SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#26 07-04-2012 11:37:00

jole
Člen
Místo: Ústí nad Labem
Registrovaný: 26-05-2010
Příspěvky: 393

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

prcekDave napsal(a):

To jsem kontroloval jako první...teda zvenku,kleště na čistem matrošu,bajomet řádně zasunut,spoje na kabelu dotažené.

Je důležité správný tlak vzduchu, i vlhkost stlačeného vzduchu může dělat problémy při zapalování. Některé stroje mají dokonce čidlo na vlhkost, které přerušuje při silné vlhosti zapálení. Pokud se tak stane, je třeba odloučit vodu z nádobky odlučovače a krátce spustit start bez zapálení, aby se případná vlhkost vyfoukla z hadic. Ne všechny přístroje jsou takto vybaveny. Další možná příčina je značně opotřebované Hafnium na elektrodě, na což některé plazmy také reagují vynecháváním nebo nemožností zapálení oblouku. Nutno včas elektrodu vyměnit. Jole.

Offline

 

#27 07-04-2012 14:03:16

Honza007
Člen
Místo: Český ráj 294 11
Registrovaný: 10-12-2011
Příspěvky: 2306

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

Take premyslim o plasme  bohuzel za jedine rozumne prachy ktere jsem ochotem investovat (na me kuteni bude bohate stacit)  se da sehnat jen u berlanu.Jinak jsem nasel tenhle odkaz na kterem se probira je tam i par praktickych rad.

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto … mp;t=37336

Jinak autogenem jsem se toho napalil pomerne hodne hlavne od ruky dle rysek a na drtivou vetsinu veci(konstrukce  plechy? I U profily) byly rezy  dostacujici, jeste dnes kdyz delam prostupy na silnostennych jäklech radeji sahnu po autogenu.Nicmene hlinik nebo nerez jdou jedine plazmou.

Editoval Honza007 (07-04-2012 14:10:58)


Jak šel čas KS250 Triodyna WLSP315 Unimig 400 Trafo po dědovi, invertor telvin,gama,autogen a dalsi.Dnes Migatronic Pilot2400 Flex330 Alfa-in 350 a 250 plazma Cebora Fronius 1400 Speedglas 9100XX a doma pro radost BWIG 180 BSP-40 WMP 200 s  AEK 024
Prosím než se zeptáte nebudte líní HLEDAT www.google.cz  http://cs.wikipedia.org  a hlavně používat mozek wink Lidi nebuďte líní přemýšlet a číst.

Offline

 

#28 07-04-2012 15:14:27

jole
Člen
Místo: Ústí nad Labem
Registrovaný: 26-05-2010
Příspěvky: 393

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

U toho berlanu píší, že je potřeba kompresor s výkonem 120l/min., což je hodně málo a nebude v žádném případě stačit na plynulý delší řez. Normálně je potřeba výkonu alespoň 250l/min. A to je ještě výkon výstupní. Výrobci udávají u kompresorů většinou ssací výkon, který je na první pohled dostačující, jenže na výstupu je výkon zhruba poloviční. Když, tak se musí menší výkon kompresoru kompenzovat větším zásobníkem. Jole.

Offline

 

#29 07-04-2012 15:37:16

Honza007
Člen
Místo: Český ráj 294 11
Registrovaný: 10-12-2011
Příspěvky: 2306

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

Což o to kompresory mám dva oba tedy s motory kolem 1 kW jeden stavěl táta jednopísták tipuji avie   a pak po dědovi starý pomaloběžný dvoupísták ten asi předělám motor 2,4kW a cca 30procent větší otáčky na  ale když je pustím najednou tak to už určitě stačit bude .


Jak šel čas KS250 Triodyna WLSP315 Unimig 400 Trafo po dědovi, invertor telvin,gama,autogen a dalsi.Dnes Migatronic Pilot2400 Flex330 Alfa-in 350 a 250 plazma Cebora Fronius 1400 Speedglas 9100XX a doma pro radost BWIG 180 BSP-40 WMP 200 s  AEK 024
Prosím než se zeptáte nebudte líní HLEDAT www.google.cz  http://cs.wikipedia.org  a hlavně používat mozek wink Lidi nebuďte líní přemýšlet a číst.

Offline

 

#30 07-04-2012 18:34:55

Michal01
Člen
Registrovaný: 05-07-2011
Příspěvky: 316

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

Zdravím,
mě teda stačí bohatě jeden;300L nádrž,motor 7,5kW,3-válec(vřele doporučuju).Nějaké vyrábění kompresoru,by mě už ani nenapadlo.

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3027_kompresor_orlik.jpg


MIG/MAG - WLSP 315si ; WTU 315-34 MIG + MIG 30 ; GCE autogen - C2H2+O2 ; PB + O2 ; navařovací souprva NPK-1;RSOMA řezací stroj
MMA - Triodyn RK 320 ; WTU 500-3 ; WTU 315-3 ; UTA-200-1
TIG - MA 315 AC/DC ; Triodyn TIG 30 (DC)
CUT - PLASMA CUT 40 - 70(pro ruční) ;  CNC vypalovací automat (plasma/autogen) 3000 x 8000 mm (PLASMA CUT 120)

Offline

 

#31 07-04-2012 19:14:11

Honza007
Člen
Místo: Český ráj 294 11
Registrovaný: 10-12-2011
Příspěvky: 2306

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

No jo to se to pak vesele řeže smile


Jak šel čas KS250 Triodyna WLSP315 Unimig 400 Trafo po dědovi, invertor telvin,gama,autogen a dalsi.Dnes Migatronic Pilot2400 Flex330 Alfa-in 350 a 250 plazma Cebora Fronius 1400 Speedglas 9100XX a doma pro radost BWIG 180 BSP-40 WMP 200 s  AEK 024
Prosím než se zeptáte nebudte líní HLEDAT www.google.cz  http://cs.wikipedia.org  a hlavně používat mozek wink Lidi nebuďte líní přemýšlet a číst.

Offline

 

#32 07-04-2012 19:36:48

SO 545
Člen
Registrovaný: 15-11-2008
Příspěvky: 899

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

To Michal01 : mal so to co mas ty ale na doma som ho radsej vymenil za 1valec na 150litrovej nadrzi ale original ORLIK.
Kupil som plazmu od formica For cut 40 maximalna spokojnost ako s plazmou tak s kompresorom.

1valec uz dnes nieje problem zohnat komplet v perfektnom stave niekde medzi 350-400e a to uz treba fakt zvazit ci investovat cas,peniaze a energiu do nejakeho bastarda... ale pre koho je aj cesta ciel nech sa paci. :-)

Offline

 

#33 07-04-2012 20:47:04

prcekDave
Člen
Registrovaný: 13-02-2012
Příspěvky: 26

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

jole napsal(a):

Je důležité správný tlak vzduchu, i vlhkost stlačeného vzduchu může dělat problémy při zapalování. Některé stroje mají dokonce čidlo na vlhkost, které přerušuje při silné vlhosti zapálení. Pokud se tak stane, je třeba odloučit vodu z nádobky odlučovače a krátce spustit start bez zapálení, aby se případná vlhkost vyfoukla z hadic. Ne všechny přístroje jsou takto vybaveny. Další možná příčina je značně opotřebované Hafnium na elektrodě, na což některé plazmy také reagují vynecháváním nebo nemožností zapálení oblouku. Nutno včas elektrodu vyměnit. Jole.

Tak opáleným hafniem to nebude,dělá to i při nové trysce a elektrodě,vlhkost snad taky ne,jedu přes 2 odkalovače,jeden na výstupu kompresoru a druhý na plazmě.
Snad ten tlak vzduchu...je pravda že tam mám nastaveno 6-7 bar,aby to lépe vyfoukávalo......a možná to sfoukáva i plamen,nebo co.....ale čím je způsobováno že se tryska přílepi k materiálu? ..když běžně se s tímto hořákem da řezat i tažením po materiálu...


KITin 150 TIG LA , OMI 205 , plazma TUSON Phoenix 40

Offline

 

#34 08-04-2012 10:23:27

liborek23
Člen
Registrovaný: 08-11-2009
Příspěvky: 30

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

měl jsem ten problém taky u své plasmy 100A Ben Royal a vyzřešil jsem to s přidáním časového relé  kterým asi na 1 sekundu snížím tlak při zapálení na 2 atmosféry,po té upravě to zapálí pokaždé

Offline

 

#35 08-04-2012 12:48:51

david870
Člen
Registrovaný: 28-06-2011
Příspěvky: 124

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

moje plazma to mela od výroby taky na pilotní oblouk sníží tlak . to špatné zapalování muže být i nečistotami mezi tryskou a elektrodou také si dej pozor na to jaký trysky na to dáváš už se mi stalo že sem koupil na oko stejné trysky ale byli trochu výšší než orig. tim vznikla větší mezera mezi tryskou a elektrodou a taky to špatně zapalovalo a taky to zapaluje huř když použiju příliš tenké trysky např. 1.1 ted řežu s 1.4 a je to ok tlak mezi 5 a 7 je ideal 8 už je trocu moc

Offline

 

#36 08-04-2012 13:03:25

Atlan
Člen
Registrovaný: 18-07-2011
Příspěvky: 1178

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

tak tak ... napetie naprazdno na plazme je okolo 200-300V ... pri zapaleni obluka klesa a pri pouziti velkeho tlaku, prietoku vzduchu dochadza k sfukavaniu obluka. V kazdom pripadne zkracuje to zivotnost trysky aj spicky.... tak ze netreba to s tlakom prehanat... (samozrejme drahe profi plazmy su na tom podstatne lepsie)

Editoval Atlan (05-02-2013 13:48:01)

Offline

 

#37 08-04-2012 21:08:05

prcekDave
Člen
Registrovaný: 13-02-2012
Příspěvky: 26

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

Tak první si teda pohraju s tlakem a nastavím tam tlak určeným výrobcem 0,2-0,4 Mps ...ono těch 0,6-0,7 je asi moc.....jsem si myslel že ten větší tlak je lepší kvůli vyfoukaváni materiálu....ale to je ten problém...takže prvni to vyzkouším se správnym tlakem a pokud to nepomůže,tak budu laborovat dál wink


KITin 150 TIG LA , OMI 205 , plazma TUSON Phoenix 40

Offline

 

#38 10-04-2012 19:11:22

alienbarbar
Člen
Registrovaný: 05-02-2009
Příspěvky: 45

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

Ak nepomôže nastavenie tlaku, treba rozobrať a prezrieť PC boardy, či tam nie je poškodená nejaká súčiastka. Aký je tam typ horáka? Tieto lacné plazmy s horákom nemajú možnosť rezania ťahaním po povrchu materiálu. Rieši sa to pomocou nádstavcov.

Offline

 

#39 09-12-2012 16:47:18

Atlan
Člen
Registrovaný: 18-07-2011
Příspěvky: 1178

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

Tak pozeram ze Ta plazma TUTSON40 ma len dve trafa a dava 40A a Beraln ma 3 trafa, tak ze v buducom roku ked bude cas preverim kolko prudu je schopny dat BERLAN a po uvazeni mozno dojde k posunutiu prudoveho rozsahu, otazkou je ci to vydrzi primar a zasuvkovy obvod.

Offline

 

#40 11-09-2016 10:08:59

BADMOPAR
Člen
Místo: Sokolov
Registrovaný: 19-05-2012
Příspěvky: 279

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

http://www.svarecky-obchod.cz/plazmove- … akt#tabs-1 Tady píšou "rychlý náběh za pomoci pilotního oblouku." Tak se chci zeptat jestli ho ta plasma má ?


I don't wanna be a product of my environment, I want my environment to be product of me.
Lincoln Electric Speedtec 200C + Lincoln Electric VIKING™ Tribal 1840
Plazma Berlan

Offline

 

#41 11-09-2016 13:21:32

huat
Člen
Místo: Komárno
Registrovaný: 17-06-2009
Příspěvky: 667

Re: Plasma THUSON Phoenix 40

Ten pilotný oblúk nemá.  Tentto áno ale je na 3fázový prúd http://www.svarecky-obchod.cz/plazmove- … hf-mma.htm


malý PB autogen,kitin tig 170 LA,fronius transpocket 1500,magnum mig,mag 190II,tuson tucana 200 dc multi
+Všetko možné z Lidlu  a Obi a z blšáku

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS