SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny lidičky,potřebovyl bych poradit,chci si koupit cočko a nevím jaké,budu to mít na takové to domácí svařováni běžných věcí na baráku,a nechci za to utratit majlant,chtěl jsem einhell 190 ale moc to lidi nechválí takže jsem na váškách.muže mi někdo prosí poradit?předem a moc děkuji za jakoukoli odpověd.Juráček
Já taky Einhel nesnáším, ale každý má na to jiný názor. Dobré jsou třeba svářečky od Omicronu, ale ty stojí okolo 15 000,- kč ty nejlevnější. Třeba OMI 165. Z těch nejlevnějších nevím, já mám svářečku od telwinu a jsem spokojený. Je to ale můj osobní názor. Více vám poradí asi lidé, co se svářečkami zabývají profesionálně.
djjuracek napsal(a):
Zdravím všechny lidičky,potřebovyl bych poradit,chci si koupit cočko a nevím jaké,budu to mít na takové to domácí svařováni běžných věcí na baráku,a nechci za to utratit majlant,chtěl jsem einhell 190 ale moc to lidi nechválí takže jsem na váškách.muže mi někdo prosí poradit?předem a moc děkuji za jakoukoli odpověd.Juráček
zváranie bežných vecí v preklade znamená kúpiť si na to zváračku (zabudnúť na lacné šroty, lebo tie prinášajú akurát problémy, tj nezvárajú , ale iba "gŕcajú" niečo ako zvar), odporúčam ísť do multifunkčného invertora napr. MIG-MAG/MMA, popr. kombinácia s TIG (pre zváranie s CO2 min. 160A/60% zaťažovateľ)
velder mpresne tak. pozri si niečo od formica 169 alebo 180 su to spolahlivé stroje.
ak si pozriem čo sme vlastne ponúkli cenovo djjuracekovi tak to vyzerá nasladovne: On chcel lacne dačo napr. Einhel 6000-10000kc
Varok navrhol OMI 15000kc
Welder MIG/MAG MMA 30 000 kc
amater to 15000-20000kc
A ja si myslím že sme mu nijako nepomohli, to občasné zváranie okolo baráku znamená ako u mňa 3 krát za rok, ale poznám kamošov čo zvárajú 50 krát za rok, a maju einhela, tým nechcem povedat ze einhel je dobrý, ale poradit ti, že si poobzeraj okolo svojho bydliska ,kto čo ponuka, aby si mal blízko servis v prípade núdze. Potom nám sem hod linky a určite ti tu radi poradíme.A samozerejme sa poobzeraj na svarfore tiež.
arno napsal(a):
ak si pozriem čo sme vlastne ponúkli cenovo djjuracekovi tak to vyzerá nasladovne: On chcel lacne dačo napr. Einhel 6000-10000kc
Varok navrhol OMI 15000kc
Welder MIG/MAG MMA 30 000 kc
amater to 15000-20000kc
A ja si myslím že sme mu nijako nepomohli, to občasné zváranie okolo baráku znamená ako u mňa 3 krát za rok, ale poznám kamošov čo zvárajú 50 krát za rok, a maju einhela, tým nechcem povedat ze einhel je dobrý, ale poradit ti, že si poobzeraj okolo svojho bydliska ,kto čo ponuka, aby si mal blízko servis v prípade núdze. Potom nám sem hod linky a určite ti tu radi poradíme.A samozerejme sa poobzeraj na svarfore tiež.
pokiaľ to má na použitie tak tri krát za rok odporúčam nič nekupovať a vždy si niekoho na zváranie zavolať, alebo mu to zaniesť zvariť, je to lacnejšie a hlavne to šetrí čas oproti použitiu tzv. "zváračky", pod pojmom občasné zváranie okolo baráku ja rozumiem vedieť si vyrobiť/opraviť zváraním všetky veci z ocele (väčšinou je toho hlavne na dedine okolo baráku dosť) a aj keď to budem robiť dajme tomu len raz za rok vo väčšom rozsahu,tak sa na to oplatí oplatí kúpiť (požičať) kvalitná zváračka predíde sa tak sklamaniu a nervom pri "zváraní", ak treba len zavariť nejakú drobnosť je lepšie sa obrátiť na niekoho kto disponuje potrebným vybavením
amater to napsal(a):
velder mpresne tak. pozri si niečo od formica 169 alebo 180 su to spolahlivé stroje.
ak sa má zmestiť do cca 15 000 tak by som sa poobzeral na webe v inzerátoch po staršom stroji (klasika meď s odbočkami) na tri fázy od tejto firmy (osobná skúsenosť, zvára to dobre,jednoduchá údržba,menej háklivé na prach),myslím,že ak sa nebude veľmi s kúpou ponáhľať a bude si dávať inzeráty a zároveň aj sledovať ponuky v inzerátoch , tak zoženie, podmienka je len jedna , mať veľmi veľa volného času na pravidelné denné prehľadávanie inzerátov, ale ako sa hovorí čas sú peniaze a niekedy sa oplatí investovať a investícia mi vráti (ušetrí) čas
Pokud někdo svaří neco kolem baraku 3x do roka tak mu nato stačí stroj na elektrodu nejake to trafo+ usmernovač jeto bezudržbové elektrody pokud jsou nekde v suchu tak vydrží mnoho let zato drat do ceočka by se měl dobře schovat v suchu a ješte ve stabilnich podminkach pokud se necha ve svařečce tak za nejaky čas začne korodovat.. asi tak.
Záleží co všechno chce svařovat. Jestli i tenké plechy např. 1mm, tak s trafosvářečkou si moc nepomůže. Ale pokud třeba nějaký plot z trubek, nebo jacklů, nějaké vrata, apod., kde nejde materiál pod asi 1,5mm tloušťky, tak by ho vyšel levněji i dokonce invertor. Pro začátečníky lepší, kvůli zapalování oblouku apod. I za nějakou slušnou mašinku dá okolo 5000,- kč, což je třetina z COčka. Ale záleží na něm.
skusil by som ALF-IN mal so s nou velmi dobre skusenosti
Pokial potrebujes zvaracku okolo domu tak tiez odporucam invertor s cenou vojdes okolo 5-6 tisic. Pri trosku praxe sa daju zvarat aj nejake plechy samozrejme nemyslim opravu plechariny na aute. Je to prenosne s CO okolo domu vo vetre uz vela nenazvaras a tahat to niekam v zime na zahradu tiez nie je sranda. Myslim si ,ze 90 % prace zvladnes invertorom. Ked uz predsa chces to CO tak urcite nieco overene na inzerat,ale pocitaj ,ze to vyuzijes menej ako invertor.
pkud chce nejake co2 tak takove to male bez plynu stim se da venku i zavetru svařet.. neco takoveho:http://aukro.cz/item1387909014_svarecka_co_pro_svarovani_trubickovim_dratem.html ale jabych takovy stroj nebral... na nejake to lepeni stačí.. na plechy
Editoval alll (02-01-2011 15:11:55)
Sice jsem se na to aukro nedíval, co je to za mašinku, ale ten trubičkový drát osobně nesnáším. Jednu z těch nejjednodušších svářeček má strejda a hnus.
Dobý deň, chcem poprosiť o radu pri kúpe co2 a to BILLIK 250 A. Nikto o nej nepíše a zdá sa, že by mohla byť ok, veď pochádza z tej istej fabriky ako FOR-MIG. Ďakujem
formig a bilik nemožeš porovnavat
Nechci zakládat nové vlákno, ale již delší dobu se dívám po CO svářečce, 220V, víc nemám. Teď jsem zahlédl Gamastar 170, co na to říkáte? Máte s ní někdo zkušenost? Potřeboval bych něco podobného i kvůli mobilitě, asi bych si sehnal i flašu na 2kg CO2. Nesvařuji žádné koleje, spíš materiál do 5mm, sem tam plech a občas traverzu. Mám zatím Gamu 1550 na elektrody, ale s těma plechama je potíž.
jirkalesik napsal(a):
Nechci zakládat nové vlákno, ale již delší dobu se dívám po CO svářečce, 220V, víc nemám. Teď jsem zahlédl Gamastar 170, co na to říkáte? Máte s ní někdo zkušenost? Potřeboval bych něco podobného i kvůli mobilitě, asi bych si sehnal i flašu na 2kg CO2. Nesvařuji žádné koleje, spíš materiál do 5mm, sem tam plech a občas traverzu. Mám zatím Gamu 1550 na elektrody, ale s těma plechama je potíž.
Tak zkuste Jasic160 MIG http://www.rulik.cz/index.php?akce=sort … ASIC160MIG , řekl bych, že dobrá volba.
Měl jsem možnost vyzkoušet Jasica 160 a jede pěkně.Pro mou potřebu je však invertorový zdroj nevhodný.Musel bych ho neustále schovávat před všudypřítomným železným prachem z pásové a úhlové brusky,takže až nainstaluju výkonej průmyslovej odsavač.Do té doby si asi ale koupím klasickou odbočku(u stávající musím při výraznější změně parametrů shodit kryt a ladit Trimry a to je jednomužně celkem zdlouhavé)
Kluci, dík, ale spíš jsem měl na mysli Gamastar, bydlím 40 km od Třebíče. Na druhou stranu i tento stroj vypadá lákavě.