SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Pokud jsou na každém sloupku samostatná vinutí, tak podle běžných výpočtů transformátorů (orientačně i podle průřezu jádra) spočítej výkon na každém sloupku zvlášť a vektorově ho sečti. Prakticky pro svařovací transformátor to pak bude
Σ Px x 0,8.
Výkon trojfázové soustavy je dán součtem výkonů jednotlivých fází: Činný výkon jedné fáze je určen vztahem P1 = UIcosφ. V trojfázové soustavě bude celkový činný výkon soustavy P = 3UIcosφ, kde U a I jsou fázové hodnoty napětí a proudu, úhel cosφ je fázový posun mezi napětím a proudem.
Elektrický výkon činný P = √3.Us . I .cosφ = 3 . Uf . I . cosφ [W;V,A]
Elektrický výkon jalový Q = √3.Us . I . sinφ = 3. Uf . I . sinφ
Elektrický výkon zdánlivý S=√3.Us . I = 3. Uf . I [VA;V,A]
Nejspíš to máš z nabíječky elektrovozíků . Mívaly kolem 5kW , tlumivku , která byla elektricky za ním a mechanicky spojená s trafem , používám nyní jako "velkou" tlumivku za usměrňovačem . Mám tady COčko 300A odbočku a trafo je tam tak 2/3nové
Neviem z čoho to trafo je,sekundár dáva 42v,prúd som nemeral,len je v dosť zlom stave,bude ho treba previnut,potreboval by som vypočítať celkový výkon
Vyplatí se to přemotávat ? A celé stavět a ladit ? Přepínač atd...
Mám tu Cloos GLC 356 vodník odbočku a nikdo to nechce
Pulzni Merkle - všem je to drahý .. nejlip dovízt pod nos a zadarmo .
Trafo z Cloose 500A tu mám ale nemá odbočky.
Výkon je daný průřezem sloupku . http://ok1ike.c-a-v.com/soubory/trafo_vypoc.htm
Pak už jde o dráty.
Mám 120A cočko ,trocha upravim kryty tak pôjde tam