SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Takovíto bezmozci jsou touto korupční pětikolkou vítáni . Těmhle lidem nahoře dávno nevěřím ani fň . Jaksi nikde není vyčísleno , jaké jsou náklady na zdravotnictví a školství pro VŠECHNY placené . A hlavně mne se r o u takovíhle koko ti , co neuvedou , že abych měl i mizerný důchod , jsem si platil 48 let zdravotní pojištění .
Famater napsal(a):
Radime, mě vždycky popudí uvádění výdajů na důchody bez uvedení příjmu z t.zv. důchodového pojištění. Není to tak dlouho, kdy bylo saldo důchodového pojištění kladné a stát přbytky pasivně utratil. Teď, aby to vypadalo hrozivě je uváděn celkový výdaj jakoby příjem z t.v. důchodového pojištění nexistoval. Přitom ve skutečnosti stát na důchodce "doplácí" jen částkou, která je menší než příspěvek t.zv. "solárním baronům".
Saldo důchodového pojištění bylo kladné až do doby, kdy jakýsi Klaus sebral těch 300 miliard, které tam přebývaly, a "investoval" je do rozvoje průmyslu (údajně). A nikdy nikdo už je nevrátil zpátky.
Famater napsal(a):
Radime, mě vždycky popudí uvádění výdajů na důchody bez uvedení příjmu z t.zv. důchodového pojištění. Není to tak dlouho, kdy bylo saldo důchodového pojištění kladné a stát přbytky pasivně utratil. Teď, aby to vypadalo hrozivě je uváděn celkový výdaj jakoby příjem z t.v. důchodového pojištění nexistoval. Přitom ve skutečnosti stát na důchodce "doplácí" jen částkou, která je menší než příspěvek t.zv. "solárním baronům".
Důchodové takzvané pojištění neboli takzvané sociální odvody je jen jedna z daní. Pojištění by to bylo, kdyby jeho výplata byla vázána na nějakou pojistnou událost. Takhle je to důchodová daň, která se okamžitě, jak se vybere, zase spotřebuje na výplaty důchodů.
Editoval Radim (17-07-2025 12:30:26)
Radime, kde jste vzal že se na Ukrajinu poslalo 3 miliardy? Sám Fialenko s tou jeho ulhanou partičkou přiznali kolem 200 miliard a to je jen o čem se ví. Kolik už tam poslali lidé zvlášť jak se na začátku dělali různé akce jak materiální tak finanční, to nikdo neví. Teď se budou kupovat zbytečně F-35. Dalších nejméně 200 miliard. Takže?
Zahajskej: Vy pracujete na hpp nebo na IČO? Určitě nejste z Moravskoslezského kraje.
Bohužel s čísly se dá kouzlit tak aby to vypadalo jak vláda potřebuje. S čim ale kouzlit nedokážou je reálný stav. Jak klesá hodnota peněz, jak rostou výdaje, zda si lidé dokáží pořídit bydlení, kolik stály dřív léky a kolik stojí teď (nejen že se zdražují ale i přesouvají z hrazených pojištovnou do nehrazených), cena za energie, zda se zkracuje věk na odchod do důchodu....
Já nepotřebuji aby nás bylo uměle víc tak že se bude tvrdit jak jsou pro nás výhodní cizinci. Ne, v globálu nejsou. Raději ať si naše mladá generace může pořídit víc dětí, když chcete větší populaci. Ale už ted není kde bydlet, doprava je zahlcená, ...
A podporovat válku je přínosný jen pro pár lidí, většina ale tratí.
Nepodporujeme válku, podporujeme odtržení Ukrajiny od Ruska a její připojení k EU. Ä tím podporujeme, že (pokud Evropa nekrachne na zelené šílenství) bude tak za 10 - 30 let v jednotném ekonomickém prostoru další země, kde budou levně vznikat kvalitní komponenty.
Na tom je přece založená EU, že se k EU co 20 let přidá nějaká chudá země s levnou pracovní silou, kde budou robotárny. Jako my jsme před 20 lety makali na rozvoj třeba Německa, dnes na rozvoj Německa a částečně už nás maká Bulharsko a Rumunsko a za 20 let bude na nás makat Ukrajina a možná Moldavsko.
Jak historie ukazuje, tak tohle dlouhodobě nikdy nefungovalo, tak proč by to mělo fungovat teď? Stačí nedávná historie. Zbrojení před 2 světovou Německu v ekonomické oblasti nebývale pomohlo, vytvořené nebezpečí sjednotilo masy a nasměrovalo tam kam politik chtěl. A ani ten třetí co se nejdřív smál, královsky vydělával na válečných dodávkách a pak znovu na obnově rozbitého, z hlediska obyvatel na tom nebyl dobře. Mimochodem, i on do té války nakonec spadnul.
Kvalitní komponenty z Bulharska, Rumunska a pak Ukrajiny. To i ta čína z Indie je kvalitnější.
Spíš za tím vidím příležitost, kde jsou problémy tam je příležitost. Válka na Ukrajině je velký problém a ty dravější příležitost využívají. At je to nezištná (ale dobře zaplacená pomoc pro některý) pomoc válčícím stranám (pomáháme oběma) , tak PR (public relation) k prosazení či udržení nepopulárních či škodících věcí.
Jak s chutí říkám, aby byla příležitost, tak se musí lod rozhoupat aby začala nabírat vodu.
Charon: Před 30 lety to byla levná Itálie, před 20 lety jsme byli na řadě my, dnes je to Rumunsko s Bulharsko. A příští desetiletí to musí být někdo další, má li se EU, osvobozená od zeleného škrcení ekonomiky, dále rozvíjet podobným tempem jako dříve a dál podobně rychle bohatnout. Na tom je přece založena ta prosperita firem původně ze západní Evropy, poskládat své výrobky z levných komponent, které jsou současně kvalitní, protože díky jednotnému ekonomickému prostoru, podobnému zaměření lidí na průmyslovou výrobu a blízkosti těch zemí k Západní Evropě můžou do puntíku přesně kontrolovat, co se v těch robotárnách vyrábí. Na rozdíl od Číny, kde to v první etapě vyráběli polovzdělani pastevci a v druhé etapě jejich potomci, obojí nepolíbení nějakým řemeslným vzděláním.
Kde se vzalo třeba německé bohatství, které Němci nabyli za posledních 20 let? Takovou polovinu z něho jsme jin doslova vyrobili my, na levných komponentech, ze kterých v Německu poskládali hotové německé produkty. A nalepili na to cedulku "Made in Germany" a prodali komplet celé za lukrativní německou cenu.
Dnes máme mzdy a podobné náklady už blízké německým a pokud jsme těch 10 - 20 let neprošustrovali, už i v ČR , Poláci, Slováci atd bychom měli mít své firmy, co by bohatly z toho, že by z Rumunska a Bulharska dovážely levné komponenty a ty prodávaly ve svých produktech za výrazně vyšší ceny. A měli bychom svým ekonomickým vzestupem těžit z těch minulých 10 - 20 let. A za 10 let už bude mít i Rumunsko a Bulharsko vyšší mzdy a vyšší náklady na výrobu a bude třeba v EU mít další zemi s levnou pracovní silou na výrobu těch levných komponent.
Ukrajina je na toto další kandidát. A oni to sami chtějí, protože i jako levná EU robotárna se budou mít mnohem lépe než ekonomicky a lidsky upadat pod Ruskem.
Editoval Radim (Včera 08:20:46)
Jedné veci nerozumím. Zhruba pred 120 lety, pri vzniku samostatného Československa nás bylo, Čechů, zhruba 10 milionů. Všichni bydleli. Nyní po 120 letech usilovného stavení, kdy už zhruba každé dva kilometry narazíte na vesnici a mesto, je nás opet zhruba 10 milionů a nemáme kde bydlet. Kde se stala chyba?
Si děláš p r del ???????? Dřív v jedné ratejně bydlely i 3 generace . Od převratu se postavilo míň než zbořilo . To bys musel povolat dr.Husáka , aby se stavělo .
A zase Radimovy ko kotiny . Absolutně slepej . Všechny přirozený firmy se rozm r daly a tak tři nástupníci mají 3x vedení , a zisk je třeba zvyšovat rok co rok . Asi žije na Čukotce .
Proč by v jedné ratejne nemohly bydlet opet i 3 generace? Proč bydlí v jednom velkém dome pouze jeden človék a mladí jsou na podnájmu? Tomu nerozumím.
Bobo, to jo, to by se pak ale musel kdo chce bydlet stěhovat na Slovensko. Zdenále, protože si lidé pamatují, jaké to bylo pronajmout byt. A jak nájemníka vystěhovat, když budeš byt potřebovat pro sebe, nebo jsou s nájemníkem problémy. Prožíval jsem to 3x. Už nájemníka nikdy.
Radim napsal(a):
Nepodporujeme válku, podporujeme odtržení Ukrajiny od Ruska a její připojení k EU. Ä tím podporujeme, že (pokud Evropa nekrachne na zelené šílenství) bude tak za 10 - 30 let v jednotném ekonomickém prostoru další země, kde budou levně vznikat kvalitní komponenty.
Na tom je přece založená EU, že se k EU co 20 let přidá nějaká chudá země s levnou pracovní silou, kde budou robotárny. Jako my jsme před 20 lety makali na rozvoj třeba Německa, dnes na rozvoj Německa a částečně už nás maká Bulharsko a Rumunsko a za 20 let bude na nás makat Ukrajina a možná Moldavsko.
Problém bohužel je, že Ukrajinci mají mentálně blíž k Rusku, než k nám. Takže si do Evropy vlastně taháme rusáky
Bobo má tentokrát v podstatě pravdu.
Navíc kvalita bydlení obrovsky stoupla. Dneska by nezaměstnaný na dávkách měl problém bydlet v bytě, kde před sto lety bydlel někdo ze střední třídy. Protože by ten byt byl nevyhovující, malý, tmavý, málo vybavený se špatnou koupelnou a v zimě by mu tam byla zima. A ti chudí běžně bydleli v boudách sbitých z trouchnivějících prken, kde jim v zimě mrzlo a v podobných stavbách stlučených z toho, co se sehnalo zdarma nebo velmi levně ze zbytků. Dneska je mnohem lepší a přepychovější kurník pro slepice nebo bouda pro psa. A nebylo výjimkou, že tehdy se v jedné posteli střídali třeba dva, podle toho, jakou zrovna měli směnu, jeden makal v práci a druhý v posteli spal. Plus navíc to soužítí víc generací, kdy v jedné místnosti, maximálně s nějakou komorou, dožíval s rodinou i jejich starý otec nebo matka a s nimi děti a v té místnosti se dělalo všechno. Bydlelo, vařilo, jedlo, spalo i dělaly děti.
jaké byly běžné pavlačové byty třeba v Praze? Z pavlače šla úzká nudle dozadu a to byl jeden byt, rozdělený na dvě místnosti. Přední byl "obývák", tam se žilo, třeba dělalo řemeslo, vařilo na nějakém vařiči, jedlo, vzadu se spalo. Mylo se ve vodě, co se donesla zvenku v lavoru, na patro pavlače jeden hajzlík a jeden kohoutek s vodou.
Dneska, pokud ty domy přežily, tak místo pavlačí jsou schodiště, tři tehdejší byty, kdy bydlely nejméně tři rodiny plus nějací nájemníci je dnes jeden byt, kde bydlí jedna jednogenerační rodina. Nebo dokonce single.
pafik1605 napsal(a):
Problém bohužel je, že Ukrajinci mají mentálně blíž k Rusku, než k nám. Takže si do Evropy vlastně taháme rusáky
Řekl bych, že my jsme byli před 100 - 150 lety mentálně blíž k dnešním russákům než jsou dnešní Ukrajinci.
Navíc kteří Ukrajinci? Západoukrajinci, kde bylo dříve R-U, případně kde měli blízko k Polsku se po první světové dost emancipovali a vytvořili základy ukrajinské kultury silně se vymezili proti Rusku . Taky Oděsský region je proti Russku dost vymezený. Východoukrajinci naopak mají k Rusku blízko.
Ale všichni dohromady nově po napadení Russkem buď coby nějaká menšina k Russákům +- otevřeně přešli nebo většina se proti nim naopak tvrdě vymezili. Ukrajina, co tu válku přežije, už bude tvrdě protirusská a Ukrajinci se budou snažit mít s Rusy co nejméně společného. A to i přesto, že plno dnešních Ukrajinců má část svých rodin v Rusku.
Jak problém ? žádná UA nikda neexixtovala , byl a je to jeden národ . Jenom svině oligarchové si obyvatelstvo rozdělili a začli je tvrdě vysávat . Na začátku dělení bylo území UA na stejném hospodářském staru jako Polsko . Jenomže tam nic nedali , jen kradli , to bylo A .
B: je hrozný , že i starší , kteří měli dějepis , dělají , že si nepamatují Konečné řešení české otázky . Je to stále černé na bílém . Němci byli připraveni nás , ČECHY jako národ vymazat z Evropy . Když nás tady Hitler vraždil , tak byl celý západ , který nás prodal , v řiti . Slavná francouzská armáda zmizela za 5!!! dní . A polovina Francie oficiálně sloužila Německu . Konec války našemu národu bez dalších keců vybojovala hlavně Rudá armáda s pomocí části Rumunů . Na našem území jich za naši svobodu padlo pře 150.000 !!!!! Nebýt jich , už naši rodiče by nežili . Po skončení války měli jasnou zkušenost , k čemu jsou nám oligarchové ze západu . Tak ve svobodných volbách zvolili stranu , která jim přinesla život . A z rozvité průmyslové země , která žila i s 180000 armádou a 5000 tanky a statisíci nových bytů hospodařila beze ztrát , mají naši mladí do budoucnosti rozkradený a superzadlužený stát , jehož zbytky ta dnešní sběř ve strakovce i na hradě likviduje .
Ty bobobo asi žiješ v nějakém jiném státu. Tvoje rodina, nebo ty trpíte chudobou, nemáte kde bydlet, co jíst, dřete zadarmo od rána do večera, nepobíráš důchod, nemáš co na sebe? Já žiju v Brně a jsem naprosto spokojený. Bydlím, v paneláku, beru důchod, děti jsou zaopatřené - vydělávají víc než já, pečují o mě doktoři zdarma a nikdy jsem se neměl tak dobře jako nyní. Třicet let jsem žil za komančů a tak mohu porovnávat s dalšími třiceti pěti lety současného režimu. Ten socializmus byl ukrutná bída a nesvoboda. Neschopní donášeli na schopné a tím si budovali karieru atd, atd. Už bych to nerad zažíval. Za svou chudobu si můžeš sám. Vláda s tím nemá co dělat. Najdi si nějakou brigádu, případě lehčí práci, budeš mezi lidmi, něco si vyděláš a hned se ti zvedne nálada.
Jo asi ty máš vymletou paměť-selektivní . Já jsem žádné donašeče nepotkal , jsou to jen bajky na zvrácenou mysl . Naco donašeči , bylo zde 1 milion soudruhů , z vlastní vůle !!!!! To bylo 10% obyvatelstva . Sám jsem byl vždy dělník a na bolševika jsme běžně denně nadávali v hospodě na bolševika . Nikdy se nic nestalo . U voleb jsem si vymyslel zástupce , do FS , SL , SN atd . Šel jsem v klidu za tu oslavovanou plentu . V pondělí jsem se šel kouknout na vývěsku na MNV a sousedi tam viseli , zpětně se jim omlouvám . Skoro všici herci , včetně toho ho vada Svěráka to bolševikovi podepsalo , bez nátlaku . Jak říkal brojler na schůzi , soudružka Zagorová má víc než milion a stále si stěžuje , to bylo tenkrát na 4 baráky . Tak byli reálně téměř všichni potlačováni . Ano v tom jsem žil a dávám o tom svědectví . Vem můj předchozí příspěvěk a bod po bodu ho vyvrať . Právěže tobě se vede dobře a tak jsi se naučil pro svou obranu užívat takové nesmysly co jsi naklapal .
Nedá mi to, musím reagovať. Mne osobne sa nezdá, že by za minulého režimu v tých 80 rokoch bola až taká nesloboda a bieda. Moji rodičia za 4 roky si našetrili na starý dom, za bezúročnú pôžičku ho s pomocou celej rodiny opravili (došla pomôcť rodina i susedia), po skončení pracovnej doby nikto nemyslel na prácu (zamestnanie), ľudia sa stretávali, zabávali. Každý jeden rok, som bol dva krát v pionierskom tábore, na zájazdoch, navštevoval som modelársky, strelecký krúžok, napriek tomu, že som bol z robotníckej rodiny, biedou sme netrpeli. V nedeľu sa klepali rezne a vikendy sa trávili v lese v trampskej osade...
A dnes? Zo zamestnania chodia ľudia vystresovaní pomaly v noci, robotu si nosia aj domov, dom splácajú 20 rokov, nikto nemá čas, rodina sa nestretáva, za krúžky pre dieťa platia 200 eur mesačne, za tábor 300 eur, na všetko treba milión povolení, potvrdení, razítok, keď si otvorite hubu, buď letíte z práce, alebo k vám nabehnú kontroly a inšpekcie. Mladšie ročníky do dôchodku v 65 rokoch života. Keď cez prechod prejdete a nepustíte vozidlo s mladým chlapikom s ua značkou, tak máva rukami a naznačuje, že vás podreže...
Síce človek ma doma tri obrie farebné tv, milión programov, dva milióny filmov, počítače, tablety, telefóny, plnú chladničku tovaru z celého sveta, na dvore autá, ktorým netecie olej, netreba robiť generálku motora každé tri roky, a každých 5 rokov nové podbehy, kotol kúri sám, z miestností na uhlie a drevo je práčovňa, avšak ľudia majú strach, že prídu o zamestnanie, všetko na hypotéky, pôžičky, úvery, nemožno si povedať názor, bez toho, aby ste nemali problémy, a za hlúpy vtip o menšine vám hrozí trestné stíhanie.
Nuž, keď vidím kam smeruje eu, tak som si istý, že dobre už bolo. A mám obavu, že moje deti, vnúčatá sa budú mať oveľa horšie ako ja....
Editoval jarinox (Dnes 07:42:53)