SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Zdravím místní osazenstvo. Určitě se zde najdou kutilové z okolí Prahy, Mladé boleslavy a kolem, kteří někde plní své lahve na CO2. Máte někdo doporučení, kde v pohodě naplní moji lahev? Co tak nějak procházim internety, tak většinou plněj jen do lahví na pronájem. To je pro mě nesmysl při max 2 lahvích ročně. Mám upravený hasičák.
Tak ho vyhoď a kup si láhev.
autocross napsal(a):
Tak ho vyhoď a kup si láhev.
To mám v plánu až zdělám náplň. Nicméně i tak mě zajímá, kde v okolí naplné moji lahev, protože bych nerad koupil lahev a pak zjistil, že mi ji nenaplněj.
Zkus nějaký velký hasiče v okolí, plnírna technickejch plynů ti to asi neudělá.
Něco takovýho: http://www.hasic-servis.eu/index.php?ma … contact_us
Kovoslužba - hasicí přístroje v Praze-Strašnicích.
Mam taky hasicak plnej v Mb vzadu v servisu hasici techniky.
Václavkova 1116
Podla mna ti to naplni kazda revizovna hasicakov, ia tak plnim a co som pozeral, tusim co2 plnia asi zvaracom, vsetko hnusne stare flase tam stali
Děkuju všem za rady a tipy. Jakmile dojde náplň, objedu doporučené provozovny. V Čelakovicích je firma Soptík, žena k nim jezdí plnit lahvičku do sodobaru a co jsem koukal, dělaj servis hasičáků, takže třeba další možnost. Díky všem.
A ked to tam budes mat, rovno im povedz, aby vybrali trubku. K tomu ti spravia aj tlakovu skusku, aspon budes mat istotu, ze ti to nejebne do ksichtu. Mna to kedysi stalo 14 euro
Zdravím přátelé, kdo mi pomůže obnovit informace? Přece jen už je rok 2025 a tady jsou zastaralé informace. Poptávám kontakt, adresu, firmu.. na plnění tlakových lahví v Polsku. Ideálně do 50km od hranic, směr Trutnov, Liberec, Náchod...
Všechny tři základní plyny (CO2, Mix, Argon)... Hodně se tu propírala Kudowa-Zdrój....Děkuji předem všem za odpověď...
Už jsem to sem někde dával . Otevři si mapy a na východ Kudowky přechází ve čtvrť Zakrze . Ještě před pumpou odbočíš doprava do kopečka , přejedeš dráhu a dojedeš ke stavebninám . V těch stavebninách prodávají jak stavebniny , tak uhlí a také plyny . Je to za pár korun , ale má to háček . pouze na IČO , ale bez DPH . Tu ochotnou paní nezajímá druh podnikání . Má tam vše k výměně . Jestli ji budou vyhovovat tvoje lahve nevím , ale můžeš si bez dalšího nájmu koupit a vrátit láhev tam . 40l 700zl , 8l 290 zl. Cena za láhev , cenu CO neznám , zajímal jsem se jen o argon .
Podle všeho za tratí jsou stavebniny: Renoma sp.j. Nowakowski R., Rymarczyk J., stojí u toho nějaká cihlová věž. co vypadá jako "větrný mlýn". . Co se týče lahví, mám svoje s revizí do 2034. Raději bych si je nechal plnit než si je stále vyměňovat. IČO není problém, mám v oboru. V podstatě bych u nás chtěl otevřít malou půjčovnu svářeček a hlavně prodej/výměnu lahví, takže spíše hledám plnírnu, kde mi mé lahve naplní, řádově 15-20 ks na jednu otočku.
Tak se tam musíš otočit .
Ale myslím si že to nedopadne , sám bych si musel zavést nějakou evidenci flašek , takže bych se na tebe vyprd . To je nejenom evidence v té výdejně , ale i v plnírně atd , prostě EU , obchodní nesmysl , obrovské zdražení . Pak si najdi plnírnu . Tady je výměna , za pár korun .
bobobo napsal(a):
Tak se tam musíš otočit .
Jako, že je to to správné místo? nebo se otočit jinam....promiň tohle jsem moc nepobral.
No aby si zjistil realitu , v dalším příspěvku odhaduji na základě mého odhadu , že je tvůj záměr neprůchodný . A uvádím důvody .
Silverwelding - pokud hodláš v daném oboru podnikat, kontaktuj nejbližší plnírny. Máš několik možností. Linde Gas, Messer Technogas a jejich filiálky, resp. přímo plnírny. Podnikat s plyny přes polské firmy bude složité z hlediska dokumentace, záruk a také zdanění. Ale je to tvůj boj.
S Linde ani Messrem se podnikat nedá. Jsou drazí a jejich podmínky pro fililiálky natolik drasticky nevýhodné, že se to nevypatí.
Co by Jiří mělo být složité ? Dostáváš normální daňový doklad . Ten můj kamarád , co tam s ním jezdím , má právě firmu a nakupuje tam roky . Pohyb plynu ve výměnných flaškách bez nájmu je v ČR snem , zkus to popsat . Není žádný rozdíl kupovat na Slovensku , či Polsku .
Podobně to dělají na př. Chobola, Rulík, Hasič servis, Vebo a další. Ti si nechávají v Polsku plnit.
Všichni máte samozřejmě pravdu v tom, že hodně podnikatelů si pořizuje plyny v Polsku, kde jsou výrazně levnější. Riziko nesou tyto firmy. Mám ale i jednu nepříjemnou zprostředkovanou zkušenost. Docela dobrý známý si vyměnil v Polsku argonovou láhev, potřeboval urychleně svařovat nějaké nerezové díly TIGem. Nechal si v jedné místní firmě nařezat nerezové díly tl. 1,5 mm na laseru, bohužel bez rezervy kusové i časové. Než přišel na to, že v lahvi není čistý Ar tak o nějaké díly přišel. Reklamaci obsahu lahve mu u polského "měniče" neuznali. Takže nová láhev, několik nových dílů a prošvihnutý termín dodání. Další svařence si u něj odebírající firma pro nespolehlivost neobjednala. Hodně menších firem totiž dnes vyrábí systémem just in time, takže jedou prakticky bez zásob a tedy bez rezerv.
Samozřejmě je záměna plynu v lahvi možná i u domácích dodavatelů, ale je tam předpoklad rychlého řešení. Je to tedy jen otázka podnikatelského záměru a přijatelného rizika.
Já vím , že se to nehodí , ale jako např.SIAD by ti dodal nové nerezové díly ? Měli bychom předsudky co nejdříve pochovat , nebo v této zemi zbydou jen holé předpisy .
Osobně podporuji nákup v zahraničí i když to má své úskalí, jak zde pěkně popsal jirkati. Ale říkám si, že třeba u toho plynu když se staně pravidlem jeho zahraniční nákup, tak se třeba prodejci v ČR pokusí změnit podmínky a ceny aby nepřicházeli o kšeft.
Dokonce se za současných podmínek a cen obchodníkům z Polska vyplatí vám plyn dovézt a odvézt si prázdnou flašku.
Věřím tomu, že pokud Silverwelding bude potřebovat plyn častěji, tak si ho rád zařadí na seznam nějaký z cestáků co vozí plyn z Polska a lehce se dohodnou na plnění jeho lahví, nebo že vyměněné lahve musejí mít životnost aspon XX let.
Dá se nějak jednoduše v terénu zjistit že v lahvi je ten správný plyn? Představoval bych si to tak, po nákupu u poláka fouknu plyn do detektoru a on mi potvrdí, že to je argon, CO2, směs ... Nebo nechám probublat kapalinou.
Editoval Charon (Včera 07:46:32)
Mně se to stalo tady; vyměnil jsem prázdnou argonovou dvacítku za plnou, ale blbě to svařovalo. Vyplácal jsem asi 20 atmosfér, než jsem se podíval na vrchlík a zjistil jsem, že mi omylem dali směs 18/82. Samozřejmě mi to vyměnili, 200 atm lahev směsi pak pravděpodobně prodali jako 150 atm, a já jsem měl trochu pocuchaný nervy, že jsem zapomněl svařovat .
Neznám v současnosti analyzátor běžných svařovacích plynů, dostupný pro "amatérské" použití. Profi analyzátory sice existují, ale technik od Linde mi tvrdil, že se ceny pohybují nad 20 000 Kč a ještě se musí občas kalibrovat. Neověřoval jsem to.
Ale časy se mění a třeba se někdo ozve, že něco takového používá.
Stránky: 1 2