůže,protože tam je krátký kryt nebo by zasahoval do motoru,domku ložiska apod.třeba)
bourač:Jo k té jedné koze:budeš mít pravou nebo levou?......
Edit:Fantazii se meze nekladou,je na každém "soudruhu" co od opěrky očekává a co na ní bude dělat....
Editoval Ládes (03-10-2020 19:27:26)
rcp napsal(a):
Tie iskry na tom videu mu odletuju dohora? ... prienikov trubiek to bude uplna bomba!!!
na trubky mam nieco ine od toho indickeho guru co si zariadil dielnu z nuly
ale na to sa este nepytal to mam v zalohe
keby som vedel ze je strojar mame iny YT kanal "RobToExtremne" RTE!!!
j.bill 4 smajliky som nevedel okotovat
davor napsal(a):
jao napsal(a):
...Materiál je ľubovolný, doska sa neopotrebováva...
Ale ano, opotřebovává!
Kto sa pýta na desku ku kotúčovej brúske sa opotrebovávať určite nebude