SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 20-02-2012 15:54:38

Martinkooo
Člen
Registrovaný: 20-02-2012
Příspěvky: 1

Zvárací transformátor 230V/50Hz s reguláciu prúdu do 80A

Dobrý deň, zdravím všetkých.
Mám taký problém a verím, že na Vašom fóre nájdem odbornú pomoc od skúsenejších elektrotechnikov ako som ja.
Ide o to, že som sa rozhodol, že si dorobím maturitu formou nadstavbového 2-ročného štúdia na elektrotechnickej škole keďže v minulosti som už študoval spotrebnú elektroniku na strednej škole no tú som absolvoval iba s výučným listom.
Už som v druhom ročníku a maturity sa blížia svetelnou rýchlosťou, takže sa mám dosť čo učiť na slovenčinu a odborné predmety a okrem toho, ako som už spomínal vyššie, študoval som elektroniku, nie elektrotechniku a ako stredoškolskú odbornú činnosť (SOČ) som dostal vyrobiť zvárací transformátor 230V/50Hz s reguláciu prúdu rozptylovým magnetickým tokom pre prúd do 80A .
Ja ako bývalí elektroník toho moc o trafákoch neviem, nikdy som sa im moc nevenoval pretože nebola potreba a na strednej sme stále iba opravovali TV, rádia, mikrovlnky a pod, čiže ak bolo niečo zlé, iba sme vymenili súčiastku za funkčnú, takže o zváracích TR viem naozaj len teoretické minimum preto som sa chcel spýtať, či náhodou niekto nemáte skúsenosti s takýmto zváracím transformátorom. Na koľko je forma štúdia dištančná (externá) a každý z mojich spolužiakov má svoju rodinu, prácu a aj iné povinnosti sme sa dohodli s konzultantmi, že stačí ak tému spracujem v teoretickej rovine a nemusíme prezentovať hotový výrobok.

Budem Vám veľmi vďačný za každú, naozaj každú ranu, ktorú od Vás dostanem.
S pozdravom, Martin
Prajem príjemný deň

Offline

 

#2 21-02-2012 06:25:44

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4074

Re: Zvárací transformátor 230V/50Hz s reguláciu prúdu do 80A

Nahoře máš tlačítko svarinfo , když na něj tukneš , tak se ti nabídne hafo článků . Když si je pročteš , pochopíš systémy trafosvářeček . A např na http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008082102 uvidíš přímo tem magnetický bočník , který máš použít . Je zde (byla?) ke stažení kniha transformátory pro obloukové svařování , alespoň zběžně přečíst A HLAVNĚ vycucat potřebné vzorce pro maturu . Jinak pokud máš v rodině svářečku , která má vpředu točící se růžici na štelování proudu , tak shoď kryt a okoukni v reálu .

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče