SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 24-02-2020 23:17:20

Štěpán
Člen
Registrovaný: 01-02-2008
Příspěvky: 197

Speedglas 9002 NC

Dobrý den . Chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s touto kuklou od Speedglasu s kazetou  která  má " reálné " barvy.Je to výrazně lepší než model 9000 ? Mám od roku 2003 kuklu Speedglas 9000 a tu stále používám. Zajímalo by mne třeba jak dobře funguje nastavení citlivosti pouze ve čtyřech stupních volitelných tlačítky např. při TIG . Na té staré 9000 si mohu plynule potenciometrem nastavit mez kdy je kazeta ještě v  nezatmaveném stavu. Budu se snažit si kuklu někde vyzkoušet ale velice ocením vaše zkušenosti a postřehy z praxe.

Předem děkuji a zdravím Štěpán


https://www.technitom.cz/svarovani/kukl … 9002-dily/

Editoval Štěpán (25-02-2020 04:22:34)

Offline

 

#2 01-01-2021 14:26:55

Štěpán
Člen
Registrovaný: 01-02-2008
Příspěvky: 197

Re: Speedglas 9002 NC

Dobrý den
Na konci roku , téměř přesně po 17 letech jsem si koupil novou svářecí kuklu Speedglas  9002NC.
Trošku už jsem s ní svařoval (zatím jen MIG/MAG a obalenou elektrodou ) tak se mohu s vámi podělit o moje subjektivní zkušenosti.
Kukla, tedy lépe řečeno její samostmívací kazeta předčila moje očekávání a jsem z ní doslova nadšený . Můj subjektivní poznatek je, že barevný obraz kazety "natural color"  , který vidíte při svařování je opravdu lepší a kontrola svarové lázně je bezvadná . Za mne to tedy není jen reklamní slogan
ale kazeta NC je opravdu posun k lepšímu.
Skelet Kukly Speedglas  9002 NC vychází z modelu 9000 (který jsem doposud používal ) ale jsou tam některé změny oproti tomuto modelu, podle mne k horšímu.  Skelet kukly Speedglas 9002NC se vyrábí pouze v provedení bez bočních průzorů. ( na staré kukle jsem je měl a byl jsem na ně zvyklý)
Přední ochranný štít má jinou barvu, tak uvidíme zda bude odolnost tak dobrá jako u plastů stříbrné barvy ( moje kukla po 17 letech používání , po vyčištění nenesla skoro žádné stopy po svařování )
Co se týká ovládání kazety za mne osobně bylo staré ovládání rychlejší a lepší. Otočili jste přepínačem a nastavili požadovanou úroveň setmění v jednom kroku U nové kazety mačkáte tlačitko a podle toho kde bliká led dioda vidíte jaký stupeň setmění  je nastaven. U nové kazety je nastavení citlivosti smívání ve čtyřech stupních u staré jsem si mohl při přepnutí na TIG nastavit citlivost plynule potenciometrem. Tig jsem zatím ještě s touto kuklou nesvařoval ale už tam mám připravené nějaké hliníkové díly, tak to zanedlouho odzkouším.
Třeba se někomu moje subjektivní poznatky mohou hodit při rozhodování a na druhou stranu budu rád, když třeba napíšete nějaké svoje poznatky z praxe.

Já tedy osobně mohu tuto kuklu rozhodně doporučit a i kamarád, který si ji u mne v dílně nasadil na hlavu a zkusil byl doslova nadšený s tím, že si ji pořídí.
Snad ještě informaci kuklu jsem koupil za 7309,-Kč
Koupil jsem jí v internetovém obchodě na který jsem dal už v příspěvku výše odkaz. Nemám s tímto obchodem nic společného a rozhodně tento můj příspěvek nechápejte jako nějakou inzerci. Nikdy předtím jsem zde na foru, žádný odkaz na ochod nedával. Pokud by jste ale přesto byli názoru, že je to nevhodné tak ho samozřejmě odstraním. Zdravím s přáním všeho nejlepšího v Novém roce     Štěpán

Editoval Štěpán (01-01-2021 14:28:04)

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče