SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny svářeče, chtěl jsem se optat na Vaše zkušenosti ohledně pulsních zdrojů. Jde mi o to co mi případná koupě pulsního zdroje přinese při svařování oceli. Má puls nějaké uplatnění (lepší průvar, menší rozstřik, lepší vzhled...) nebo je dobrý jen k svařování Al ?
No jo on ale ani pulzni zdroj nepotrebuje;) ten by delal krasne svary i s predvalecnym trafem
Editoval Honza007 (19-11-2012 21:07:10)
pulz je podstatně lepší, má menší rozstřik a lepší průvar.
Honza007 napsal(a):
No jo on ale ani pulzni zdroj nepotrebuje;) ten by delal krasne svary i s predvalecnym trafem
Nedelejte si ze me sranda
Mno co rici o pulzu:
Svar je cisty, hladky, mene kulicek a s tim pruvarem to neni zas az tak pravda, vsechny pruvarovky ktere delam tak delam cockem. Pulz pruvar ma ale tak na klasickym svaru a do V svaru. Jakmile je trochu delsi drat tak pulz pruvar vyrazne ztraci. Vsechny pruvary delam co.
Kdyz delam testy svaru na ultrazvuk tak vsechno jedu v co. V praci svaruji pulzem min 8 hodin a 5 let a stejne na pruvary pouzivam co a to bych se mohl stale opakovat
Pulz je taky pekne svinstvo, staci 15 cm svaru v kuse bez tricka a jste spaleny jak prase, vysusuje monterky, klouby.
Je to pohodlne pri cisteni kulicek.
Svaruji prevazne opiskovane materialy takze pulz je dobrej ale na svary do hloubky opet cocko.
S pulzem se taky musi umet, kdyz prijde clovek kterej svaruje cely zivot co a pak zacne pulsem tak ty svarY jsou vice nez hnusne, okousane, na pulz je dobrY rozkyv, pak jsou svary jak malovane.
Pulzem se nedaji svaret slabe plechy treba u auta, prevazne na svareni velkych svaru.
Takze na domaci pouziti k nicemu
Hlinik jsem v pulzu nikdy nesvarel jen Tig, takze ani nevim jake to je.
jde mi o svařování především ocelových výpalků v 90% kouťáky a plechy okolo 20 mm tloušťky. Nevím kolik by puls vyřešil rozstřik kuliček, na těch výpalcích to bývá problém, obzvlášť u toho, co je pálený plasmou. Koukal jsem na video od Unihero, vaříš první vrstvu bez pulsu a vrstvíš s pulsem?
petrsvarec napsal(a):
jde mi o svařování především ocelových výpalků v 90% kouťáky a plechy okolo 20 mm tloušťky. Nevím kolik by puls vyřešil rozstřik kuliček, na těch výpalcích to bývá problém, obzvlášť u toho, co je pálený plasmou. Koukal jsem na video od Unihero, vaříš první vrstvu bez pulsu a vrstvíš s pulsem?
Me nenapadlo, na videu je presne ten problem kde je potreba pruvarovka udelat cockem. Pak pouze pulzem delam kryci vrstvu. Pokud budete k sobe svarovat opalene hrany od plasmy tak to ale musite ocistit. Jinak to pulzem svarite ale bude to otresne hnusne a vsechen bordel Vam poleze ven a nedostanete lazen ke spoji tudiz tam nebude pruvar a bude studeny koren
Kdo s pulzem svaroval tak asi zjistil ze to neni sranda. Dobre je ze mam v praci novou masinu ktera ma na 100% vykonu 400 Amp takze pro ni neni problem to provarit ale i tak, pak se to pred sebou jen hrne ta lazen a neprovari se to. Takze hlavne trpelivost a poradne ocistit, proto se u nas hodne piskuje, kdyz ne celej svarek tak aspon mista kam prijdou svary.
Omlouvam se za ze nepisu carky a hacky ale pisu z telefonu
Pulzní svařování je vhodné pro svařování hliníku a nerezi. Při svařování uhlíkové oceli se používá tam, kde je problém s přechodovým obloukem. To, že se pulz hodí na svařování tenkých plechů a kořenových partií je pouze mýtus. Pro vaše tloušťky materiálů jsou to, dle mého názoru, vyhozené peníze. S rozstřikem by jste problém neměl mít, protože ta síla materiálu, kterou děláte, je přímo určena ke sprchovému přenosu.
Editoval Petr (20-11-2012 20:52:19)
Souhlasím s Petrem Moderátorem,na tu tloušťku materiálu je vhodnější klasika co,vařit to sprchou.Na kořen radši míň drátu.ať to má průvar.Ten pulz je dobrý na svařování Al,a když to má pulz v pulzu,tak dobrý svářeč je schopen zavařit hliník skoro tak,jak tigem.Zkoušel jsem vařit pulzem aj tenký černý plechy(0.5, 1, 2, mm) jde to taky,ale je to zbytečný.
Tyhle tloustky a vypalky ted dost varim, pulz jsem zatim nezkousel (i kdyz ho jedna masina u nas ma) jak pise unihero chce to cistej matros a sprchou je to pohoda hlavne to rychleji odsejpa a pak je mensi rozstrik nez u zkratoveho procesu jen to chce vykonnou masinku.Pulz pouzivame vetsinou na nerezy a to jsou pak svary jak malovany minimalni rozstrik a hlavne vyborna smacivost. Hlinik jsem jeste nemel moznost zkusit.