SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, chcem sa spytat ci uz ste niekto neriesil takyto problem: mam mig/mag od iskravaru, typ 150 a v poslednom case sa mi zacalo stavat za pokial zvaram napr. na 3tom stupni mi po case zacne masina hucat (ako ked strpaju plechy) a ked po nej buchnem tak to prestane... ked huci a nemam stlaceny gombik na horaku tak je drot stale pod napatim (skusal som ho pocas toho hucania opret o kostru a drot sa odpalil), inak ked nemam stlaceny gombik a masina funguje ako ma tak drot pod napatim nie je... v com by mohol byt problem? trafo, tlmivka, elektronika?... dik za odpoved.
780622 napsal(a):
Zdravim, chcem sa spytat ci uz ste niekto neriesil takyto problem: mam mig/mag od iskravaru, typ 150 a v poslednom case sa mi zacalo stavat za pokial zvaram napr. na 3tom stupni mi po case zacne masina hucat (ako ked strpaju plechy) a ked po nej buchnem tak to prestane... ked huci a nemam stlaceny gombik na horaku tak je drot stale pod napatim (skusal som ho pocas toho hucania opret o kostru a drot sa odpalil), inak ked nemam stlaceny gombik a masina funguje ako ma tak drot pod napatim nie je... v com by mohol byt problem? trafo, tlmivka, elektronika?... dik za odpoved.
nevim jak iskravar mig 150 jestli ma spinací rele trafa nebo stykač? chtelo byto skontrolovat jestli nezustali nekde slepene kontakty a že se skřín svařečky rozvibruje muže byt nekde neco volne na plechařine..
Začal bych výměnou relé. Myslím si, že občas zůstane přilepené a trafo je pak trvale pod proudem. Tím, že do toho buchneš, tak se relé pustí a pak vše chvíli funguje, jak má.
Vypadá to na relé, můžeš to stávající odkrytovat a zkontrolovat, doporučuju osadit Finder typ 40.61
Dobrý den,
moc pěkný EINHEL a nebo bych jí dal název LEHNIE to je příznačnější. Nechci se nijak dotknout majitelů, ale LEHNIE je výstižný název.
S pozdravem Zdeště
Ano, jsou to vesměs okopírované einhely a při dobrém seřízení fungují, relé se kvůli úspoře osazují z výroby 8A čína, takže vydrží 2A = 2 svarhodiny na malý proud
Problém s těmi relé je ten, že udávaná hodnota proudu je maximální, v sepnutém stavu pro resistivní zátěž.
Pro induktivní nebo kapacitní zátěž je potřeba brát hodnotu tak 5x vyšší, zvlášť pokud se má rozepínat ne v nule.
Ohledně toho Einhella - i to je pouze překupník, v dobách, kdy Einhell za něco stál, je vyráběl Telwin. Takže kopie - kopie - kopie ... Naštěstí to nefunguje tak, jako kdysi u magnetofonových pásků, že kopie kopie byla horší, než kopie :-)
780622 napsal(a):
Dobý den,
jak dopadlo řešení LEHNIE. Napište?
S pozdravem Zdeště
zdeště napsal(a):
780622 napsal(a):
Dobý den,
jak dopadlo řešení LEHNIE. Napište?
S pozdravem Zdeště
dnes vymontujem dosku s elektronikou a vycinujem to rele a zajtra nahodim nove.... zajtra napisem ci to bolo rele
zatial vsetko funguje po vymene cinskeho rele za rele FINGER. uvidime casom... dik pani za pomoc.