SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Záleží jaký je to dvoukladkový podavač. Pokud je to taková ta plastová hračka s modelářským motorkem, tak na 4 metry zapomeňte. Pokud je to "klasický" podavač s motorem podobným stěračovému z auta, tak je to v pohodě a neměl by být s 4-metrovým hořákem problém. Ale 3-metrový hořák je pro drát 0,8 určitě vhodnější. Ten 4 metrový bude více náchylnější na znečištění bovdenu.
admin napsal(a):
Záleží jaký je to dvoukladkový podavač. Pokud je to taková ta plastová hračka s modelářským motorkem, tak na 4 metry zapomeňte. Pokud je to "klasický" podavač s motorem podobným stěračovému z auta, tak je to v pohodě a neměl by být s 4-metrovým hořákem problém. Ale 3-metrový hořák je pro drát 0,8 určitě vhodnější. Ten 4 metrový bude více náchylnější na znečištění bovdenu.
Jo vezmu 3 metrový.
A máte nekdo skušenost z hořáky ABIMIG?
Dobrý deň.
V júni tohto roku som zakúpil zváračku KIT309 Procesor, Kým som sa k nej dostal, nejakým nedopatrením, sa mi stratil užívateľský manuál.
Neviete mi niekto pomôcť - oskenovať mi ho a poslať mailom. Predpokladám že sa stratil pri koncoročnom zbere papiera mojich detí.
Vopred Ďakujem za ochotu. (predajcu som žiadal o duplikát no zatiaľ som neuspel) kovoms@post.sk
Editoval corado4 (17-08-2008 11:40:50)
Corado4, napiš prostě výrobci. Určitě ti to rádi pošlou, ať už v papírové, nebo elektronické podobě. Je přeci zájmem výrobce, aby jeho výrobek byl používán ke spokojenosti zákazníka. Navíc je to svářečka, která se stále vyrábí, tak s manuálem není problém.
Jsem trochu z jiného oboru skoušel už někdo vyčistit průvlak výstružníkem na čištění trysek plynových kotlů.mělo by to být bez rýh a přesnů průměr.
Drát 0,8mm by měl ve 4m bowdenu chodit dobře.Zkontrolujte si však vzdálenost mezi podávacimi kladkami a kapilárou / to je ta trubička do níž se drát strká hned za kladkami/. Tuto vzdálenost zmenšete na co nejmenší možnou míru.
Bohužel, čištění průvlaku výstružníkem je technický nesmysl. Uvnitř průvlaku jsou již po krátkém provozu vyježděny drážky, které ale jsou kupodivu prospěšné, protože se v nich vlastně zvětšuje styčná plocha mezi průvlakem a drátem a tím se sníží přechodový odpor. Při odstranění vzniklé ovality výstružníkem naroste enormně průměr otvoru a styčná plocha se díky velkému rozdílu průměrů zmenší, naroste tím přechodový odpor a průvlak se víc ohřívá. K tomu ještě přispívají rýhy od výstružníku na vnitřní válcové ploše. V kvalitním průvlaku je totiž otvor doladěn na konečný průměr protlačováním, kdy podélné rýhy nevadí.