SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 Včera 14:04:49

lupex
Člen

netusi niekto co je to za elektrodu?

dostal som ako "mozno sa ti to zide" a netusim co by to mohlo byt za elektrodu.
https://postimg.cc/4KJCQvvW

#2 Včera 14:33:56

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové

Re: netusi niekto co je to za elektrodu?

jedná se nerezovou elektrodu, myslím označení EB421.  Zapínala se do kleští uprostřed. Protože nerez má větší měrný odpor, se elektroda více zahřívá. Aby se nepřehřála vařilo se kousek z jednoho konce pak se otočila a tak dál.

TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

#3 Včera 14:34:17

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

Taky jsem jí měl kdysi.
Pokud to ovšem není omlácená rutilka ....

Editoval pafik1605 (Včera 14:35:38)

#4 Včera 16:28:25

lupex
Člen

Dakujem, páni. (neni omlacena :-) ) Takze mi je k nicomu.

Editoval lupex (Včera 16:28:54)

#5 Včera 16:37:58

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové

můžeš ji otlouct a budeš mít nerez. drát.

TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

#6 Včera 17:22:35

jirkati
Moderator
Místo: Liberec

Taky tady ještě pár těch nerezových elektrod s uchycením uprostřed mám. Nesvařuje se s nimi ani dnes špatně.
Kdyby kolega lupex nebyl tak daleko, tak bych jich pár vzal. Takhle je to mimo okruh působnosti sad .

#7 Dnes 10:20:59

bobobo
Člen

Nejsem papírovej , ale mi se s nimi svářelo španě , tak jsem je vyhodil . Já bych je nechtěl ani zadarmo .

#8 Dnes 18:09:29

jirkati
Moderator
Místo: Liberec

Bobobo, když jsem se před mnoha léty ještě živil prací rukou, tak jsem pracoval na montážích v energetice i chemickém průmyslu jako svářeč. Než jsem si jako asi jeden z úplně prvních v republice na montáži v chemické firmě v ošklivém západním Německu udělal jejich státní zkoušku na TIG na nerezové i černé oceli, tak se ty elektrody s upínáním za střed na nerezových materiálech u nás používaly běžně i na malých tloušťkách. Dokonce v Syrii v chemičce v Homsu se svařovala nerezová potrubí o rozměru 219 x 6 mm právě těmi elektrodami a bez úkosu a na RTG zkoušky. Takže dokonalé ovládnutí byla nutnost. Zajímavé pak bylo dodržovat předepsaný postup u tlakových potrubí s tl. až 18 mm. Tam si totiž předepsali J sváry s tím, že kořenová vrstva se svařovala TIGem, zbytek elektrodami. A musím říct, že argonem na formování kořene se tam rozhodně nešetřilo.

#9 Dnes 19:18:51

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

dokonalé ovládání, jasná věc s touto elektrodou, kterou lze uchytit uprostřed, se právě jemná práce dělá lépe než s 30cm tyčí.
Taky jsem je měl, až půjdu nakupovat mrknu se zda jsou ještě na trhu.

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla