SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR BAZAR SVAR INZERT SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
jeden rám na pověšení lopat ;-)
PedroKV: Jednu radu. jestli je povolený i ten malý ventilek poznáte i podle toho, že když zmáčknete tlačítko na hořáku, tak na budíku průtoku jde ručička jemně dolů.
Tak to cvakání - tam je jen jedno - a že to bude právě ten ventil plynu dává větší smysl. Takže něco v elektronice. Dneska jsem to testnul a vše ok, tak snad se to po*ere během záruky a nebo to snad bude ok
Editoval nathalen (12-01-2021 22:06:08)
Varok: díky
Dneska jsem poprvé zkusil hliník. Je to úplně jiné, sváry vypadají hrozně, ale drží to...jak nemám namířenou hubici přímo na svár, je černý, nevím, jaký má být průtok argonu.
Zavareno, kladka s hranatou drážkou, drát alsi5 1mm, bovden klasika, synergie na 3mm, doladění 5V +, průtok argonu 8l, dofuk na max
Vůbec to nevypadá špatně.
Slušný, jaká je tloušťka materiálu?
kladka s hranatou drážkou? ...chtěl jsi napsat hádám kladka s "V" drážkou ne? +5V zbytečné a dofuk na plno to samé. Pokud člověk nepoužije správnou kladku a teflonový bovden nebude výsledek nikdy ideální a může se tu psát do nekonečna, že to i takto jde.
Ten údaj na tom LCD se sílou materiálu není Alfou Omegou a nebylo by špatné se začít dívat na ostatní parametry a nevypichovat neustále tento údaj. U tohoto stroje to není parametr na kterém bych vše stavěl.
Editoval Discovera (17-01-2021 17:40:05)
Discovery ziadne info o upgrade Idealu?
matwej: Nejsou hořáky Abimig AT155LW. ABICOR nemájí vůbec nic v hlavních skladech v Německu. Jsou prý naprosto prázdné a čeká se na výrobu v číně (za vším je prý koronavirus) Naskladněné budou do 14 dnů. Je to celkem úsměvné. To je vyjádření přímo z českého zastoupení v ČR. Jinak stroje jsou hotové a nachystané na prodej.
Standardní verze je za cenu 11700Kč.
Editoval Discovera (17-01-2021 19:01:59)
Jo V drážka, kladka unas teď nesla nikde koupit a než to někdo doveze z eshopu, na to se mi na těch 30cm nechtělo čekat a když jsem objednával drát a průvlaky, nevěděl jsem, že se má dávat Udrazka.
Materiál 3-4mm, každý jiný, je to kryt na 4kolku,, nastaveno jsem měl 2 mm, upsal jsem se. Když jsem měl na 3mm, blilo to hrozně nahoru ty sváry, tak jsem dal menší posuv a víc proudu a vypadá to takto, je to můj první svár hliníku (předtím 10cm zkouška a 5cm koutaku), dofuk jsem zkusil, aby ten svár necernal, ale cernal stejně, to šlo ale pěkně očistit. Jo a těch 5v navíc tam bylo, aby to rozlilo takovou hranu, ono by to šlo pěkně jen rozlít TIGem, ale ten nemám na hliník, takže za mě i takto super! Kladka přijde a ten bovden možná časem poresim, až budu mít druhý hořák.
Pro mě je hliník doplněk a další možnost kutilství
Kde je za tu cenu? Na naraditechnik je za 13tis.
Vždyť psal Discovera detaily.
A ten příspěvek od Ondraše83: To ti mašina povolí jít až o 5V do plusu? Nehádá se to potom?
Radsej moznost viac nastavit, ako ked by to obmedzili a chybalo ti potom 0,5V
Discovera napsal(a):
.... údaj na tom LCD se sílou materiálu není Alfou Omegou .....
Když to napíšeš takhle s velkejma písmenama, tak to můžeš sloučit do jednoho slova .... není Třebíčem .......