SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 04-01-2026 18:06:18

Maly
Člen

Držák (vozíček) na miniatogen?

Přes vánoce jsme složil další mini atogenek PB + O2, na kyslik mám klasickou medicinální 2l lahev Kyslik přepouštím z  40l lahve.

Aby to bylo "stylové" tak Pb přelívám do nějaké staré tlakové láhve,která  bylo na vzduch 150baru, také Vitkovce průměr 82mm.

Ted přemýšlím o nějakém vhodném a "stylovém" držáku nebo mini vozíčku, nevím hledám inspiraci,nebyt toho ,ze Pb musí stat, aby do redukčáku netekla kapalina asi bych to neřešil, ale když už tak hledám nějakou inspiraci.

Nezahledli jste něco co by stálo za zkopírování?

Děkuji

#2 Včera 08:52:31

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

Re: Držák (vozíček) na miniatogen?

RVHP taška na kolečkách. (Ráno Vyjedu, H.vno Přivezu) běžná v dobách minulých a dnes převážně důchodci na letákových akcích.
Zajímalo by mě k čemu takový autogenek má sloužit?

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#3 Včera 13:11:36

Maly
Člen

bourač napsal(a):

Zajímalo by mě k čemu takový autogenek má sloužit?

Příklad posledního použití wolframovy drát 0,02 mm (není to překlep) pájen střibrem do 0,3mm diry v 1mm silném drátu z 316 ocele. ale když jsem k tomu místo micro hořáku připojil klasicky tak jsem tim mosazí pajel prasklý výfukový svod na multikárovem dvoválcovém motoru z NDR. V prvním případě to ničim jiným neudělám a v druhém případě by bylo stěhování velkého autogenu logicticky neřešitilné. Motor sloužil jako el. agregát na dosti odlehlém místě.
Primárně to mám na tvrdé pájení malých věcí, ale už jsem i opravoval nějaké zlaté věci.
Pro zajímaost velikost plamene s zakladní sadou trysek
číslo 2 hoří jen s vodikem nebo acetylenem
číslo 3 má cca 350W
číslo 7 je ale už 2,7kW

https://i.ibb.co/Ldddq3QP/Hrak.jpg

RVHP taška asi neprojde, pokud nenajdu nějakou lepší inspiraci tak asi svařim něco jako toto

https://i.ibb.co/fgXvHWq/holder.jpg

#4 Včera 14:50:06

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

Tak si udělej miniaturní vozejk jako pro dospělej autogen, ne? Všechno stejný, ale malý smile.

#5 Včera 17:33:09

varok
Člen
Místo: Havířov

A co zkusit překopat nějaký Rudlík? Už jsem někde viděl i se sklápěcí tou rukojetí, takže to je i skladné.

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#6 Dnes 07:49:16

bobobo
Člen

Trubku na přepuštění kyslíku jsi kupoval či robil ? jeden čas tady po tom byla sháňka .

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla