SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 18 19 20 21 22 … 28
Vždyť jsem psal že ano. Mám ho namontovaný na zadním čele svářečky. Zatím v díře po přechodce od původního hořáku. Kdysy jsem tady dával i fotky.
KMU1 napsal(a):
.....ale nejlepší je to zapáskovat drátem. Je na to potřeba jednoduchá pomůcka- na tyčku navařit matku, konec tyčky zbrousit naplocho se žlábkem a do šroubu vyvrtat u krajů závitu dirky. Pak jen stačí udělat z drátu brejličky, ty přehnout, nasadit na hadici a pomocí toho udělátka stáhnout. Těško se to popisuje, ale každý je překvapen bezkonkurenční funkčností....
Šlo by to vyfotit ?? Nějak si to nedovedu představit, ale to může být i tím, že mám za sebou pět nočních.
Editoval JARDA V (18-05-2012 07:17:23)
bobobo napsal(a):
Když není člověk schopen ani upevnit hadičku , měl by jít dělat tak do pekárny .
Proč zrovna do pekárny ??? To je náročná a těžká práce a když se vracím z noční, nechtěl bych mít připálený rohlíky.
KMU1 napsal(a):
Toto jsem vyřešil "našroubováním" vhodného péra, ale nejlepší je to zapáskovat drátem. Je na to potřeba jednoduchá pomůcka- na tyčku navařit matku, konec tyčky zbrousit naplocho se žlábkem a do šroubu vyvrtat u krajů závitu dirky. Pak jen stačí udělat z drátu brejličky, ty přehnout, nasadit na hadici a pomocí toho udělátka stáhnout. Těško se to popisuje, ale každý je překvapen bezkonkurenční funkčností.
Pochopil jsem to tak, že prakticky toréž udělám, když drát omotaný tak 2-4x kolem hadičky utáhnu obyčejnými kombinačkami.
Takové spony z drátu se i používají běžně v průmyslu. Viděl jsem takové myslím na hadicích nějakých starých praček, nebo už přesně nevím.
Tam ale bývají hadice většího průměru.
Editoval varok (18-05-2012 20:06:23)
To Radim: Rozdíl hodně velký, asi jako svářet na rez nebo očištěný materiál. Jde o to, že pokud chci kombinačkami utáhnout drát trochu víc, tak ho ukroutím, což se mi s tímto přípravkem nestane. Varok je blíž, ale potíž mít zrovna odpovídající průměr sponky, já nejsem omezen velikostí (nebo malostí)
i takhle to jde vyřešit taky jsem to tak videl udelane při jedne předělavce svařečky na euro a jinou řídící jednotku..
slavav napsal(a):
To varok: Dobrý večer,
já jsem použil obyčejné stahovací pásky na kabely - viz. níže.
P.S. Doufám, že jsem ty obrázky vložil správně.
http://svarforum.cz/forum/uploads/thumb … g_7762.jpg
http://svarforum.cz/forum/uploads/thumb … g_7763.jpg
nevite kde sehnat tuhle gumu jako je na obrazku svařečky?delší dobu se poni pidím abych dokončil svuj novy zdroj tiger..
Rýhovaná pryž
a tohle by ti nestačilo ? http://www.hansanet.cz/produkt/1221/Ryh … a-S-3.aspx
KMU1: Nějak si ten přípravek nedovedu představit, ale docela by mně to zajímalo. Mohl bych poprosit o fotku nebo ještě jeden pokus o popis jak to funguje/vypadá? To funguje jako ovíječka (co se používá v elektronice), nebo spíš jako rádlovací svidřík jakým se drátuje armatura do betonu?
Editoval Pruduch (19-05-2012 09:05:42)
Určitě i nafotím, pokud je šroub napůl v matce, vypadá to zepředu jako náboženský kříž. Ten žlábek na vrcholu opřu o střed (můstek) "sponky", konce drátu vsunu do direk šroubu a klíčem otáčím. Drát se namotává jako na rumpál a utahuje "sponku". Po utažení se udělátko překlopí okolo žlábku (který se opírá o můstek) a tím se "sponka" uzavře. Celek vypadá jako dva závity vlevo a vpravo, mezi tím můstek a přez něj do protisměru konce drátu
Rocker32 napsal(a):
Rýhovaná pryž
a tohle by ti nestačilo ? http://www.hansanet.cz/produkt/1221/Ryh … a-S-3.aspx
diky za odkaz tak tak ryhovana guma je přene ono, ale ten typ s 7....
KMU1: Za fotku bych byl velice vděčen, protože ať se snažím sebevíc, pořád si to nějak nedovedu představit.
Pro rýpaly tady dám pár fotek mé úpravy na EURO konektor. Jak jsem psal, je to zatím jen provizorně, není to na hotovo.
Nevěděl by jste prosím někdo, kde by se dal levně sehnat nějaký měděný pásek asi 2mm tlustý, šířka asi 20mm a na délku asi 50-80mm? Potřeboval bych napájení do toho eurokonektoru. A nebo sneslo by to hliníkový pásek?
varok napsal(a):
Nevěděl by jste prosím někdo, kde by se dal levně sehnat nějaký měděný pásek asi 2mm tlustý, šířka asi 20mm a na délku asi 50-80mm? Potřeboval bych napájení do toho eurokonektoru. A nebo sneslo by to hliníkový pásek?
2 x 20 = 40 mm2
40mm2 mědi na připojení konektoru u svářečky s parametry:
"Svařovací proud 30-160 A max. 170 A
Výkonová využitelnost - zatěžovatel při teplotě okolí 40 °C, 140 A při 15 %, 80 A při 60 %"
není to trochu luxus???
Má svářečka má ale napsané max. proud 160A, tak nevím. Ten plíšek je velký? Odpověď jsem trošku nepochopil. Já to potřebuji prostě takto, aby mi to vyšlo na rozměry a raději předimenzuji, než aby se mi to někde zapeklo.
A druhá část otázky: Stačil by i hliníkový pásek stejných rozměrů?
Editoval varok (26-05-2012 21:15:21)
nešlo by stohoto něco vybrat?
http://www.ghvtrading.cz/komponenty-pro … pasky.html
jinak staré škodovky ze 70 let minulého století to měly pod motorem , jak to je dnes to nevím
Editoval ulitej (26-05-2012 20:00:49)
Takové pletené pásky měly dokonce i starší typy Favoritů a až myslím začátkem roku 93 se to tam přestalo dávat.
Já ale potřebuji pásek jakoby z měděného plechu. Už jsem sháněl po známých v garážích, v práci ale nikde nic použitelného jsem nenašel.
A co pouzit klasicky medeny plochy vodic ktery se bezne pouziva jako zemnici pasek v rozvadecich koupite to v kazdem obchode s elekromaterialem.Na tyhle proudy by stacil i ten hlinikovy.
Editoval Honza007 (26-05-2012 21:31:09)
a co si tak vyrobit kus kabelu z oky a našrubovat podle potreby..
a co prodejně s okapy a parapety, viděl jsem tam jakési držáky a parapety o šíři 4cm.
varok napsal(a):
Má svářečka má ale napsané max. proud 160A, tak nevím. Ten plíšek je velký? Odpověď jsem trošku nepochopil. Já to potřebuji prostě takto, aby mi to vyšlo na rozměry a raději předimenzuji, než aby se mi to někde zapeklo.
A druhá část otázky: Stačil by i hliníkový pásek stejných rozměrů?
Informace jsou od prodejce - je to ona, ne?
http://www.ingro-machine.cz/produkty/37 … -co2.html#
U mědi se dá bez problémů použít proud 10A/mm2, takže by v tomto případě 16mm2 bylo až do aleluja, možná by se dalo použít i 10mm2. Není potřeba dávat větší průřez, než má sekundár (svářecího) trafa.
Stačí to takto ??
Edit: takže, pokud je sekundár trafa vinutý 6mm2, je cokoliv silnějšího NAPROSTO ZBYTEČNÉ.
Editoval JARDA V (27-05-2012 09:47:32)
jabych si vyrobil z kusu kabelu 16 mm a 2 lisovacích ok a to bude stačit bohatě...
Stránky: 1 … 18 19 20 21 22 … 28