SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Banung napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
Vypadá to hezky, ale až tě navštíví úřední šiml a zeptá se tě na emisní třídu, co mu řekneš?
Asi nejsem tak paranoidní.
Emisní třídu by asi nemělo problém to splnit, páč to opravdu nekouří ...
Svatá prostoto.
Máš bumážku s razítkem? Nemáš? Tak pokuta.
Jsem myslel, kdybych se odhodlal to řešit/schvalovt. Že úředník nebude čekat, a dá rovnou pokutu, je jasné ...
Co o tom vím, tak je třeba dodat nejméně jeden kus zařízení do příslušného státního ústavu či jiné určené instituce, kde provedou příslušné zkoušky a měření a potom vydají atest. A přirozeně nechají si to příslušně vysokou částkou zaplatit.
Banung napsal(a):
Před dvěma lety jsem zde diskutoval výrobu svých speciálních "batchrocket DS3" kamen. Chci dát vědět, že tato diskuze nebyla zbytečná a kamna fungují. Nekouří a dosahují nejspíše i vysoké účinnosti jako jejich předloha. (Neměřil jsem)
Kamna ohřívají 1000l akumulační nádrž, která zároveň může být ohřívána elektrikou se sítě a ze solární elektrárny. Jelikož jsem při stavbě domu neudělal podlahové topení (velká chyba), udělal jsem dodatečně pár stěnových radiátorů, tam kde to šlo relativně snadno. Systém funguje a doufám, že bude dlouho.
Koho to zajímá více, tak pár fotek a nákresů s popisem lze nalézt zde:
https://donkey32.proboards.com/thread/4 … ing-boiler
Mas to moc pekny.
Jaka je teplota a objemovy prutok spalin?