SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdarec chlapi mám dotaz. Mám GAMU 1550 svařoval jsem svářečkou napájenou z centrály udělal jsem 2 hefty a ze svářečky ze předu se zajiskřilo a zakouřilo a přestala uplně jet. Chystám se jí rozdělat a mrknout se co tam zhořelo. Vypadá to ,že naycentrály asi bylo nějaký chvilkový přepětí,ale nejsem si jistý. Muže někdo poradit co by s tím mohlo být?
Zdar MIRO máš vnitřní schéma dané svářečky nebo kde bych je mohl najít?
Schemu nema skoro nik , pozri vystupne diody ci nie su skrate . Hlavne primarnej casti diodovy mostik a 2x2 igbt ktore asi budu skrate . Varistor tam ani nehladaj , nemontuju sa . Napis co si nameral , opravime ju takto cez net .
Gamy jsou velmi dobře opravitelné i bez schématu.
mike , uz si tu gamu opravil ?
Ahoj hlavní moderátore . Nešlo by omezit některé dodavatele , kteří dodávají něco stejně nesmyslného k minulým tematům .
No osobně bych neviděl u některých témat jako nějaký problém, že se někdo po roce navěsí s něčím k věci, ale je kaft, že to není případ jedince kterého se to týká . To už by se rovnou mohly starší témata zamykat, ale pak budou vznikat duplicitní vlákna. Berte to jen jako osobní názor (může se smazat, nebo ho smažu po čase sám, píšu to jen jako bezprostřední reakci na boboboba). Oživování starých témat, nepovažuji za nic špatného. Samozřejmě je v každém případě dobré se podívat na datum posledního příspěvku a zvážit jestli něco psát je opravdu vhodné a k věci, tedy že se jedná o "informaci budoucím pokolením", nebo jen příspěvek do rozbouřené diskuse nad konrétní věcí ale s křížkem po funuse...
Editoval Pruduch (10-12-2010 14:28:34)
Zdravím chlapy,vím,že tenhle příspěvek je trošku staršího data. Gama je opravená,po ohledání,zjištěno,že to schytaly kondíky. Vyměněny kus za kus a Gama valí dál.