SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Máš to moc pěkné a ani se ti to nezvlnilo. Je vidět, že to máš pořád v rukách. Čím tenší plech tím je svařování obtížnější.
To pafik1605 - Zajímalo by mně kolik lidí si všimlo tvého perfektního sekvenčního způsobu svařování.
jirkati napsal(a):
To pafik1605 - Zajímalo by mně kolik lidí si všimlo tvého perfektního sekvenčního způsobu svařování.
Za můj perfektní sekvenční vzhled sváru může dobře nastavenej pulz, kterej jsem sice pořád ještě na mojí EWM nepochopil, ale nějak jsem se omylem trefil . Když to shrnu, tak "to ne já, to stroj" .
Ne Pafíku. Jirkati nejspíš myslel svařování "na pokračování", t.j. krátkými sváry mezi "přeložením" ruky.
Famater napsal(a):
Ne Pafíku. Jirkati nejspíš myslel svařování "na pokračování", t.j. krátkými sváry mezi "přeložením" ruky.
To jo,. to jsem opravdu dělal. Na těch 50 cm je 12 - 15 dílčích malejch svárů. Na přeskáčku. Díky tomu se to skoro nezkroutilo.
Ještě mě čeká jedno šuple , dvakrát tak hluboký. Ale je to opruz, mám jen 8 cm dlouhej hranolek mědi na podložení - sestavení bočnice se základem. Když to pochytám, tak už ho tam samozřejmě nedávám.
Takže kecy nabok a vo tom to je . Krátké sem a zase tam . Mohl to ještě pro začátečníky rozkreslit , ale je to moc dřiny .
Rohová nožnica a segmentová ohýbačka by veľa pomohli.
bobobo napsal(a):
Takže kecy nabok a vo tom to je . Krátké sem a zase tam . Mohl to ještě pro začátečníky rozkreslit , ale je to moc dřiny .
Máš šanci ...
stano napsal(a):
Rohová nožnica a segmentová ohýbačka by veľa pomohli.
A kdybych se na to vys... úplně, bylo by to nejmíň práce
Mimochodem, pomohly, ne pomohli .... Ledaže by u vás na slovači žili/y samostatným životem
Dovednosti osvojené v mládí ve stáří jak když najdeš ....
Začal jsem svařovat druhý šuplík. Vyztužení dna úhelníkem nedopadlo dobře, děrové sváry to pokroutily. Měl jsem to nýtovat, ale nešť. Stalo se. Než jsem začal přivařovat bočnici, dal jsem koupel v bazénku a půl lahve bublinek. A potom, jak za mlada; vždycky když jsem dělal (v bance) server, tak dokud jsme s kamarádem lokálním ajťákem nezlikvidovali flašku becherovky, tak server nejel e nejel. Ale pak, zrazu, se to rozběhlo a jel jak z praku. A dneska totéž; po půl láhvi bublinek jsem dělal sváry jak víno. (asi bublinkatý ). Jedinej rozdíl je, že tehdy jsem nebyl bos, v plavkách a nemusel jsem si dávat pozor na horký konce elektrody a přídavného drátu ....
Editoval pafik1605 (31-07-2024 18:07:12)
já to znám jinak , co se v mládí naučíš , ve stáří jako když utne . To samé se smyslem tohoto vlákna . Samochvála a žvásty , zbytečné kB .
bobobo napsal(a):
já to znám jinak , co se v mládí naučíš , ve stáří jako když utne . To samé se smyslem tohoto vlákna . Samochvála a žvásty , zbytečné kB .
Nečekal jsem od tebe takovou sebekritiku. Přeqapils mě ...
Pafik, v slovenčine je na konci slovesa vždy mäkké i. Nikdy Y
jean napsal(a):
Pafik, v slovenčine je na konci slovesa vždy mäkké i. Nikdy Y
Nojo, vy máte ty svoje špecifikáá
To jsem netušil, ale aspoň je to jednodušší na psaní; naše gramatika je v tomhle hrozná. Životný/neživotný/mužský/ženský/střední/smíšený (dva rody), no děs běs .
Skoro bych radeji pouzil pomaly pulz cca 140 A 0.1s doba horení oblouku 0.8s 5-10A ale ber to jako hruby odhad .Samozrejme na preskacku jak jsi to delal doposud .A taky na husto nabodovat kratkym pulsem.
Honza007 napsal(a):
Skoro bych radeji pouzil pomaly pulz cca 140 A 0.1s doba horení oblouku 0.8s 5-10A ale ber to jako hruby odhad .Samozrejme na preskacku jak jsi to delal doposud .A taky na husto nabodovat kratkym pulsem.
To je zajímavá myšlenka, realizace má jen jednu chybu . Svářečka si část parametrů dopočítává, jediné, čím jsem si jist, že mi do toho nekecá, je ten pulz. Už jsem to tu psal dřív v jiném vláknu. A jelikož mi to takhle celkem slušně fungovalo, tak to tak nechám i na třetí (druhé) šubláde. Druhé (druhé) jsem dojebal vlastní blbostí, bude rozřezáno na kusy rovných plechů .
No za mě to zase až tak řemeslný není. ,tak na úrovni učně 2 ročníku.Vezmu plech nakreslím rozvin, nemám-li rohové nůžky,podle síly plechu vystřihnu pákovými nůžkami nebo bruskou. Nemám-li ohranovací lis, u nás snad v každé vesnici je minimálně jeden. Naohýbají mě celou krabici.Jeden ohyb 20 Kč. Svářím to jen z venkovní strany rychle aby mě to neprolezlo do vnitřku. Nechápu proč vařit šufle z obou stran. No a na to,že máš EWM tak se ke svárům nebudu ani vyjadřovat.
On to ale zevnitř nevařil.
Famater napsal(a):
On to ale zevnitř nevařil.
Nechtěl jsem to komentovat, čekal jsem, kdo to udělá za mě. A bude vědět o svařování "o něco víc", než Zdeny .
Ale co se týká té konstrukce, má pravdu. Lepší než vařit to jako já by bylo nechat si to ohnout na všech stranách a svařit jen ty krátké. A ještě lepší by bylo sehnat někoho s 300 tunovým lisem, kusem hlubokotažného plechu, nechat si udělat lisovací formu a ten šuplík vytlačit z jednoho kusu .
Ale úplně nejlepší by bylo se na to vys.... t .
Možná úplně nejlepší by bylo po zohýbání vzít vrtačku a nýtky....Na tenčí měkčí plech v pohodě stačí sedlářské nýtky, které jsou hodně ploché....
Nářadí do 1000 Kč a vzhled prakticky stejný nebo spíš lepší.
A "vystříhávat" bruskou zásadně nedopručuji, od hran to rezne.
To si to můžeš Pafíku koupit, nebo nechat udělat. Jenže, kde bude ta radost z toho, že dokážeš vlastníma rukama něco vytvořit?
Včera jsem přivařoval 4 matičky na železnou trubku ve který jsem před tím vyřízl závit. Nejspíš by to drželo dost bez těch matiček, nebo jsem to mohl celý vyblemcat expanzní pěnou a také by to účel splnilo. Jenže ten pocit, ten za tu přípravu a nepohodlí stál (já navlečený, monterky, budondokošile... horko jak prase).
Editoval Charon (12-08-2024 09:10:08)
K tomu ohraňováku. Dělal jsem takovou vanu z Al. velikost 650 x 1650. Dokola ohnuté 100mm dále dovnitř 25mm a ještě pro zpevnění okrajů 8mm dolů. Kvůli svaření rohů jsem volil tl. 2mm. Rohy vystřihli přesně, všechno perfektně sedlo tak že bych klidně mohl použít i 1,5mm. Pro tu firmu dost dlouho dělám, tak byla cena výhodná. Menší věci ohýbám na segmentovce tak, že mě zbudou zavařit jen ty rohy.
Postup volí každý dle svých dostupných možností. Nedávno jsem synovi svářel nádrž z nerezu 1,2mm. Nechal to ohnout do U takže svárů ubylo.
S poznámkou na konci plně souhlasím.
Charon to přesně vystihnul. Podstatný je, že člověk něco dokáže sám.
Mimochodem, ty dvě bočnice byly extra proto, protože u druhého šuplete (viz. #17) budu do bočnic frézovat výřezy, a to by se do jednoho kusu o velikosti cca 700x700 dělalo hodně špatně, potažmo by se to špatně chytalo ke stolu. A to první šuple jsem bral jako trénink.
I proto dělám klobásy i když jak poznamenal bobo.. jsou jich plné krámy
Stránky: 1 2