SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím odborníky! Zacinam so zvaranim a chcem sa spytat ci pouzivate,alebo ako vymeriavate vseliake sikminy,... Ďakujem
Obvykle svinovacím metrem ....
pafik1605 napsal(a):
Já ti nevím zda metrem, někdy použiji úhelník. A na podzim jsem si koupil takový ten elektronický úhelník – vodováhu a snažil jsem se mít nešikmý regál. Kdybych použil normální vodováhu, tak jsem to měl rychleji hotový.
Já jsem si pořídil pásové pily. Jedna je větší PKS 115 a druhou přenosnou od Parkside . Po drobných úpravách se dají obě použít. Jedna z výhod je, že řežou celkem přesně různé šikminy a úhly. Nedělají prach a jiskry, dělí materiál s opakovatelnou přesností a to celkem rychle. Kdo něco takového nemá, mohu jen doporučit.
Charon napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
Já ti nevím zda metrem, někdy použiji úhelník. A na podzim jsem si koupil takový ten elektronický úhelník – vodováhu a snažil jsem se mít nešikmý regál. Kdybych použil normální vodováhu, tak jsem to měl rychleji hotový.
Ty máš na úhelníku měřítko na měření délky? Já teda ne.
Pokud je to dulezite jiny nez pravy uhel uhlomerem (na 45° a 60° mam jestê z plechu šablony) a pravy uhel uhelnik+ uhlopříčka (pokud delam ramy ta je nejpresnejsi)Vyjma ustavovani sloupku a frém stroju vodovahu nepouzivam a uz vubec ne pri svarovani (je to pomerne dost nepresne meridlo tedy pokud neberu v potaz drahou strojni vodovahu).