SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#26 08-11-2020 10:03:02

Petsem
Člen
Registrovaný: 05-11-2020
Příspěvky: 156

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Vedel som, že môj výrok o "vyštudovanom elektrikárovi" nezostane nepovšimnutý a niekto to napadne smile ... V každom prípade za tým, že moja NN sieť je v naprostom - ukážkovom, poriadku si stojím.

Ako píšem v mojich úvodných príspevkoch, zváračka sa správala rovnako aj na iných miestach, iných miestnostiach, pri iných rádiách.

Zrejme tu na fóre už nič nové nevyriešime, potom napíšem, ako to FINÁLNE dopadlo so záručnou opravou u výrobcu.  Zvýrazňujem slovíčko "finálne", pretože v medzičase mi bola zváračka výrobcom vrátená bez opravy s tým, že je "v naprostem pořadku". Po telefonickej komunikácii s pánom servisákom od výrobcu ma tento informoval, že zváračku stiahnu naspäť k sebe a budú ju testovať. Údajne ju zaslala nejaká "iniciatívna kolegyňa"... No, uvidíme finál...


"Nezameňujte si pravdu s názorom väčšiny" (Aristoteles)

Offline

 

#27 08-11-2020 11:39:23

VašekP
Člen
Registrovaný: 12-10-2013
Příspěvky: 615

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Petsem napsal(a):

Ako vyštudovaný elektrikár dbám na to, aby som mal vlastnú elektroinštaláciu v naprostom poriadku, takže chybu v inštalácii kategoricky vylučujem.

Já jsem také elektrotechnik a elektriku dělám asi tak 50 let, ale tohle bych nikdy netvrdil, přestože si ve svých instalacích dělám pravidelně revizní měření a kontroly. Nikdy nemůžu ale zaručit, že problém nebude někde na přívodu v zařízení rozvodných závodů, vlastní trafo 22/0,4kV nemám nikde (naštěstí, kdo by to platil).

Problémy mezi DT a odběrným místem jsem již řešil u zákazníků mnohokrát, někdy byla spolupráce s pracovníky RZ výborná, jindy se snažili problém zlehčovat a zakamuflovat, aby ho nemuseli hledat.

Pafiku, Pafiku, k některým věcem by ses neměl veřejně přiznávat, abys nedával špatný příklad náhodným čtenářům.

Offline

 

#28 08-11-2020 12:09:56

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 2661

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

VašekP napsal(a):

...... Pafiku, Pafiku, k některým věcem by ses neměl veřejně přiznávat, abys nedával špatný příklad náhodným čtenářům.

Občas se mě kamarád ptá na to, jak něco zapojit, nebo jak táhnout kabely , .... Kdyby mi poslal tohle, že to tak chce udělat, tak bych ho hnal sviňským krokem  big_smile

Offline

 

#29 30-01-2021 11:04:27

Petsem
Člen
Registrovaný: 05-11-2020
Příspěvky: 156

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

No, pánové, môj prípad je práve u konce. Sľúbil som informovať o výsledku tak tu to je. Zhrniem:

Začiatkom júla (června) 2020 som u nášho lokálneho predajcu kúpil invertor OMICRON GAMA 1950A. Hneď pri prvom zvarovaní doma v dielni som si všimol, že počas zvarovania silne ruší rádiový prijímač. Rušenie v rádiu sa spustí so zapálením prvého oblúka, no po ukončení zvárania rušenie už neprestane. Skončí až vypnutím hlavného vypínača na invertore. Rušenie sa úplne rovnako správalo aj v inej dielni, v inej miestnosti a pri iných rádiách. Sporadicky sa u stroja vyskytovali aj momenty, kedy oblúk sa len veľmi ťažko chytal, elektróda len prskala, iskrila a oblúk naštartoval snáď až na 10 - 15 pokus.

Zašiel som teda za predajcom a zvárací stroj reklamoval.

Po nejakom 1,5 mesiaci mi zváračku vrátili bez opravy, že (regionálny záručný) opravár nenašiel žiadnu vadu. Stroj vraj zvára OK.

Doma som zistil, že všetko je tak ako to bolo na začiatku a stroj stále vykazuje tie isté vady. Pýtal som sa predajcu, že ono neide len o sporadickú chybu pri (ne)zapaľovaní oblúka, ale že ide najmä o silné rušenie rádiového signálu. A po krátkom čase som zváračku zase dal predajcovi na záručnú opravu.

Neskôr ma kontaktoval predajca, že (regionálny) opravár sa nevie vyjadriť k rušeniu, a že či súhlasím, aby poslali zváračku výrobcovi do Omicronu. Súhlasil som. Zároveň som elektronickou formou pribalil aj moju krátku video-audio nahrávku, aby naživo videli rušenie zváračky.

Čas plynul a zrazu ma telefonicky kontaktoval zástupca Omicronu. Ešte raz som vysvetlil o čo ide (najmä to rušenie) a opýtal som sa, či majú moju videonahrávku. Odpoveď znela, že majú a že práve teraz hneď sa idú venovať oprave/testom, zváračky.

Iniciatívne som asi o 3 dni zatelefónoval pánovi do Omicronu a opýtal sa ako to vyzerá. Odpoveď znela, že zváračka je v norme a nič neruší. Na moju otázku, že čo teda vravia na moju videonahrávku, vysvitlo, že sa u nich na ňu nikto ani len nepotrel. Dohodli sme sa, aby som mu nahrávku ešte raz poslal na jeho e-mail. A že oni sa mi ozvú a podajú info.

Týždne plynuli a nikto ma nekontaktoval. Zatelefónoval som teda opäť ja im. Milý pán v Omicrone mi oznámil, že niektorí ľudia vo firme sú momentálne v karanténe, že je taká-a taká pandemická doba (čo ja aj chápem),... ale že už sa idú venovať mojej zváračke. Že o výsledku ma bude  kontaktovať a dohodneme sa, že čo ďalej... (Moju videonahrávku doteraz  stále nikto nepozrel)

Prešiel kratší čas, nikto ma nekontaktoval a tu zrazu mám telefonát od nášho lokálneho predajcu, že zváračka je z Omicronu poslaná späť, že mám prísť vyzdvihnúť. S dovetkom, že žiadna oprava - žiadna závada.

Hneď som telefónoval pánovi do Omicronu, že naša dohoda o postupe a informovaní bola iná. On mi na to povedal, že u nich vo firme zrejme došlo ku nedorozumeniu a že vraj nejaký "iniciatívny" pracovník zváračku omylom poslal na Slovensko - neopravenú. Že zváračku vyzdvihnú a zoberú naspäť k sebe do Omicronu. (Moju videonahrávku doteraz nikto nepozrel)

A týždne zase plynuli. Niekedy začiatkom decembra (prosince) ma pán z Omicronu kontaktoval, že citujem: "nejaké slabé rušení tu snád je"... ale že to je taký a taký model zváračky, že vyššie rady (a najmä s funkciou PFC) majú rušenie potlačené a pod...   A že čo navrhujem ďalej?  Odpovedal som, že ja chcem zváračku a nie peniaze, no ale že ak mi dajú nejakú "zaujímavú" zľavu, tak že viem doplatiť (ak bude neveľký!) cenový rozdiel a kúpiť spoľahlivejšiu zváračku. Dohodli sme sa, že pán (podľa jeho slov)sa porozpráva s majiteľom a po sviatkoch, v novom roku, ma bude kontaktovať, kde dohodneme presný typ iného stroja a výšku zľavy/doplatku.

Teraz je koniec januára (ledna). Nikto z Omicronu ma nekontaktoval. Zrazu mi iba včera zatelefónoval náš lokálny predajca, že z Omicronu mu práve poslali nejaký model zváračky akože pre mňa. Výška eventuálneho doplatku by mala byť takmer dvojnásobok ceny prvej vadnej zváračky. A to aj včítane maximálnej zľavy, ktorú mi mohol predajca dať. Podotýkam, táto zľava by bola iba z marže predajcu,... Výrobca nespustil z ceny ani korunu !!!

Telefónoval som preto obratom do Omicronu dotyčnému pánovi, no bol som sklamaný.  Už to bola obsahovo úplne iná komunikácia. Omicron vôbec neakceptoval moje polročné peripetie s vadným výrobkom. Za polroka vlastnenia výrobku som ho mal len max. cca 1 - 2 mesiace čistého času u seba, inak stále bol u niekoho v riešení. Pán ma ešte aj išiel presvedčovať v tom duchu, že veď ONI sú maximálne ústretoví, veď sú ochotní vymeniť zváračky.... že čo sa mi nepáči?...

Že to ja mám byť rád, lebo, citujem: "dostanem za starú zváračku opäť novú"... To oni budú škodní, lebo tú pôvodnú zváračku už musia dať iba na bazár... Akú to zľavu od nich ešte chcem?...  Že údajne to ja mám chybný postoj, totiž že zváračka je "prumyslový stroj" a na tie sa norma o rušení nevzťahuje,... že rádio nemá byť v dielni,... a podobné (s prepáčením) pičoviny...  No bol som doslova šokovaný z toho, že to "ešte ja mám byť rád - akí sú ústretoví - ako v podstate ja na tom získam"... NEMÁM SLOV !!!

Chcem zvýrazniť, že celá polročná komunikácia s pánom bola vždy slušná, inteligentná, milá, avšak bohužiaľ skoro nikdy presne neplatilo to, na čom sme sa dohodli. Omicron mi nedal absolútne žiadné "odškodné" za vzniklú situáciu. Dokonca toto bremeno posunul na predajcu, ktorý de facto za nič nemôže.

Teraz už s čistým svedomím môžem povedať, že Omicron ma sklamal na celej čiare. Už ma ani vôbec nezaujíma, aký model zváračky mi poslali na výmenu.  Podstatné pre mňa je, že neboli ochotní zľaviť z ceny ani len symbolickú sumu a k tomu som podľa nich ešte aj ja tým, kto "vyťaží z obchodu"...  Končím, už som s predajcom dohodol, že mu vrátim bloček a on mi vráti peniaze za prvú "vadnú zváračku"...

Teraz som ale zas na začiatku a neviem aký invertor (v cene cca 200 - 250 €), a od akého výrobcu kúpiť??? .... Keď, sakra, ten Omicron udáva fakt dobre parametre. Pri 100% zaťažení 130A... To som u konkurencie nikde nenašiel... :-(((((((

Editoval Petsem (30-01-2021 11:05:20)


"Nezameňujte si pravdu s názorom väčšiny" (Aristoteles)

Offline

 

#30 30-01-2021 12:07:59

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 2661

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Dobrý.
Pokud tohle všechno dokážeš nějak doložit, pošli Omicronu link na tohle vlákno. Třeba se chytnou za nos. Když ne, nic tím nezkazíš.
Evita ne nadarmo říkala "oranžové zázraky".... big_smile

Offline

 

#31 30-01-2021 12:23:29

autocross
Člen
Místo: Bystřice
Registrovaný: 08-12-2015
Příspěvky: 475

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Znovu se ukázalo, co je ta česká světová špička zač.


Sharks 250-Y10 MIG/MMA IGBT - čínská šmajda, ale fungovala dobře, další čínské šmajdy WF Bi-Pulse 201, Parkside PPS 40, Spartus Multipro 200 a maska Predator

Offline

 

#32 30-01-2021 12:26:09

ihlan
Člen
Místo: Obec Ihĺany
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 3418
Web

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

pafik1605 napsal(a):

Evita ne nadarmo říkala "oranžové zázraky".... big_smile

Pafik fakt nevidis dobre farby big_smile ked uz Zlute nie oranzove big_smile a pisala OBEC + zazraky a pripadne takto

Ja som pouzival iny nazov zvaracka spoza Zltej moravy/rieky/
+ tiez mam 2x pokazenu v zaruke a opravenu chronicka chyba zapalovanie

Pafik bud frajer a teraz to vyargumentuj Varokovi ze niektore ich modely maju taketo featury wink
jemu tu zltu nevykecas a keby boli aj zlte kable odnich tak ich uz ma! aj TIG horakom big_smile

Petersem: U teba mozno bude "chrcat" kazda pri radiu ... ale za cenu 2 OMI mas jeden CErveny Transpocket tongue
da sa zapozicat tongue
ale pekny fejtoon wink

Editoval ihlan (30-01-2021 12:32:51)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O
som pichlavy od narodenia a co je horsie picham z kazdej strany rovnako wink

Offline

 

#33 30-01-2021 12:33:06

tarzan
Člen
Místo: Makov na Slovensku
Registrovaný: 20-06-2015
Příspěvky: 527

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Petsem,  .....no neviem či aj ine nerušia, mal som jednofazovu ac/dc a tiež rušila a dokonca aj ventilator na chladenie furt išiel, tak som ju vymenil za trojfazovu dc a som spokojny, ventilator sa zapina až po 130A a radio puštam-počuvam cez internet a v dielni je tichučko len radio vyhrava.
tvoje trampoty sa dali očavat, čo si ine čakal? že kvoli tebe budu neaky technici prerabat lacne stroje?

Editoval tarzan (30-01-2021 12:35:10)


kutil - zvarač začiatočnik, na pracu s drevom profik,
.MAHE Hyper MIG 400 DPS Plus-3..Hyper TIG CWK 400...
https://www.modrastrecha.sk/blog/martin … a-radost/#

Offline

 

#34 30-01-2021 13:44:47

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 2661

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

ihlan napsal(a):

pafik1605 napsal(a):

Evita ne nadarmo říkala "oranžové zázraky".... big_smile

Pafik fakt nevidis dobre farby big_smile ked uz Zlute nie oranzove big_smile a pisala OBEC + zazraky a pripadne takto

Ja som pouzival iny nazov zvaracka spoza Zltej moravy/rieky/
+ tiez mam 2x pokazenu v zaruke a opravenu chronicka chyba zapalovanie

Pafik bud frajer a teraz to vyargumentuj Varokovi ze niektore ich modely maju taketo featury wink
jemu tu zltu nevykecas a keby boli aj zlte kable odnich tak ich uz ma! aj TIG horakom big_smile

Petersem: U teba mozno bude "chrcat" kazda pri radiu ... ale za cenu 2 OMI mas jeden CErveny Transpocket tongue
da sa zapozicat tongue
ale pekny fejtoon wink

Jo, správně. Třebíčské zázraky. Já si nemohl vzpomenout, akorát ty zázraky mi utkvěly v kebuli smile
To už je fuk, jestli žluté nebo oranžové.
S varokem se hádáš pořád ty, proč bych mu měl já něco vyargumentovat. To je tvůj job smile.

Offline

 

#35 30-01-2021 14:04:53

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4786

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Mám "příruční" dílnu ve sklepě, žb strop. Na zdi pověšené staré "kabelkové" rádio Toshiba jen mono. Žádné rušení jsem dosud nezaznamenal ani když používám WF JLT 250, Partnera, nebo  Andeli, nebo dříve s KITinem 170LA. Svářím v dílně ale jen TIGem. Většinou večer. V domě běží v té době 2 televizory a nejsou rušeny. Proto bych viděl problém spíš v místní úrovni signálu rozhlasového a televizního signálu. Každé elektronické zařízení, hlavně digitální vyzařuje. Nezaznamenal jsem rušení ani od FM, který v dílně provozuji na vrtačce.
Myslím si, že tady k tomu teď Omicron přichází nezaslouženě.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#36 30-01-2021 14:25:40

Dawe
Člen
Registrovaný: 19-04-2019
Příspěvky: 283

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Petsem> hrozny. Myslim ze jsi projevil nadprumernou trpelivost a vuli ke kompromisu. Za odmenu si s tebou vytreli p*del. Ja bych v tomto pripade uz pohrozil minimalne COI


MEZ SMA 130-1 (r.v.1991) , Berlan BMIG 140 modded (r.v.2009), Welbach Alpha 225 AC/DC TIG (r.v.2013)

Offline

 

#37 30-01-2021 15:41:12

ZDENÁL
Člen
Registrovaný: 03-01-2009
Příspěvky: 1508

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Jen naprostý dement hrozí všem ČOI . Omicrony nic neruší a to už s nimi svařuji cca třicet let. Reklamoval bych to rádio.

Offline

 

#38 30-01-2021 16:04:17

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 2661

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

ZDENÁL napsal(a):

Jen naprostý dement hrozí všem ČOI . Omicrony nic neruší a to už s nimi svařuji cca třicet let. Reklamoval bych to rádio.

Možná neruší, ale to jejich jednání by mě naštvalo.

Offline

 

#39 30-01-2021 16:37:11

autocross
Člen
Místo: Bystřice
Registrovaný: 08-12-2015
Příspěvky: 475

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

pafik1605 napsal(a):

ZDENÁL napsal(a):

Jen naprostý dement hrozí všem ČOI . Omicrony nic neruší a to už s nimi svařuji cca třicet let. Reklamoval bych to rádio.

Možná neruší, ale to jejich jednání by mě naštvalo.

Přesně o to tady jde.


Sharks 250-Y10 MIG/MMA IGBT - čínská šmajda, ale fungovala dobře, další čínské šmajdy WF Bi-Pulse 201, Parkside PPS 40, Spartus Multipro 200 a maska Predator

Offline

 

#40 30-01-2021 16:46:57

Dawe
Člen
Registrovaný: 19-04-2019
Příspěvky: 283

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

ZDENÁL> dementy si nech od cesty, cetls vubec jak se k nemu chovali a co z toho pro nej vyplyva? Kdyz s tebou jednaji jak s onuci tak se chces branit jako jak jinak? Sklapnes a pujdes od toho? Uz te vidim.

Omicrony nic neruší a to už s nimi svařuji cca třicet let. Reklamoval bych to rádio.

Nectes nebo nerozumis textu? Tazateluv kus objektivne rusi. Jestli jako celek tyto svarecky nerusi, tak snad je to prave ten duvod k reklamaci tohoto kusu. Tazatel zkousel vice radii a rusene je kazde, budes je teda reklamovat vsechny? Jen proto, ze "proste Omikrony nerusi?" Aha.
Mimo jine, pokud vyzaruje tak moc v RF, tak to bude rusit i pridruzene freq. rozsahy, tak to proste provozovat nelze.

Editoval Dawe (30-01-2021 17:02:20)


MEZ SMA 130-1 (r.v.1991) , Berlan BMIG 140 modded (r.v.2009), Welbach Alpha 225 AC/DC TIG (r.v.2013)

Offline

 

#41 30-01-2021 17:41:26

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4786

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Dawe, jak jsem psal, tak každý elektronický krám ruší. My víme jen, že tam, kde to provozuje, to ruší radio. To může být způsobeno velkým vyzařováním v oblasti RF, nebo velmi nízké úrovně přijímaného signálu. Jen objektivní měření může určit, jestli je ten Omi z tohoto pohledu vadný, nebo ne. Pokud  OMI nechali provést změření a vyhovělo, pak by ale asi měli toto doložit protokolem.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#42 30-01-2021 18:52:51

jees
Zablokovaný
Registrovaný: 14-01-2013
Příspěvky: 1709

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Náš Gamastar byl v servisu 2-3x a problémy nebyly, jednou mi volal sám od sebe servisman abychom se domluvili co přesně se děje, udělali co bylo třeba a stroj pak fungoval jak měl. Zkusil bych někoho známého s jeho strojem a vidělo by se

Offline

 

#43 30-01-2021 22:12:36

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Registrovaný: 01-06-2009
Příspěvky: 4716
Web

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

ty Omikrony - to musí být pěkný křáp. Servisní oddělení je asi zavalené až do stropu reklamacemi když odbavení jednoho zákazníka trvá 1/2 roku.
Měl jsem potíže s jinou značkou, (po záruce) oslovil jsem dva mistry opraváře - oba zde v minulosti vystupující, oba zabánovaní.
Ani jeden si na opravu netroufl.
  Odvezl sem to do LBC servis fy Artweld. Za pár dnů volal maník že identifikoval závadu, nevhodně zvolený nějaký "odpor"
už od výrobce. Navrhl vyměnit za "silnější" nikam dál v aparátu to údajně nevadí. Souhlasil sem. Za týden volá ať si přijedu, na dílně oddeklovaná mašina.
Ukázal mi součástku kde byl problem. Nechal mne aparát vyzkoušet. Pak jej teprve ustrojil. Chtěl pár korun za součástku a zaplatit 2,5h práce.
Jsou i lidi kteří chodí do práce protože je to baví.


Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

Offline

 

#44 30-01-2021 22:31:18

Dawe
Člen
Registrovaný: 19-04-2019
Příspěvky: 283

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Famater> s tim co pises pochopitelne souhalasim. Ale Petsem uvadi ze zkousel overit ruseni ve dvou objektech a vicero ruznych radio prijimacu, ktere nejsou ruseny jinymi zdroji ani svareckami. To by ale musela byt neskutecna nahoda, aby zrovna tyto prijimace mely shodnou slabinu v imunite (a tedy nevyhovujici z hlediska EMC) , kterou by prochazenly stale jeste podlimitni (a jinak tedy neskodne) emise ze svarecky Omikron Pricemz by se vsak tato slabina neprojevila s jinymi zdroji elmag. ruseni.. Je to ocividne, kde je chyba. A irelevantni vymluvy servisu ohledne neplatnosti pozadavku EU EMC pro toto zbozi to jen potvrzuje.

Editoval Dawe (30-01-2021 22:32:45)


MEZ SMA 130-1 (r.v.1991) , Berlan BMIG 140 modded (r.v.2009), Welbach Alpha 225 AC/DC TIG (r.v.2013)

Offline

 

#45 30-01-2021 22:38:00

ZDENÁL
Člen
Registrovaný: 03-01-2009
Příspěvky: 1508

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Žádný zodpovědný výrobce a prodejce, který chce zůstat trvale na trhu, nehraje se svými zákazníky nějaké falešné hry.Omicron znám dlouho a vím, že ke všem reklamacím mají profesionální přístup a za své výrobky ručí především svou pověstí. Proto nevěřím,že pokud by té gamě něco bylo, že by tuto závadu neodstranily.

Offline

 

#46 31-01-2021 00:06:14

Dawe
Člen
Registrovaný: 19-04-2019
Příspěvky: 283

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Petsem> V krajnim pripade, jestli s nima nepohnes a nevyresis reklamaci k tve spokojenosti, tak ti nabizim ze ony predmetne charakteristiky tvoji svarecky zmerim abys mel solidni argument.

Editoval Dawe (31-01-2021 00:07:56)


MEZ SMA 130-1 (r.v.1991) , Berlan BMIG 140 modded (r.v.2009), Welbach Alpha 225 AC/DC TIG (r.v.2013)

Offline

 

#47 31-01-2021 09:51:03

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4786

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Dawe, tak jasně bych to neviděl. Psal jsem, že úroveň rušení je při laickém posuzování věc relativní. Při takovémto posuzování je posuzována úroveň rušivého signálu vůči úrovni signálu přijímané rozhlasové stanice. V okrajových částech pokrytí signálem rozhlasového vysílání, bude dnes téměř jedno, jaký přijímač použiji, schopnosti zpracovat nízkou úroveň FM sigálu se moc lišit nebudou. Srovnání by bylo možné tak, že by se ve stejném místě vyzkoušely různé typy svářeček. I tak by ale nebylo jisté, že by Omi nevyhověl obecně platným předpisům, přestože by bylo patrné, že úroveň rušení byla u něj takto zjištěná o něco vyšší než ostatních. Být Petsem, tak tvou nabídku využiji.
Pozn.: nejsem nijak zainteresován vůči jakékoli firmě vč. OMI.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#48 31-01-2021 10:09:51

Dawe
Člen
Registrovaný: 19-04-2019
Příspěvky: 283

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Famater> tady neni prostor na to, abych sel do detailu, ale situace tak jak byla popsana Petsem je uplne jasna. Testovani se provadi na LISN prave proto, aby byly opakovatelne a reprodukovatelne nezavisle na miste, RF limity jak pro imunitu, tak pro emise jsou vyjadreny klasicky pomerove [dBuV] ve frekvencni rovine vuci klidovemu pozadi daneho testu... takze opravdu sila signalu apod. nehraje ve vysledku roli.


MEZ SMA 130-1 (r.v.1991) , Berlan BMIG 140 modded (r.v.2009), Welbach Alpha 225 AC/DC TIG (r.v.2013)

Offline

 

#49 31-01-2021 10:24:12

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4786

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Zašli bychom opravdu hodně daleko. Já jsem ale psal o subjektivním posouzení rušení rozhlasového příjmu poslechem a na základě toho učiněném závěru, že svářečka nevyhovuje. V tom vidím rozdíl v tom o čem píšeme. Jinak plně souhlasím.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#50 31-01-2021 11:17:54

Petsem
Člen
Registrovaný: 05-11-2020
Příspěvky: 156

Re: Rušenie rozhlasového vysielania

Dawe, ďakujem pekne za Tvoju ponuku, ale tú "vadnú "zváračku" už nemám k dispozícii - nechali si ju v Omicrone (zrejme sa každú chvíľu objaví na ich webovom bazári).  Už za ňu aj poslali môjmu lokálnemu predajcovi dobropis.

Ešte sa vrátim a zopakujem niektoré fakty:

- rušenie rozhlasu v dielni mi doteraz nerobila ŽIADNA iná zváračka. Ani stará (dobrá) KS 250, dokonca ani niekoľkoročná Omicron GAMA 1900 PFC. V OMC mi povedali, že u nej rušenie nie je práve kvôli inak navrhnutému zdroju s funkciou PFC (power factor condicion)

- proti značke OMICRON ako takej nič nemám. Sklamal ma však ich prístup, že ani za cenu polročných peripetií so zákazníkom neboli ochotní prejaviť ani len symbolické "odškodné".  Šokoval ma aj ich výrok, že v podstate ja by som mal byť ešte aj rád, že "za starý stroj sú ochotní dať mi iný, nový"...

- cestou nejakých "právnych" doťahovaní, a dokazovaní či JA, alebo OMC, nechcem ísť. Jednak mi to nestojí za to a jednak ťažko sa dokazujú veci, ktoré boli riešené najmä telefonickými dohodami. Ja z toho polroka mám len doklad o kúpe zváračky (07/2020), potom nejaké 2 potvrdenky o prevzatí do opravy a zajtra budem mať doklad o storne dokladu o kúpe (02/2021) a vrátení peňazí. Všetko ostatne sa dialo po telefóne. Tak či tak, kašlem na to, chcem to uzavrieť a viac sa k tomu nevracať.

- napriek uvedenej nedobrej skúsenosti stále by som v budúcnu asi dal radšej prednosť domácim Slovensko - Českým výrobkom. Totiž naskakuje mi husia koža, že asi ako by prebiehalo riešenie identického problému napr. s výrobkom  Made in Sweden, USA, Germany, alebo pod... ?

-  ale opakujem, u jednofázového stroja pri 100% záťažiteľnosti  130 A som nenašiel nikde inde, iba u OMC. Neviem, teraz už aj začínam pochybovať, či to náhodou nie je iba šikovný marketingový ťah výrobcu na takých naivcov ako som ja :-(((( ... Veď kto to kedy u zákazníkov zmeral, či je to naozaj tak? A navyše pri teplote okolia tuším 35°C ????


"Nezameňujte si pravdu s názorom väčšiny" (Aristoteles)

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče