SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím, potřebuji kontakt kde bych obnovil kurz EN 1418 121 P BW 2 S t18,0 PA ss mb lokalita severní Morava nejlépe Ostrava a okolí díky za info.
Které, ze svářečských škol, už jste ve snaze získat informace už kontaktoval?
Já bych potřeboval kontakt na svářečskou školu v pochozí vzdálenosti, kde by mi udělali kurz na míru. Ve smyslu omezený počet hodin, omezené peníze.
A co takhle kontakt na školu kde by rovnou zaslali certifikát a ani by se tam nemuselo chodit a zdržovat se nějakým kurzem. Nebyl by?
Kam ten svět spěje? Lidi jsou čím dál tím línější něco zjistit, něco udělat. AI by nás nemusela postřílet jak to ukazují v katastrofických filmech, plně by jí stačilo lidem neříct kde je lednička a kde záchod.
To nechci; já jsem to myslel tak, že bych tam přišel, řekl třeba chci se zdokonalit v metodě TIG, kterou svařuju nějakých 7 let, bez jakéhokoliv školení, oni by mi řekli tady si sedněte a svařte tohle, tohle a tohle. Koukali by na mě, a pak by řekli potřebujete doladit/odnaučit se/co já vím tohle a tohle, odhadujeme to na tři dny a čtyři tisíce dvěstě. K tomu (možná) nějakou bezpečnost, abych měl eventuelně papír (kvůli pojišťovně).
Pafíku, tomu rozumím. Ty se chceš zdokonalt a to je něco jiného. Určitě dobrý námět na rozšíření nabídky, jen nevím, zda by individuální výuka byla za pár peněz. To máš školitel, prostory, zařízení, nějaký ten materiál a ještě certifikát. Už jenom ten školitel musí být dost dobrý. Oni jsou na něj kladeny jiné nároky když dělá běžný kurz, stále přes kopírak a když má výuku upravit podle znalostí školeného. Ale třeba se pletu. V zimě když se nedá dělat lukrativně venku, jako výplň času?
Trochu mi to připomíná starou dobu, kdy byl mistr a ten měl 1 až 3 učně a ty postupně naučil řemeslu. Jenže doba postoupila a individuální výuka už se moc nenosí. Tedy, setkal jsem se s tím v pořadu "Z ohnivé výhně" - kovářská šou z USA, kde to vypadalo, že snad něco jako mistr - žák v řemesle ještě existuje.
Má reakce v #4 byla myšlena na zakladatele tematu.
Editoval Charon (06-01-2025 15:00:00)
Ono by to mohlo jít sloučit; ve smyslu přijďte zítra odpoledne, pozítří ráno a ve středu na celý den.
Do normálního standardního kurzu, vyzobat si, co bude potřeba.
Pafiku, budeš se divit, ale taková verze - možnost - ve svářečských školách existuje. Buď se to nazve "Zaškolovací kurz" podle ČSN 050705 nebo se můžeš podívat i na https://www.domzo13.cz/dokumenty/publik … chniky.pdf
Editoval jirkati (06-01-2025 20:47:43)
jirkati napsal(a):
Pafiku, budeš se divit, ale taková verze - možnost - ve svářečských školách existuje. Buď se to nazve "Zaškolovací kurz" podle ČSN 050705 nebo se můžeš podívat i na https://www.domzo13.cz/dokumenty/publik … chniky.pdf
No vidíš, kdo by to byl řekl.
Problém ale bude ta "pochozí vzdálenost"; jezdit někam 50 km od Prahy, to se mi nechce ani náhodou. Evita sídlí někde za Benešovem; mě by vyhovovala svářečská škola někde na Jižňáku .
Pafiku - Zkus Svářečskou školu SVV v Krči. To je trochu blíž, než Domzo13.
Díky za tip, domluvil jsem se. V podstatě udělaj, co potřebuju. Mám radost .
Stránky: 1