SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
To bys mně musel nechat namontovat nové kluzné destičky do kloubů prstů , které jsem si prací zničil a nyní mi sedí kost na kosti a dle toho máš prd sílu a ještě to krásně bolí .
tyhle kluzný destičky ve kloubech, prý, údajně (dle mého ortopeda), je jediná tkáň kterou neumí medikamenty obnovit ani vypěstovat. Takže TEP. To už felčaři poměrně snadno zvládají.
U některých lidí tady na Svarfóru bych předpokládal spíš opotřebení čelistních kloubů než na končetinách.
Výměny kloubů lze dělat na nohách , bohužel prstů se to netýká . Primářka va Vysokém mi to objasnila . Po operaci to bude ještě horší .
Ale jde, ale prý se musí často měnit, třeba každých 5-6 let.
Je to stále stejnej blb .
Radim napsal(a):
...Já bych zvažoval tu původní silnou pružinu vymontovat a zkusit ji popustit, ale neznám teploty. Možná by stačilo v oleji či troubě na nějakých 150 - 250 st C a pomalu vychladnout.
Tim v zadnem pripade nezmensis modul pruznosti te oceli. Takze jeji tuhost zustane stejna.
V domacich podminkach provizorne "zmekcis" takvovou pruzinu nejsnadneji zkracenim jeji volne delky (ucvaknout pakovkama, odbrousit flexou,..), tim snizis predpeti a tim potrebnou silu ke zmacknuti. Otazka chvilicky a v aplikaci jako jsou ty kleste to zkraceni nemusi vadit, bude predepnuta dost a ani ostra hrana tam nebude kriticka.
Jinak to jde samozrejme i odbrousenim velkeho prumeru abys zmensil jeji pricny prurez, ale to se bez stroje dela celkem blbe.
bobobo napsal(a):
Výměny kloubů lze dělat na nohách , bohužel prstů se to netýká . Primářka va Vysokém mi to objasnila . Po operaci to bude ještě horší .
Ufiknout a nainstalovat protézy. Nic jiného dnes za současného zdravotnictví asi fungovat nebude.
Editoval Radim (26-01-2025 07:46:30)
Radim napsal(a):
bobobo napsal(a):
Ufiknout a nainstalovat protézy. Nic jiného dnes za současného zdravotnictví asi fungovat nebude.
ty seš drsňák ..
Dělal jsem si plány co v důchodu , dnes si těžko odhrnu sníh z cesty , rytí zahrádky již zůstalo jen snem . Ale jedeme dál . Jsou na tom hůř . Musím víc plánovat , koho zneužít na pomoc . No a kostřící kleště budu již nadále otevírat oběma dlaněmi .
Bobobo: asi jsem blb, ale před několika léty jsem měl úraz a v Olomouci mi to co jsem napsal řekl doktor na chirurgii. V Olomouci jsou jó kapacity. Nakonec se mi ruka jakš takš zahojila a výměna kloubu není zatím potřeba.
zdravím boboa, konečně téma na kterém se shodujem. Kdo nezažil nemůže pochopit.
Mám v těle celkem 9 (devět) titanových implantátů, něco kvůlivá úrazům něco jako náhrady opotřebených kluzných ploch v kloubech.
Lituju topiče v krematoriu, po mě bude muset hodně uklízet.
gaminn napsal(a):
Zdravím,
výjimečně svářím MMA tak jsem koupil levný držák elektrod (proud píšou do 400A) a má takovou drobnou vadu - nedá se zmáčknout jednou rukou. https://www.youtube.com/shorts/nTB3OuT76As Zkouším ho prodejci vrátit, ale ten se ohání řečmi typu, že "držák je konstruován s ohledem na maximální bezpečnost a spolehlivost během svařování".... Z vaší zkušenosti, je to normální? Jak takový držák vůbec používat?
Měly byste prosím tip na jiný levný držák, co normální člověk zmáčkne jednou rukou? Nechci podruhé kupovat naslepo a pak to zase vracet.
Tak levný nevím, ale co se týče té námahy, překonat pružinu na některých kleštích, tak to souhlasím. Já jsem používal takový, kde to je řešeno jinak a bez námahy...
https://www.amazon.com/Welding-Electrod … B07XMC52NW
čau Franku, :d co ten Trump? Ten teda jede dle zpráv tady v místních mediích.
Jinak ale asi netušíš jaké problemy mám já a bobobo s klouby v prstech, na to nepomůže ani ten zajímavý držák elektrod co jsi sem postnul.
bourač napsal(a):
čau Franku, :d co ten Trump? Ten teda jede dle zpráv tady v místních mediích.
Jinak ale asi netušíš jaké problemy mám já a bobobo s klouby v prstech, na to nepomůže ani ten zajímavý držák elektrod co jsi sem postnul.
Jo jo, já vím. Trump - oranžovej buldozer... Já a moje rodina jsme ho volili, ale jako menší zlo proti Kamale... On nikdo není dokonalej.
Já ho celkem beru, Evropani z něho asi radost nemají. Jsem rád, že se pokouší vymést ten Augiášův chlév po minulé administrativě, která nám nadělila inflaci, zdražení úplně všeho a to se dotýká hlavně nás důchodců.
No, snad se mu to MAGA podaří.
Ty problémy s klouby mám i já, už mi dělá problém něco udržet v rukách. Co taky jiného čekat. Jsem už starej pes a něco mám už za sebou... No, na operaci to není, to by spíš potřebovala moje paní, ta na to čeká...
Frank napsal(a):
Já ho celkem beru, Evropani z něho asi radost nemají.
Noo, Evropani, spis Evropske "elity" (ty same, kteri to tady dotahli do toho prusvihu kde jsme) naprosto netusi ktera bije ;-) Nekteri se ted uz snazej prekabatit
Mezi lidma, co trochu sleduji Vasi politiku zrovna moc desu nebudi, spis naopak. To spis vetsina, ktera to ma spravne ideologicky prezvejkane ultralevicovou televizi je vystrasena (asi jako my jako deti za Reagana se bali "tech zlych Pershingu")
Tak uvidíme, jak Trump ten zelený progresívní smrádeček v tom evropském bruselském rybníčku provětrá.
bobobo napsal(a):
Dělal jsem si plány co v důchodu , dnes si těžko odhrnu sníh z cesty , rytí zahrádky již zůstalo jen snem . Ale jedeme dál . Jsou na tom hůř . Musím víc plánovat , koho zneužít na pomoc . No a kostřící kleště budu již nadále otevírat oběma dlaněmi .
bobobo: Nojo, nikdo to neví dopředu, co vyfasoval při narození za karty a roky příbývají všem a neubývají nikomu.
Maximálně se může ohlížet dozadu ve stylu "kdybych tam nedělal 30 let, ale jenom 5 - 10, tak možné by to dnes bylo lepší."
jouda74 napsal(a):
Frank napsal(a):
Já ho celkem beru, Evropani z něho asi radost nemají.
Noo, Evropani, spis Evropske "elity" (ty same, kteri to tady dotahli do toho prusvihu kde jsme) naprosto netusi ktera bije ;-) Nekteri se ted uz snazej prekabatit
Mezi lidma, co trochu sleduji Vasi politiku zrovna moc desu nebudi, spis naopak. To spis vetsina, ktera to ma spravne ideologicky prezvejkane ultralevicovou televizi je vystrasena (asi jako my jako deti za Reagana se bali "tech zlych Pershingu")
Dobový vtip:
Tak tady čtu, babičko, že jeden ten emerickej Peršing stojí 10 milionů dolarů.
Kéž by pánbůh dal a jeden nám spadnul na zahrádku .....
bourač napsal(a):
zdravím boboa, konečně téma na kterém se shodujem. Kdo nezažil nemůže pochopit.
Mám v těle celkem 9 (devět) titanových implantátů, něco kvůlivá úrazům něco jako náhrady opotřebených kluzných ploch v kloubech.
Lituju topiče v krematoriu, po mě bude muset hodně uklízet.
Buď rád, že nemáš zlatý zuby. To by ti je museli pozůstalí vymlátit z huby krumpáčem .
Radim napsal(a):
Tak uvidíme, jak Trump ten zelený progresívní smrádeček v tom evropském bruselském rybníčku provětrá.
To taky doufám!!! Že se ta zelená sr...ka pošle tam kam patří. Tady už to jediným škrtem pera Trump udělal! Já jsem kdysi tý EU fandil, ale co z toho udělali během asi 30 let, to je strašný.
jouda74 - Tak tak! Nikdo z elit nečekal, že bude Trump zvolen, upřímně ani já moc ne, když jsem viděl tu neuvěřitelnou kampaň mainstreamu po celém světě proti němu. Ale vyšlo to a mnozí se teď třesou za ta svinstva, co zavinili...
bourač napsal(a):
tyhle kluzný destičky ve kloubech, prý, údajně (dle mého ortopeda), je jediná tkáň kterou neumí medikamenty obnovit ani vypěstovat. Takže TEP. To už felčaři poměrně snadno zvládají.
U některých lidí tady na Svarfóru bych předpokládal spíš opotřebení čelistních kloubů než na končetinách.
Žádné klouby nelze medikamenty obnovit. V rámci možností se dá to stárnutí trochu zpomalit, ale určitě ne volně prodejnými "výživami". To je jen další podvod, jako multivitamíny, superpotraviny, homeopatika, a jiné.
Svararena poslali nové kleště - vybral jsem si ESAB Confort 300 a ty nejenže kvalitativně vypadají úplně na jiné úrovni ačkoliv stojí stejně jak ty šmejdy od Vogelmann ale jdou zmáčknout jednou rukou. Takže vyřešeno.
Jojo , z k u rvil jsem si je sám žezáním dřeva na kotoučové pilce . Ročně jsem dělal asi 400palet + nějaké rámy . Dostal jsem mraky zpětných kopanců , nevěnoval jsem tomu pozornost , až nyní , pozdě . No ušetřil jsem pro rodinu , kterou již nemám .
Správně píšeš o prášcích , zástupce primářky v tom Vysokém mi to potichu sdělil , pochopitelně jsem se zoufale ptal , prášky jsou jen na dvě věci .
Chraňte si zdraví !
Ano OT : minulý rok jsem chodil na chýru , řezali mi vředa na zádech . Dal jsem se do řeči s chirurgem a mimo jiné mne ohromil větou - nedělat jakékoliv zbytečné pohyby . Tal jsem mu opáčil co sportovci . A on na to - no a dnes sedí u mne v čekárně . Zůstal u tvrzení , že každý zbytečný pohyb je zbytečný . Tuto radu dostanu do důchodu ....... Taky jsem doma na vsi potkal mladšího kluka , celý život sportovec , 200km denně na kole no problém . Nyní jsem potkal dědu o holi .......