SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 08-02-2025 00:02:25

jirkab59
Člen

Laserová svařovací pistole - Zázrak nebo Podvod ???

Ahoj všem,

v poslední době na internetu pořád nacházím reklamu na Laserové svařovací pistole.
Je to relativně levné a dle popisu je to naprostý zázrak. Už jste to někdo měl odvahu koupit a otestovat?

Jeden z těch zázraků nabízí třeba zde: https://healingle.shop/d.php?product_id=cT3YTt1

Já se přiznám, že tomu moc nevěřím...

Díky za info

JirkaB (EWM PICO 160 cel, puls) smile

#2 08-02-2025 08:44:52

Radim
Člen
Místo: Severní Morava

Re: Laserová svařovací pistole - Zázrak nebo Podvod ???

Antivir eshop zablokoval.

#3 08-02-2025 08:46:55

Charon
Člen
Místo: Praha

Nevím jak dobře laserové svařovací pistole fungují, to zde řeknou zkušenější.

Výše uvedený odkaz lze brát jen jako příklad o čem se hovoří. Pokud chcete objednat, tak na obrázku máte Makitu (za 1700Kč, zázrak ceny u Makity), v objednávce je obrázek a nadpis Makity, zaškrtnutá je Simens a co dostanete netuším (nejspíš cihlu, ale i ty jsou ted drahý).
Uvedený eshop vám prodá i lživý výrobek, přístroj na měření pro diabetiky na principu který nefunguje a uvedený výrobce ho ani nevyrábi. Viz: https://healingle.shop/d.php?product_id=cKWvF0P a zde proč nekupovat https://www.krevni-tlak-omron.cz/nepreh … etry-omron

Ale budu rád za zkušenosti jak dobře se s laserem svařuje a kde se cenově pohybuje něco použitelného.

Editoval Charon (08-02-2025 08:47:53)

#4 08-02-2025 09:36:55

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

O tom už tady existuje vlákno, stačilo pohledat.
Maně si vzpomínám, že jsem se tehdy ptal zástupce Lincolnu (ta pistole snad měla nápis Lincoln) a odpověď byla, že Lincoln nic takového nevyrábí.
Co se dá nebo nedá, se stačí podívat na technické údaje libovolné svářečky. Laser bude muset mít podobné výkonové parametry.

#5 08-02-2025 11:51:19

ZDENÁL
Člen

Jedná se o čistokrevný podvod pro neznalé lidi. Cena laserové svářečky se pohybuje od  300 000kč výš. Především ta pistole není laser. Ten se skládá ze zdroje, podavače drátu a pistole.

#6 08-02-2025 12:59:44

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

Je to přesně tak jak píše ZDENÁL, dlouhodobě nakupuju vercajk od firmy z Bratislavy, topenářskej vercajk, hlavně pily na trubky atd. Nabídli že přijedou i s laserem a bezplatně předvedou.
Přijeli středně velkou dodávkou, byla plná jakési bedny - zdroj. Požadovali zásuvku 400V/32A.
Nějakej matroš na zkoušení se u mě vždy povaluje, zajímalo mě hlavně řezání. 5mm plech to řezalo, ničemnou rychlostí v porovnání s flexou, plasmou, ocaskou nebo autogenem. Svařování mi nepředvedli kvůlivá procesu nastavení aparátu, na to chtěli cca hodinu a tu jsem neměl. Poslední nabízená funkce je čištění - to bylo úžasné, silně skorodovaný a ohnilý plech to krásně čistilo na až na základní materiál.
Pro představu - jako wapka, zabahněné auto, nebo dlažba a proudem širokým dle vzdálenosti od materiálu to krásně a rychle čistí. Ten úvodní příspěvek s odkazem na "Makitu" je nesmysl a podvod.
Na YT jsou videa kde nějaká čínská kočka v sukni vaří laserem, většinou je vidět jen pistole, ten mohutný aparát vidět není.

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#7 08-02-2025 14:11:08

Radim
Člen
Místo: Severní Morava

Čištění laserem mě docela zajímá, nedávno jsem viděl inzerát a video, kde tím třeba čistí věci do kuchyně od starého teflonu nebo nabízejí běžné čištění strojů.
Dost možná to bude nová prosazující se  technologie třeba místo otryskávání dílů před různou povrchovkou a podobně.

#8 08-02-2025 17:47:29

jouda74
Člen

Ciste pro orientaci - slaby laser (nizsi desitky W) se da poridit za jednotky tisic Kc z AliExpressu, diru do plastu nebo obrazek na drevo to vypali, kovu se to prakticky ani nedotkne (chci zkusit az to pridelam na 3D tim palit do laku na kuprexitu a pak to leptat, to by fungovat melo)) - to cisteni jsem nezkousel, ale jestli si to pamatuju, kdy bejvalej svagr s tim delal ve fabrice, tak ten skutecny laser mel tusim 300W (mozan 3kW, nevim) a opalovali tim barvu ze starejch ramu pred lakovanim nebo tak neco.

Takze se obavam, ze svarovaci pistole do domacnosti je podvod.

Editoval jouda74 (08-02-2025 17:49:34)

Einhell trafo -> Kitin 150TIG LA, Omi176LS

#9 09-02-2025 09:04:09

bobobo
Člen

To je ta věc . Ta pistole bude jako kabel k COčku , ale není tam ten zdroj za stovky tisíc .

#10 09-02-2025 10:02:17

bobobo
Člen

Ale zázraky nabíhají  všude - úderně 13:07 https://www.youtube.com/watch?v=GqfnxnXD2GU

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla